maritbet girişmaritbet
Tabanlıoğlu, MIPIM 2015'te ödül kovalayacak!

Tabanlıoğlu, MIPIM 2015'te ödül kovalayacak!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Cannes'da gerçekleştirilecek olan MIPIM 2015'e damga vurmaya hazırlanıyor.

Türkiye mimarlığının önemli temsilcilerinden, son yıllarda, özellikle Afrika'da gerçekleştirdikleri kongre binalarıyla olmak üzere, yurt dışı projeleriyle dikkati çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, dünyanın en önemli gayrimenkul buluşmalarından MIPIM'de iş ortaklarıyla biraraya gelecek. 

Fransa'nın Cannes kentinde 10–13 Mart tarihleri arasında bu yıl “Dijital Devrim” ana teması ile 26'ıncı kez düzenlenecek olan MIPIM 2015, gayrimenkul sektörünün öncüleri olan yatırımcıları, geliştiricileri, mimarları, yerel ve kamu yönetimlerinden temsicileri, arazi sahipleri ve tedarikçileri bir araya getirecek. Uluslararası platformda Türkiye mimarlığının en çok bilinen ofislerinden olan Tabanlıoğlu Mimarlık bu önemli küresel buluşmada çok boyutlu olarak yer alacak. İki projesi MIPIM Awards 2015'te finale kalan Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Sıra dışı stand tasarımı ile de dikkat çekmesi bekleniyor.

Birçok ulusal ve uluslararası ödülle tescillenen mimarı yaklaşımlarını standlarına yansıtan Tabanlıoğlu Mimarlık geçen yıl olduğu gibi MIPIM 2015'te de fuar alanında P-1.K51'de ziyaretçilerini bilgilendirecek. 

Etkinliklerin konferans bölümüne konuşmacı olarak davet edildiği MIPIM 2015'te Melkan Gürsel Tabanlıoğlu 12 Mart'ta gerçekleştirilecek “Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor” başlığı altında düzenlenen panelde “Contemporary Turkish Architecture: Potential and Limits in Global Scale - Çağdaş Türkiye Mimarlığı: Küresel Ölçekte Gelişen Olanak ve Kısıtlar” adlı panelde konuşmacılar arasında yer alacak.

Astana, Bakü, Belgrad, Trablus, Dakar, Malabo, Mumbai, Doha, Dubai gibi dünyanın birbirinden farklı kültür ve coğrafyalarında proje üreten, işlerinin yaklaşık %65'ni yurdışında gerçekleştiren Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM Awards 2015'te, Afrika projelerinden sonuncusu Dakar Kongre Merkezi ile “Jüri Özel Ödülü” kategorilerisinde finale kalırken, İstanbul'da gerçekleştirdikleri Selçuk Ecza Genel Müdürlük projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” dalında finalist olarak büyük ödüle aday gösterildi. Jüri seçiminin yanısra internet üzerinden yapılan halk oylamasında (http://mipim-peoples-choice-award.com/) Dakar Kongre Merkezi ve Selçuk Ecza yapıları, ilgi çeken projeler arasında yer alıyor. Tüm internet kullanıcılarına açık olan halk oylaması 5 Mart 2015'e kadar açık olacak. 

Evrensel değerleri benimsemiş, uzun yıllardır uluslararası işbirliklerine açık bir mimarlık ofisi olarak, entelektüel birikimini Türkiye sınırlarının dışına taşımayı başaran Tabanlıoğlu Mimarlık, birçok projesinin ödülle değerlendirilmesinin yanı sıra dünyanın lider mimarlarının çağrıldığı yarışmalara davet ediliyor. Türkiye'de ise nitelik odaklı yaklaşımlarla, Selçuk Ecza gibi çevreye, kente ve insana değer veren, küresel kriterlerle uyumlu projelerde, yatırımcılarla birlikte katma değer oluşturacak şekilde yer alıyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen'in Penguen'le ortak projesini Tabanlıoğlu tasarlayacak!
  • 10.03.2022 13:07

Akfen'in Penguen'le ortak projesini Tabanlıoğlu tasarlayacak!

Akfen GYO, Penguen Gıda'nın Bursa'daki arsası üzerinde geliştireceği karma konse ...

MIPIM ASIA 2015 ödülleri sahiplerini bulacak!
  • 18.06.2015 16:00

MIPIM ASIA 2015 ödülleri sahiplerini bulacak!

Asya Pasifik bölgesinde geliştirilen gayrimenkul projeleri MIPIM Asia kapsamında ...

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu'nun en iyisi seçildi
  • 23.11.2018 11:00

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu'nun en iyisi seçildi

Ortadoğu Mimarlık Ödülleri (Middle East Architect Awards), Dubai Ritz Carlton'da ...

AKM projesinin ikinci büyük uluslararası başarısı!
  • 04.10.2018 09:39

AKM projesinin ikinci büyük uluslararası başarısı!

AKM projesi, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın 15. kez katıldığı Cityscape Global Ödülleri ...

Tabanlıoğlu, Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor
  • 05.09.2018 14:05

Tabanlıoğlu, Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor

2018 Londra Tasarım Bienaline katılan Tabanlıoğlu, “housEmotion” enstalasyonuyla ...

Tabanlıoğlu Mimarlık, 13. kez Cityscape Global'de!
  • 07.09.2016 15:52

Tabanlıoğlu Mimarlık, 13. kez Cityscape Global'de!

Mimarlık ofisi Tabanlıoğlu, 13. kez Cityscape Global’de projelerini ve özgün mim ...