maritbet girişmaritbet
SURLARA KOMŞU PROJE YOLDA

SURLARA KOMŞU PROJE YOLDA

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Beyaz, Topkapı’daki yeni projelerini 80 dönüm arsada otel, konut ve mağaza olarak planladıklarını söyledi.

İstanbul'un içindeki eski fabrikaları satın alıp dönüştürerek yeni projeler üreten Beyaz İnşaat'ın bu yöndeki son adresi Topkapı oldu.

Şehrin içinde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirmek istediklerini belirten Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Beyaz, Topkapı'daki yeni projelerini 80 dönüm arsada otel, konut ve mağaza olarak planladıklarını söyledi.

Nisan ya da mayıs ayında satışa çıkmayı planladıklarını kaydeden Beyaz, bölgenin konseptine uygun bir proje üretmek için çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Beyaz, şöyle konuştu: “Bölgede emsal 1.2. Arsanın üzerindeki fabrikayı yıktık. Şu anda boş duruyor. Arazi çok değerli ve ince eleyip sık dokuyoruz. Gündemimizdeki en önemli proje diyebilirim. Tarihi mekâna çok yakın olduğundan farklı bir mimari uygulayacağımızı söyleyebilirim. Tabii ki yükseklikte tarihi surları geçmeyeceğiz.”

3 bölge için geliştirecek

Diğer yandan, TMSF'den satın aldıkları ve üzerinde 50 yıllık tekstil fabrikasının yer aldığı 20 dönümlük arsada proje geliştirmek için de beklemede olduklarına dikkat çeken Beyaz, Bakırköy Osmaniye'de yer alan 20 dönümlük arsada beklemede olmalarının nedeni olarak planların netleşememesini gösterdi. İmar çalışmalarının hâlen devam ettiğini belirten Beyaz, burada lüks konut projesi üretmeyi planladıklarını kaydetti.

Ayrıca, Beylikdüzü'nde beş noktada arazilerinin olduğunu söyleyen Beyaz, konut ve ticari proje planladıkları bu arazilerin üçü için şimdilik 150 konut ve 100 ofis planladıklarını kaydetti. Beyaz, “Bunlardan White Home ve Mega Center netleşti ama diğer henüz belli değil. Kısa süre içinde toplamda 5 projeye başlayacağız.”

Yüzde 80'i kiralandı

Beyaz'ın bilgi verdiği bir diğer proje de Avcılar'daki Spot Center oldu. Projenin 30 bin metrekare kapalı alandan oluştuğunu belirten Beyaz, 58 mağaza ve 30 ofisten oluşan çalışmanın 1 Ocak 2011'den itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyleyerek, “Metrekaresini 30 ile 100 lira arasında kiraya veriyoruz ve şimdiye kadar yüzde 80'i kiralandı” dedi.

White Corner'da konsept değişti

Muzaffer Beyaz, Beylikdüzü'nde inşaatını tamamladıkları White Corner projesinde ticari alanlarda konsept değişikliğine gittiklerini anlatarak, “Buraya sinema getiriyoruz. Migros ve Burger King önceden gelmişti. Yeni bir mağaza karması oluşturuyoruz. Projedeki konutlarda ise satışları sürdürdüklerini vurgulayan Beyaz, 3+1 dairelerin tükendiği projede 100 metrekarelik 1+1 daireleri 225 bin liradan sattıklarını söyledi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!
  • 17.02.2021 09:00

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Caner Beyaz, emlaktasondakika.com'a verdiği öz ...

Bakırköy City, Beyaz İnşaat tarafından inşa edilecek!
  • 08.01.2015 16:04

Bakırköy City, Beyaz İnşaat tarafından inşa edilecek!

Bakırköy'deki Derby arsasında yükselecek olan Bakırköy City projesi konut ve tic ...

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'daki inşaatları devam ediyor
  • 30.10.2013 11:01

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'daki inşaatları devam ediyor

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'da teslim ettiği Beyaz Residence 1 Topkapı ve inşaatı de ...

Şahinler Holding Beylikdüzü projesi arsasını fotoğrafladık!
  • 20.06.2013 11:58

Şahinler Holding Beylikdüzü projesi arsasını fotoğrafladık!

Uzunlar İnşaat, Mutlu İnşaat ve Beyaz İnşaat ortaklığı, Şahinler Holding'in Beyl ...

''Fiyatlar yükselecek, konut almak için en doğru zaman''
  • 17.02.2021 09:52

''Fiyatlar yükselecek, konut almak için en doğru zaman''

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Caner Beyaz, Emlaktasondakika.com'a verdiği öz ...

Koşuyolu Konakları ailelerin taleplerine cevap verecek
  • 15.05.2018 13:00

Koşuyolu Konakları ailelerin taleplerine cevap verecek

Beyaz İnşaat, Boztepe Ortaklığı ile Anadolu Yakası’nın kalbinde butik proje Koşu ...