maritbet girişmaritbet
SOYAK'IN 2012 PLANLARI

SOYAK'IN 2012 PLANLARI

Bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Soyak Holding, altı proje üzerinde çalışmalarını sürdürürken 2012 ve sonrası için yeni planlarını da tamamlamış durumda.

Emre Çamlıbel, gelecek yıl projeler üretmeye devam edeceklerini belirterek, sektör açısından 2012'yi, "Girdi maliyetlerindeki artış, fiyatları bir miktar yükseltir, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyetle ilgili düzenlemeler ise sektörü hareketli tutar" sözleriyle değerlendirdi

Bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Soyak Holding, altı proje üzerinde çalışmalarını sürdürürken 2012 ve sonrası için yeni planlarını da tamamlamış durumda. Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, şu anda sürdürdükleri çalışmaların yanı sıra gelecek için planlamalarını da anlatırken, gelecek yılın sektör açısından nasıl bir yarın yaratacağı hakkında da konuştu. Şu anda istanbul'da yer alan Soyak Park Aparts, Soyak Evostar, Soyak Bahçe & Bahçe ve Soyak Soho projelerinde satışlara devam ettiklerini belirten Çamlıbel, yoğunlaştıkları bir diğer şehir olan İzmir'de ise Soyak Siesta projesinin 3'üncü ve 4'üncü etap satışlarını ve Soyak Mavişehir Optimus'un da inşaatmı sürdürdüklerini anlattı.

İzmir ve İstanbul planları

2012 stratejileri hakkında konuşan Çamlıbel, verimlilik stratejileri doğrultusunda daha önceki yıllarda olduğu gibi gelecek yıl için de uzun vadeli, sürdürülebilir yatınm kararlan aldıklarını belirterek, "Sektörün gelişmesine katkıda bulunacak çalışmaların içinde yer almayı sürdüreceğiz. Konut sektöründeki talep ve beklentileri öngörerek, modern yaşamın gerektirdiği yaşam tarzına uygun projelerimizi izmir ve istanbul'un merkezi noktalarında hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu noktada istanbul ve izmir için geliştirdikleri projelere dikkat çeken Çamlıbel, Soyak Mavişehir Optimus Gold ile izmir'e beş yılda 5 bin konutluk yatırım yaptıklarını söylerken, 2012 için ise kente 1 milyar liralık yatırım planladıklarını kaydetti. Bu kapsamda, 2012 yılında izmir Zeytinalanı'nda 230 villadan oluşan bir proje hayata geçireceklerini açıklayan Çamlıbel, istanbul planlarım ise şu sözlerle anlattı:

"Bunun dışında Levent'teki ofis projemizin ve geçtiğimiz aylarda satışlarına başladığımız Zincirlikuyu'da toplam 77 rezidans ve 3 bin metrekarelik ofisten olu¬şan, tüm rezidans ve concierge hizmetlerinin sunulduğu yedi katlı butik projemiz Soyak Soho'nun da lansmanmı yapmayı planlıyoruz."

Konut fiyatları yükselir

Diğer yandan, 2012 yılını sektör ve Türkiye ekonomisi açısından da değerlendiren M. Emre Çamlıbel, küresel kriz döneminde Türkiye'de uygulanan maliye ve para politikalarını, finans sektörüyle ilgili kararlan ve yapısal reformlarında temel amacı, güven ve istikrarı güçlendirmek olarak ifade etti. Ekonomi Bakanlığı orta vadeli programına göre, küresel ölçekte artan belirsizlikler nedeniyle büyüme hızının nispi olarak yavaşlayacağma dikkat çeken Çamlıbel, bunun sektöre yansımalarını ise şu sözlerle anlattı:

"Gayrimenkul sektörünü de bu konjonktürden bağımsız olarak değerlendirmemek gerekiyor. 2011'in 3'üncü çeyrek büyüme rakamlan GSYH yüzde 8.2, inşaat yüzde 10.6 ile beklenenin üzerinde gerçekleşti. Ancak son dönemde döviz fiyatlarındaki ve enflasyondaki artış, girdi maliyetlerinde artışa neden oldu. Bu yükseliş, önümüzdeki dönemde yeni yapılacak konut fiyatlarının bir miktar yukarı çekilmesine neden olacaktır."

Diğer yandan Türkiye'deki nüfus dinamiği ve göç unsurlarına da işaret eden Çamlıbel, bunları, konut sektörünü canlı tutan etkenlerin başında göstererek, "Bu nedenle konut talebinde 2011'e benzer bir yıl yaşanılır, önümüzdeki dönemde mütekabiliyetle ilgili düzenlemeler ve 2012'de başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları da sektöre ayrı bir hareketlilik getirecektir. Bu kapsamda, bizim öngörümüz sektörün Türkiye ekonomisiyle paralel seyredeceği yönünde" diye konuştu.

DAHA BÜYÜK DAHA DİNAMİK BİR SEKTÖR İÇİN

Soyak Holding CEO'su M. Emre Çamlıbel, sektörün dinamizmini daha da artırması için yapılması gerekenler hakkında konuştu. Çamlıbel, bu noktadaki önerilerini şöyle özetledi:

TOKİ İSTİSNALARI ÖZEL SEKTÖRE DE SAĞLANIRSA: Konutların yüksek standartlarda üretilmesi ve esnek ödeme planı ile satışa sunulması her yıl önemini daha da artırıyor. Bu noktada; konut sektöründe verilecek teşviklerle çok daha uygun koşullu proje üretilebileceğine inanıyoruz, özel sektörün orta ve alt gelire yönelik konut projeleri geliştirmesi, bu teşvikler kapsamında sağlanabilir. TOKI'ye sağlanan istisnalar, özel sektöre de sağlanırsa konut hedeflerini çok daha yukarılara çekebiliriz.

MÜTEKABİLİYET VE KENTSEL DÖNÜŞÜM DİNAMİZMİ ARTIRIR: Bunun yanı sıra mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm son dönemde sıklıkla üzerinde durduğumuz diğer iki önemli husus. Mütekabiliyet Yasası'nm çıkmasıyla sektöre ekstra canlılık geleceği ve yurtdışından gelecek dövizle cari açığın gerilemesi Türkiye ekonomisi açısından önemlidir. Kentsel dönüşümün ise öncelikli olarak hayati öneminin altını çizmek gerekir. Sonrasında henüz özel sektörün ne kadar çalışmalara dahil olacağı belli olmasa da sektörün dinamizmini artıracağı da açıktır.

Soyak Holding, bu yıl 50'ncı kuruluş yılını kutluyor. Holding, gayrimenkul alanındaki faaliyetlerini, "Gayrimenkul sektöründeki çalışmalarımız, Soyak Holding'in bugün sahip olduğu konumun arkasında yatan en önemli güçtür" sözleriyle ifade edecek kadar önemsiyor. Şirketin yenilikçi yaklaşımı ve yüksek yaşam kalitesi hedefi, hayata geçirdiği her projede ismine olan güveni artırırken, ileriye dönük büyük adımlar atmasını da beraberinde getirdi. Fabrika ve sosyal tesis projelerinin ardından 1970 yılında ilk konut projesini gerçekleştiren, ardından 1975'te Libya'daki projesiyle adını uluslarası düzeyde duyurmaya başlayan, 80'li yıllardan itibaren ise Türkiye ekonomisindeki büyümeye paralel bir büyüme grafiği çizen Soyak, bugüne kadar 50 bin kişiyi ev sahibi yaptı. Soyak Holding, kendisi için çok önemli olan gayrimenkuldeki yapı taşlarını ve gelecek planlarını anlattı. İşte geçmişten ve gelecekten kareler...

YILLARA MEYDAN OKUYAN VE GELECEĞE AÇILAN PROJELER

YIL 1985 - PROJE SOYAK GÖZTEPE: Soyak, İstanbul'daki ilk büyük konut projesi olan Soyak Göztepe ile birçok konut projesine örnek oldu. 2004 yılında, internet üzerinden konut I satışını başlatarak sektöründe bir ilki gerçekleştirdik. Okul, sağlık ocağı, kültür merkezi, kamu alam inşaatları, Soyak Team ve Geleceğe Bir Damla Sakla gibi sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik.

YIL 1999/2004 - PROJELER YENİŞEHİR, OLYMPIAKENT VE EVREKA'LAR: Geliştirdiğimiz her bir projede farklı beklentileri karşılamayı ve modern yaşama alanlarına değer I katmayı hedefledik. Yüksek kaliteyi uygun ödeme koşullarıyla sunmak da önceliklerimiz arasında yer aldı. Bu misyonla Soyak Yenişehir gibi ididalı bir proje geldi. Yola 1 milyon metrekare i alan üzerine kurulu Soyak Olympiakent ile devam ettik.

Soyak Evreka projesini, Soyak Evreka Rezidans projesi izledi. I Soyak Evreka Rezidans ile kent yaşamının yeni trendi olan rezidans keyfi sundu.

YIL 2010/2011 - İSTANBUL'UN YANI SIRA İZMİR AÇILIMI: 2010 yılında Soyak Park Aparts'ın temellerini attık. 2011'de ise İstanbul'da Soyak Bahçe&Bahçe, Soyak Evostar ve Soyak Soho projelerinin inşaatına başladık. Ayrıca, en güzel liman kentlerimizden olan İzmir'de de Soyak Mavişehir projesi ve Soyak Siesta projelerinin ardından bu yıl, Soyak Mavişehir Optimus First ve Soyak Mavişehir Optimus Gold projelerimizin tanıtımını yaparak, İzmirlilerin beğenisine sunduk.

Soyak, faaliyetlerini gerçekleştirirken, en büyük gücü, köklü kurumsal yapısı ve kurum kültüründen alır. Bu yaklaşım, sadece maddi kazanımlarla değil, bütün toplumun yararlandığı ve yararlanacağı sosyal sorumluluk anlayışı ile değer kazanıp gelişir. Bu kapsamda, yeni nesillere bilinçli bir yaşam anlayışını aktarmak ve sürdürülebilir yaşam kalitesini artırmak amacıyla özellikle eğitim ve çevre alanında yoğunlaşan uzun soluklu toplumsal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz, işte onlardan bazıları:

KALİTEMİZ BELGELİ: Soyak, iş süreçlerindeki mükemmeliyetçi anlayışın göstergesi olarak, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 iş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Belgelerine sahip. 2007de gayrimenkul sektöründe Ulusal Kalite Başarı Ödülü'ne ilk ve tek layık görülen şirket olduk.

ÇEVRECİLİĞİMİZ BELGELİ: 2011 yılında sera gazı emisyonları ve uzaklaştırmalarının kuruluş seviyesinde hesaplanmasına ve rapor edilmesine dair bir kılavuz niteliği taşıyan ISO 14064 Sertifikası'nı almaya hak kazandık. Bu yıl ayrıca holding binasında ön plana çıkarttığımız toplu ulaşım, ışık kirliliğini azaltma, su verimliliği, enerji verimliliği, sera gazı emisyonlarım takip ve azaltma, çevre dostu malzeme satınalma, atık takip ve geri dönüşüm, bina içi yaşam kalitesini yükseltme uygulamaları ile "varolan binalar kategorisinde LEED sertifikasını" alan Türkiye'nin ilk şirketi olduk. Aynca, çalışanların temel haklarım garanti altına almayı amaçlayan SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi'ni de kurarak, SA 8000 Belgesi'ne değer görüldük.

Yeşil stratejiler, hükümet programında daha kapsamlı ele alınmalı

Enerji verimliliği, yeşil bina, yeşil iş yapış şekilleri üzerine şimdiye kadar bazen zorunluluktan bazen gönüllülükten bir takım çalışmalar yapılmıştır. Ancak bu konunun artık gönüllülük esasına bırakılmadan devlet eliyle düzenlenen bir program haline gelmesi gerekmektedir. Şirketler arge çalışmaları içerisinde bütçe ayırmalı, devlet ise uygulamalara teşvik vermelidir.

Dünyada, bu konunun önemini farkeden bir çok ülke, yeşil stratejiyi kalkınma programları dahiline aldı. Ülkemizde Tüsiad'ın da bu konuda ciddi önerileri bulunuyor. Fakat bakanlık nezdinde yapılan düzenlemeler henüz yeterli düzeyde değil. Dünyada yeni bir ekonomik düzen kuruluyor. Yeşil ekonomiler oluşturuluyor ve bu artık değişmeyecek. Yüzeysel çalışmalardan sıyrılıp büyüme stratejisinin içine yeşil kalkınmayı koymak zorundayız.

SOYAK EVOSTAR: İstanbullulara şehrin hızla gelişen merkezlerinden Halkalı'da doğa ile dost bir ortamda enerji verimliliğini hedef alan, modem, konforlu ve huzurlu bir yaşam sunuyor. Satışa çıktığı andan itibaren uygun fiyat avantajı ile ev almak ve yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan proje; sağlayacağı enerji tasarrufu ile sakinlerine gelecekte de kazanma sözü veriyor. Stüdyo,l+l,2+l,3+l daireler ve 1+1, 2+1,3+1 bahçeli dublekslerden oluşan Soyak Evostafın Eylül 2013'te teslim edilmesi planlanıyor. Soyak Evostar'da; stüd¬yo daireler 85 bin 500 TL'den, 1+1'ler 120 bin 500 TL'den, 2+1 daireler 161 bin 500 TL'den ve 3+1'ler ise 274 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

SOYAK BAHÇE&BAHÇE: İstanbullulara Bahçeşehir'in merkeziride huzurlu, konforlu, modem, kaliteli ve yeşil bambular içinde sakin bir yaşam vaat ediyor. Bahçe keyfini sevenler için dubleks ve tripleks bahçeli ev seçenekleri ile beğeniye sunulan, ayrıcalıklı lüks tasarıma sahip Soyak Bahçe&Bahçe projesinin, Aralık 2013'te tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projede, bahçe teraslı 3+1 dubleksler 406 bin TL'den, bahçeli 5+1 tripleksler 570 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Soyak'ın sürdürülebilir kalite anlayışı ile geliştirilen, en modem teknolojinin kullanıldığı 294 adet bahçeli evden oluşan Soyak Bahçe&Bahçe'de her evin, yeşil bambu tasarımlı "Yeni Nesil Bahçe"si ve iki araçlık otopark alam bulunuyor.

SOYAK SOHO: İstanbul'un en merkezi noktası Zincirlikuyu'da toplam 77 rezidans daire ve 3.000 metrekarelik ofisten oluşan, tüm rezidans ve concierge hizmetlerinin sunulduğu 7 katlı butik bir proje, istanbullulara Aralık 2013 itibariyle kalabalıklardan uzak ayrıcalıklı, lüks ve elit bir yaşam sunacak proje, büyüklükleri 65 metrekare ile 252 metrekare arasında değişen 1 +1,2+1,1 +1 dubleks ve 3+1 dubleks rezidans dairelerden oluşuyor.

SOYAK MAVİŞEHİR OPTİMUS FIRST; Modem teknolojinin kullanıldığı 'ideal' fonksiyonları ve enerji dostu uygulamaları ile izmir Karşıyaka'da prestijli, benzersiz, lüks, özel ve ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını açacak bir Soyak projesi.

 

Aralık 2013'te sahiplerine teslim edilecek olan ve adını 'ideal'deı alan Soyak Mavişehir Optimus'ta, hem yaşam alanları hem d daireler bu isme uygun olarak ideal ölçülere ve yüksek stan dartlara sahip. 1.200 konuttan oluşan Soya Mavişehir Optimus, 1+1, 2+1, 3+1 git farklı daire tipleri, 2+1,3+1 ve 4+1 bah celi dubleks seçenekleriyle her zevke ve ihtiyaca hitap ediyor. Soyak Mavişehir Optimus'ta daire fiyatları 139 bin TL'den baş layan fiyatlarla satışa sunuluyor.

SOYAK MAVİŞEHİR OPTİMUS GOLD: Ayrıcalıklı bir yaşam düşleyen tün izmirlilere Karşıyaka'da akıllı binanın kon foru, lüksü ve rahatlığını sunuyor, "ilk fiya avantajıyla" altından daha kârlı bir yatırın olan Soyak Mavişehir Optimus Gold; akıllı ve çevre dostu bina teknolojilerinin yar sıra ayrıcalıklı tasarımı ve altm özellikleri ile de dikkat çekiyoı 1+1,2+1,3+1 gibi farklı büyüklüklerde daire tipleri, 2+1,3+ ve 4+1 bahçeli dubleks seçenekleriyle her zevke ve ihtiyaca hi tap eden Soyak Mavişehir Optimus Gold'un, 2014 yılı Mart ayın da tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor. Projede: 1+1 le 136 bin 500 TL'den başlayan, 2+11er 194 bin TL'den başlayar bahçeli dubleksler 265 binTL'den başlayan ve 3+11er 297 biı TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

SOYAK SIESTA; Akdeniz kültürünü yansıtan peyzaj ta sarımıyla izmir Karşıyaka'da hayatm her anına renk ve enerji katıyor. Mutluluğun siesta halini sevenlere kaliteli bir yaşamu kapılarını aralayan 2.250 konutluk Soyak Siesta'da fonksiyo netliğin, mimari estetikle birleştiği 1+1,2+1 ve 3+1 npindek daireler ve "az katlı bina" konsepti, kent yaşamına farkh bir so luk getiriyor. Projenin 320 konuttan oluşan 3. etabı Mart 2012'de 343 konuttan oluşan 4. etabı ise Kasım 2012'de sahiplerme tes lim edilecek. Soyak Siesta'da daireler 122 bin 500 TL'den baş layan fiyatlarla satışa sunuluyor.

SOYAK PARK APARTS: Az katlı bina yaklaşımı doğa ile dost, yeşil ile mavinin buluştuğu ve Halkalı'da huzurh: bi yaşamın kapılarını açan projenin Nisan 2013'te tamamknaral sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Stüdyo, 1+1,2- - j gibi farklı daire tipleri, bahçeli ve dubleks kent evi seçenekle rinin sunulduğu proje toplam 1.121 konuttan oluşuyor. Soyal Park Aparts'da daire fiyatları 90 bin TL'den başlıyor.

SOYAK'TAN BİR ÖNERİ: Konut sektöründe verilecek teşviklerle çok daha uygun koşullu proje üretilebileceğine inanıyoruz. Özel sektörün orta ve alt gelire yönelik konut projeleri geliştirmesi, bu teşvikler kapsamında sağlanabilir. TOKİ'ye sağlanan istisnalar üzerinde durduğumuz diğer iki önemli husustur. Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla sektöre ekstra canlılık geleceği ve yurtdışından gelecek dövizle cari açığın gerilemesi Türkiye ekonomisi açısından önemlidir. Kentsel dönüşümün deflerini çok daha yukarılara çekebiliriz, altını çizmek gerekir. Sonrasında henüz özel sektörün ne kadar çalışmalara da Bunun yanı sıra mütekabiliyet ve kenthil olacağı belli olmasa da sektörün disel dönüşüm son dönemde sıklıkla dinamizmini artıracağı da açıktır.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı
  • 12.08.2021 17:41

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı

Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu, Türkiy ...

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!
  • 13.07.2016 15:38

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!

Re-Pie firmasının ortaklarından Emre Çamlıbel, Turkmall ile yapılan anlaşmanın d ...

Emre Çamlıbel’den Dubai’de önemli açıklamalar!
  • 09.09.2015 14:08

Emre Çamlıbel’den Dubai’de önemli açıklamalar!

Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel gayrimenkul fuarı Dubai Global 2015’te Emlakt ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Yaşayan İstanbul Maketi sektörü çok iyi anlattı!
  • 12.03.2015 15:12

Yaşayan İstanbul Maketi sektörü çok iyi anlattı!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, MIPIM 2015'te Yaşayan İstanbul Maketi ile şe ...