maritbet girişmaritbet
Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu için imzalar atıldı

Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu için imzalar atıldı

Suudi Arabistanlı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak amacıyla ilk "Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu" kuruldu.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Tu¨rkiye ve Suudi Arabistan arasında kars¸ılıklı artmakta olan yatırımlara yeni bir soluk getirecek olan, kendi alanınında bir ilk olması ac¸ısından da bu¨yu¨k o¨nem tas¸ıyan Suudi-Tu¨rk Gayrimenkul Yatırım Fonu, Tu¨rkiye'de gayrimenkul sekto¨ru¨nde ins¸aat ve proje gelis¸tirme konusunda uzun yıllardır faaliyet go¨steren Merosa Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Gulf Group Yatırım ile Suudi Arabistan'ın yatırım s¸irketlerinden Nomw Capital'ın is¸ birligˆi ile hayata geçirildi.

Başbakanlık himayesinde hayata geçirilen projenin imza töreni Türk ve Arap iş adamlarının katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

İmza töreninin ardından Merosa Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, Nomw Capital CEO'su Dr. Abdulrahman K.Tolefat, Gulf Group CEO'su Dr. Nabih A. Aljabr ve Başbakan Müşaviri Abdulrahman İlhan projenin detaylarına ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

ARAP GAYRİMENKUL YATIRIMCI SAYISINI DA ARTIRACAK 

Türkiye'de ilk defa 500 milyon dolarlık bütçe ile Arap ve Türk yatırımcılar için oluşturulan fonun her iki ülke adına bir ilk olmasının yanı sıra, son dönemde artan Arap gayrimenkul yatırımcı sayılarını da artıracağını belirten Katipoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle 2012 yılından sonra Arap gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'ye büyük teveccüh gösterdi fakat bireysel yatırımlarda zaman zaman bazı sıkıntıların yaşanması fonun kurulmasını gerekli kıldı.

Kurulan bu fon, var olan Arap yatırımcıların ilgisinin Türkiye'ye daha fazla çekilmesine yardımcı olacak. Kısa zamanda fon kapsamında gerçekleştirilecek somut projeleri de sizinle paylaşmayı planlıyoruz.Şu an İstanbul Anandolu Yakasında, 1 milyar liralık bütçe ile yapılması planlanan projenin arsası alınmış durumda. Çok kısa zamanda bununla ilgili detaylı bilgilendirmeyi de yapacağız."

Nomw CEO'su Dr. Abdulrahman K.Tolefat ise, Türkiye pazarında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye bizim için çok cazip bir pazar. Pazarda ilk olmak istiyoruz, ilk başlayan her zaman bir adım öndedir" dedi.

Başbakanlık Müşaviri Abdulrahman İlhan ise, hükümet olarak yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi konusuna çok önem verdiklerini belirterek, konuya dair  hükümetin hayata geçirdiği ve geçirilmesi planlanan reform çalışmalarından bahsetti.

Fonun devreye alınması için uzun zamandır çalışıldığını bildiren İlhan, "Bu ilk adım. Daha sonra, daha somut adımları paylaşıyor olacağız. Yapılan bu iş birliği iki ülke adına da çok önemli. Ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Verilen bilgiye göre, proje kapsamında Tu¨rkiye'nin yatırıma do¨nu¨k orta ve uzun vadeli elveris¸li piyasa kos¸ulları, Tu¨rk ins¸aat, yo¨netim s¸irketlerinin uzun yıllardan gelen tecru¨belerinin bir araya getirilmesi ve finansman c¸o¨zu¨mleri sunulması ile bo¨lgede iz bırakacak projelerin hayata gec¸irilmesi hedefleniyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu için imzalar atıldı
  • 15.04.2016 11:43

Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu için imzalar atıldı

Suudi Arabistanlı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak ...