maritbet girişmaritbet
Soyak projeleri ev sahiplerine kazandırıyor

Soyak projeleri ev sahiplerine kazandırıyor

Soyak, projeleri katma değeri yüksek olarak değerlendiriliyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre, Soyak projeleri bulunduğu bölgenin değerini de artırıyor.

Özellikle yabancı yatırımcının da yükselen ilgisi sonucunda, TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin Soyak projelerinin yatırım değeri ile ilgili olarak yaptığı konut araştırması raporuna göre; İzmir ve İstanbul'da, Soyak projelerinin; bulunduğu bölgenin değerini de artırdığı ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre, Soyak projelerinin tercih edilme nedenlerinde Soyak markasının yarattığı artı değer önemli rol oynuyor. Markanın itibarlı bir imaja sahip olmasındaki etkenler ise; konutların hem yerli hem yabancı yatırımcı açısından prim değerinin yüksek olmasının yanı sıra, yaşamak için konut sahibi olanlar için de güvenli, ulaşımı kolay ve sosyal donatılar açısından sektöründe önemli farklılıklar yaratıyor.

EN ÇOK SOYAK YENİŞEHİRKAZANDIRDI

Konut Araştırma Raporuna göre; sahibine enyüksek primi yaptıran konut tipinin fonksiyonel olması nedeniyle 1+1 daireler olduğu görülüyor. Aynı zamanda Soyak Yenişehir projesinin yüzde 1078 ortalama prim oranıyla, yatırımcısına en çok kazandıran proje olduğu belirtiliyor. Soyak Yenişehir'in, bulunduğu bölgede inşa edilen ilk yüksek adetli konut projesi olması nedeniyle de, bölgeye ulaşım olanaklarının sağlanması kapsamında çekim alanı yarattığı ifade ediliyor. Araştırma sonucu, İzmir'de 2008 yılında satışları başlayan Soyak Siesta projesinin de, Soyak Yenişehir projesi ile değer bakımından benzerlik gösterdiğini işaret ediyor. 3 sene içinde yüzde 55 oranında prim kazanan Soyak Mavişehir'de kiracı olanların Soyak Siesta'dan daire almaya yöneldiği de gözlemleniyor.

 

KAYNAK: SABAH

  • Etiketler:

Yorum Yaz