maritbet girişmaritbet
Soyak, yatırımdan vazgeçmiyor! Yeni projeyi nereye yapacak?

Soyak, yatırımdan vazgeçmiyor! Yeni projeyi nereye yapacak?

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, "Kente son 5 yılda yaptığımız 700 milyon TL'lik yatırımlarla da adımızdan sıkça söz ettiriyoruz" dedi

Kaynak: Murat Şahin / Yeni Asır


Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, "Kente son 5 yılda yaptığımız 700 milyon TL'lik yatırımlarla da adımızdan sıkça söz ettiriyoruz" dedi.
Türkiye'de gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Soyak, İzmir'e son 5 yılda yaptığı 700 milyon TL'lik yatırımlarla da adından en çok söz ettiren firma oldu. Mavişehir ve hala devam eden Siesta projeleri ile bugüne kadar İzmir'e 2 bin 700 konut kazandıran Soyak, Zeytinalanı'nda villa projesi için de çalışmalarını sürdürüyor.
 
Yeni Kent Merkezi ile de yakından ilgilenen Soyak, uygun şartlarda ve konumda arsa bulması halinde yeni projelere çok sıcak bakıyor. Mevcut projelerinin tamamlanması ile kente proje değeri 1 milyar TL'yi bulan eserler kazandıracaklarını belirten Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, İzmir'e yatırım yapmanın kendilerini mutlu ettiğini vurguluyor. Bundan sonra da İzmir'e yatırımdan vazgeçmeyeceklerinin özellikle altını çizen Çamlıbel, Yeni Asır'ın sorularını yanıtladı.

Bakir bir pazar
- Emre Bey öncelikle bize Soyak'tan bahseder misiniz? Bugüne kadar neler yaptınız, nasıl bir firma yapınız var?
- Biz yaklaşık 50 yıldır gayrimenkul alanında kaliteli yaşam alanları yaratmak için çalışıyoruz. Soyak Yapı, bizim grubun referans şirketidir. Aynı zamanda enerji döküm ve çimento sektöründe de varız. Bünyemizde bulunan 14 şirketimizde bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. İzmir ile birlikte Türkiye'nin farklı şehirlerinde konut projelerimiz devam ediyor. 2007 yılında Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün sahibi olduk.
 
- Yarım asırlık kurumsallaşmış bir firma olarak İzmir projeleriniz ne zaman başladı?
- Bakir bir pazar olması ve kaliteli yaşam alanlarına sahip konut ihtiyacını gördüğümüzden dolayı İzmir'de de proje üretme kararı aldık. İlk adımı 5 yıl önce Soyak Mavişehir projesi ile attık. Bu proje kapsamında bin 600 konut üretimi yaptık. Bu konutların satışına 2006'da başladık. Aldığımız olumlu geri dönüşler sonucunda bin 400 konuttan oluşan Soyak Siesta projesine başladık. 6 etaptan oluşan projenin şu anda 4. etabının satışına başladık. Bugüne kadar toplamda 2 bin 700 konut inşaa ettik ve 700 milyon TL'lik proje değerine sahip iş yaptık. Zeytinalanı Projesi'ne de 2011 yılında başlayacağız. Burada da İZmir'e 200 bahçeli ev kazandıracağız.
 
Yer arıyoruz
- İmar planlarının tamamlanması ile cazibe merkezi olacak Yeni Kent Merkezi'nde yatırım düşünüyor musunuz?
- Yeni Kent Merkezi'ni yakından takip ediyoruz. Bizim için uygun arsa ve güzel bir eser yaratacak uygun proje olursa burada da yatırım yapmayı isteriz. Ancak biz sadece bu bölgeyi düşünmüyoruz. İzmir'in birçok farklı noktasında yer arayışımızı sürdürüyoruz. 5 yıl önce girdiğimiz İzmir'de yatırımdan vazgeçmeyeceğiz.
 
- Devam eden Soyak Siesta projesi hakkında bilgi verir misiniz?
- Soyak Siesta projesi toplam 2 bin 250 konuttan oluşuyor. Projemiz öngördüğümüzden hızlı gidiyor. Ekonomideki bahar havası nedeniyle 343 konuttan oluşan 4. etap konutlarının satışını yaklaşık 1 yıl öne çektik. Diğer 2 etabı da 2012'de tamamlamayı planlıyoruz. Bu projede İzmirlileri en uygun koşullarda ev sahibi yapıyoruz.
 
Karşıyaka gözde
- İzmir'de gayrimenkul sektörü hangi bölgelerde yoğunlaşıyor, gelecekte konut yatırımlarının adresi nereleri olacak?
- İzmir'de şu anda Karşıyaka, Bornova ve Buca, Narlıdere güzergahında konut projeleri hayata geçiyor. Gelecekte de bu bölgelerde arsa üretilebileceği görülüyor. O nedenle Özellikle Karşıyaka-Menemen hattı ve Narlıdere-Urla güzergahı konut yatırımlarının yeni adresi olacak. Ama İzmir'de şu anda bir arsa problemi söz konusu. Bunun belediyeler tarafından çözüme kavuşturulmalı yeni yatırımların kente kazandırılması açısından çok önemli.
 
"Konut almanın tam zamanı"
- Gayrimenkul sektörünü değerlendirir misiniz? 2010 nasıl geçer, 2011'de beklentiler konusunda neler söylersiniz?
- Geçtiğimiz 2 yılda gayrimenkul sektörü açısından zorlu dönemlere tanık olduk. Buna karşın, müşterilerinin yanında yer alan firmaların sunduğu kampanya ve olanaklar tüketicilere konut satın almak için çok uygun koşullar sağladı. Fiyatlar bir miktar düştü ve ödeme koşulları da kolaylaştı. Ancak bundan sonraki dönemde konut fiyatlarında daha fazla düşüş beklemiyoruz, hatta maliyet artışlarının fiyatlara yansıyabileceğini düşünüyoruz. Firmalar uygun koşulları mümkün olduğu kadar sunmaya devam edeceklerdir, ancak hiçbir zaman bu dönem kadar iyi koşullar olmayacaktır. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz dönem, konut almak için iyi bir fırsat.
 
Ekonomi hareketlendi
- Ekonomiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Değişen koşullara göre ne gibi önlemler alıyorsunuz?
- Tüketici güven endeksi ve kapasite kullanım oranlarındaki artış ile hareketlenen ekonominin gayrimenkul sektörüne olumlu yansımalarını görmeye başladık. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de, tüketicinin güvenini kazanmış olan, finansal ve kurumsal yapısı güçlü şirketlerin projeleri tercih edilmeye devam ediyor. Rekabetin fazlalaştığı her dönemde, markaya yapılan bu yatırımların değeri ortaya çıkıyor. Biz de Soyak olarak projelerimizde, tüketicilere en uygun ödeme koşullarını Soyak kalitesinden ödün vermeden sunuyoruz. Sahiplerine büyük ölçüde tasarruf imkanı sunan sürdürülebilir ve modern yaşamın gereklerine göre tasarlanan projeler üretiyoruz.
 
"İzmirli balkon olmadan yapamıyor"
- İzmirli konut alıcılarının profili hakkında neler söylersiniz?
- İzmir'de müşteri profili konut satın alma kararı vermeden önce uzunca analiz yapıyor. İzmirliler için balkonlar evin vazgeçilmez bir parçası. İnsanların bir arada yaşadığı ortak kullanım alanlarına talep yoğun. Bu nedenle de Soyak olarak projelerimizin mimari alt yapısında kişilerin bir araya gelebilecekleri sosyal ve kültürel alanlara daha çok yer veriyoruz. Fonksiyonel alanları da günlük yaşamda değişen tarzlar ve alışkanlıklara göre düzenliyoruz.
 
Soyak Siesta projesi 2012'de tamamlanacak
Toplam 2 bin 250 konuttan oluşan Soyak Siesta projesi, 6 etap halinde gerçekleştiriliyor. Şu anda 4 etabın tamamlanan 343 konutu satışa sunuldu. Projenin tamamının 2012'de tamamlanması planlanıyor. 1+1, 2+1, 3+1 büyüklüklerindeki konutlarda farklı beğenilere hitap ediyor. Verimliliği esas alan proje çevre yoluna doğrudan bağlantı olanağı, alışveriş merkezlerine yakınlığı ile kolay ve konforlu bir yaşam sunuyor. Sosyal olanaklar açısından da zengin olan projede yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, sosyal tesis, açık ve kapalı otoparklar bulunuyor. Projede 94 bin TL'den başlayan fiyatlarla yüzde 5 peşinat ve 400 TL'den başlayan taksitlerle konut satışı yapılıyor.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz