maritbet girişmaritbet
Süleyman Çetinsaya: Dönüşüm genele yayılmalı

Süleyman Çetinsaya: Dönüşüm genele yayılmalı

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: "Kentsel dönüşüm pilot bölgelerle sınırlı kalmamalı, genele yayılmalı" dedi

1999 depreminin tüm Türkiye için acı bir tecrübe olduğunu anlatan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, sonrasında çıkarılan kanunlar ve denetimlerle Türkiye'de inşaat kavramının çok ilerleme kaydettiğini söyledi. "Bugün geldiğimiz noktada dünya standartlarını yakalamış ve tüm dünya ülkelerinde projeler geliştiren bir sektör haline geldi" diyen Çetinsaya şöyle konuştu: "1999 depreminin yaşattığı acıları tekrar yaşamak zorunda kalmayız. Fakat bu gerçekten de kaçamayız. İstanbul'u bekleyen bir deprem senaryosu dururken, hala insanımız binlerce sağlıksız yapıda hayatını sürdürüyor. Bu durumu ivedi bir şekilde devlet ve ilgili kurumlarının yönetimi ve denetimi altında geliştirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle değiştirmeliyiz." 

EN BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce şehrin geneline yayılması gerektiğinin altını çizen Çetinsaya, "Şuan inşa çalışmaları devam eden Vadistanbul projemiz dönüşüm projeleri arasında örnek teşkil ediyor. Bu projemizle Türkiye'nin en büyük sanayi ve kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Sektördeki yatırımlarımız devam ederken, bu anlamda Artaş Grubu olarak biz de üzerimize düşen görevi yerini getirmekten memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu. Ülkemizde ciddi anlamda nitelikli konut ihtiyacı bulunduğunu belirten Çetinsaya, sektörün yoğun olarak faaliyet gösterdiği İstanbul'da ise artık arsa stokunun tükendiğinin altını çizdi. 

ÇALIŞMALAR ÇOK BAŞARILI 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimler ve TOKİ önderliğinde yürütülen çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade eden Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "Pilot bölgelerde başlatılan çalışmaların hızlanarak genele yayılması gerekiyor. Bununla birlikte, sağİıksız binaların onarılarak marka şehir İstanbul'a yakışır bir şehir planlamasıyla dönüşüm gerçekleştirilmelidir. 

Halkımız depreme dayanıklı, güven içinde, daha sağlıklı binalarda yaşamayı hak ediyorlar. Pilot bölgelerde çalışmalar başladı, ancak bu çalışmaların çeşitli teşviklerle hızlandırılması, kanunlarla güven ortamının sağlanması gerekmekte. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ve nitelikli konut açığıyla inşaat sektörünün uzun yıllar aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmesi gerekmekte. 

ŞEHRİN KİMLİĞİ KAYBOLMASIN 

İstanbul'un birçok noktasında kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, güvenilir ve sağlıklı yapılar geliştirmenin yanında dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalarında olduğunun altını çizdi. Çetinsaya, "Bunların başında nüfusu her geçen yıl artan İstanbul'un şehir içi ulaşım hatları, yolları, yeşil alanları ve parkları gibi donatılar da büyük önem arz etmekte. Bu nedenle dönüşümün her zaman ada bazında yapılması gerektiğine inanıyorum. Bir anlamda şehir yeni baştan inşa edilirken, yeni İstanbul'un da dar sokaklara, çarpık yapılaşmaya sahip olmasını kimse istemez. Tüm bunlarla birlikte atlanılmaması gereken önemli bir konu daha vardır ki, bu da; İstanbul'un tarihi kimliği. Dünya şehirleri arasında yerini alan İstanbul gibi gözde, tarihi bir şehrin kimliğini korumamız öncelikli amaçlarımız arasındadır. Bu noktada geliştirilen her bir projenin şehrin dokusuna zarar vermeyen, modern ve kullanışlı yapılar olmasına özen gösterilmeli" diye konuştu. 

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!
  • 21.07.2022 11:25

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!

Artaş İnşaat ile Betacons ortaklığında hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentep ...

Avrupa Konutları Esentepe ön satışa çıktı!
  • 19.07.2022 11:22

Avrupa Konutları Esentepe ön satışa çıktı!

Anadolu Yakası’ndaki ikinci projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ markasıyla Kar ...