maritbet girişmaritbet
Suudiler konut alımında İstanbul’u tercih ediyor

Suudiler konut alımında İstanbul’u tercih ediyor

Suudi Arabistan vatandaşları, mayıs ayında Türkiye’den 285 konut satın alarak yabancılara konut satışında ilk sırada yer aldı.

Türkiye'den mayıs ayı içerisinde 285 konut alan Suudi Arabistanlılar, Türkiye'den yabancılara satışta ilk sırada yerini aldı. Suudi Arabistan'ı sırasıyla, 277 konut ile Irak, 134 konut ile Rusya Federasyonu, 125 konut ile Kuveyt ve 70 konut ile Afganistan izledi. Yabancılara yapılan konut satışlarında, İstanbul ilini sırasıyla Antalya, Trabzon, Bursa, Yalova ve Mersin izledi.

Suudi Arabistan'da da temsilciliği bulunan Altın Emlak'ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya ilişkin tespitlerinde "Türkiye Müslüman bir ülke olmasının yanı sıra, doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. Güvenlik nedeniyle site içi konut projeleri ön planda tutuluyor. Deniz ve doğa manzarasının yanı sıra, merkeze yakınlık ve yüksek katlar daha cazip geliyor. Suudiler Türkiye'de konut alımında öncelikli olarak İstanbul'u tercih ediyor. Çünkü İstanbul'da yapılan yatırımlar ciddi kazançlar getiriyor. Ayrıca tabiatı ve denizi olması sebebiyle başta Trabzon olmak üzere Yalova, Bursa, Sapanca gibi bölgeler de yüksek talepler söz konusu" dedi.

 "Yatırımsa proje, oturmak için bitmiş tercih ediliyor"

Suudilerin tercihlerinin gelirden ziyade yatırım ve barınma amaçlı olduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü "Yatırım amaçlı gayrimenkul alımlarında henüz proje aşamasındaki yerleri tercih ediyorlar. Bu projelerde üst kat ve küçük daireler satış ve kiralamada kolay olduğu için öncelikli tercih. Barınma amaçlı alımlarında ise bitmiş, hemen oturulabilir, geniş ve çok odalı konutlar tercih ediliyor. Yatırımcılarda bütçe aralığı genellikle 50 bin dolar ile 100 bin dolar arasında, barınma amaçlı tercihlerinde ise bütçeleri 500 bin dolara kadar çıkıyor. Türkiye farklı fiyat aralıklarında konutların bulunabilmesi ve alternatif bir yaşam yeri olarak düşünülmesi nedeniyle gözde yaşam merkezi olarak görülüyor. Daha önce o bölgeden yer alan yurttaşlarının olması da tercihlerinde çok etkili" ifadelerini kullandı.   

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut alımında banka kredisi ve senet ile ödemeler arttı
  • 17.05.2022 11:07

Konut alımında banka kredisi ve senet ile ödemeler arttı

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2022 sonuçları açıklandı. Endekse ...

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti
  • 11.01.2022 11:47

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti

Altın Emlak, çağın ihtiyaçları doğrultusunda dijital dönüşümünü gerçekleştirmek ...

Arzum Okka Grandio Duo'ya "Sehr Gut" notu!
  • 08.07.2021 16:11

Arzum Okka Grandio Duo'ya "Sehr Gut" notu!

Arzum Okka Grandio Duo, Haus & Garten testinde "çok iyi" notu aldı. ...

Özdilek Holding Fortune 500 Listesi'nde!
  • 07.07.2021 17:29

Özdilek Holding Fortune 500 Listesi'nde!

Bu sene 14’üncüsü gerçekleştirilen Fortune 500 Türkiye Listesi’ne göre Türkiye’n ...

Kärcher’den derin hijyen ve temizliğin yeni yolu!
  • 06.07.2021 10:56

Kärcher’den derin hijyen ve temizliğin yeni yolu!

Kärcher evinin her köşesinde güvenilir ve hijyenik temizlik isteyenlerin gözdesi ...