maritbet girişmaritbet
Soyak İzmir'de 550 milyon dolara 5 bin ev yapacak!

Soyak İzmir'de 550 milyon dolara 5 bin ev yapacak!

İzmir'de 4 projenin yapımına devam eden Soyak, İstanbul'daki yatırımlarını sürdürüyor. Soyak, İstanbul Halkalı'da 4 bin konutluk bir yatırım daha planlıyor

Halkalı'da Soyak Evostar ile Soyak Park Aparts, Zincirlikuyu'da ise Soyak Soho'nun yapımına devam eden Soyak, İzmir'de toplam 5 bin konutluk proje inşa ediyor. Firmanın İzmir'de inşa ettiği projeler arasında 300 milyon dolarlık Soyak Siesta, 150 milyon dolarlık Soyak Mavişehir Optimus, 100'er milyon dolarlık Soyak Park Aparts ve Soyak Evostar yer alıyor. Soyak'ın, İzmir'de inşa etmeye devam ettiği 4 projesindeki toplam konut sayısı 5 bin. 

İzmir'deki yatırımları hakkında bilgi veren Soyak Holding CEO'su M. Emre Çamlıbel, Soyak olarak İzmir'e yatırım yapan ilk ulusal firma olduklarını belirterek, bu kararlarından çok memnun olduklarını söyledi. "Devam eden projelerle beraber İzmir'e 5 bin konut kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Çamlıbel şöyle konuştu: "İzmir'de müşteri profili konut satın alma karan vermeden önce uzunca analiz yapıyor. İnsanların bir arada yaşadığı ortak kullanım alanlarına talep yoğun. Bu nedenle de Soyak olarak projelerimizin mimari alt yapısında kişilerin bir araya gelebilecekleri sosyal ve kültürel alanlara daha çok yer veriyoruz. Fonksiyonel alanları da günlük yaşamda değişen tarzlar ve alışkanlıklara göre düzenliyoruz." İzmir'de yeralan 5 etaptan oluşan Siesta projelerinin 1. 2. ve 3. etapların inşasını 100 tamamladıklarını ve yüzde 95'ini de sattıklarını anlatan Çamlıbel, "Önümüzdeki yıl 4. ve 5. etapların da inşasını bitirmeyi planlıyoruz. İzmir'deki diğer projemiz Soyak Mavişehir Optimus'un ise yüzde 70'i tamamlandı ve yüzde 90'ı da satıldı" dedi. 

İzmir'de yatırımlarına devam edecek 

Artık yalnızca İstanbul değil, İzmir'in de gayrimenkul yatırımı için fırsat şehirlerinden biri haline zgeldiğine dikkat çeken Çamlıbel, "Soyak olarak bizim de İzmir'e yatırımlarımız devam edecek. Biz uzun süren araştırmalar ve incelemeler sonucunda İzmir'i yatırım yapılacak şehir olarak seçtik. Son dönemlerde kentte üretilen markalı konut projeleri sayısında da artış var. Özellikle kent merkezinde kentsel dönüşüm alanları yeni yatırımlar için fırsat yaratacak. Kentin metro hattına yakın bölgeleri ve yeni üniversite bölgelerindeki yeni projelerle, kent merkezindeki lüks projelerde de artış gözlenecek" diye konuştu. 

Konutta ağırlık Anadolu'ya kaydı 

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) tarafından yapılan Türkiye Gayrimenkul Sektörü Temel Göstergeleri 2012 raporuna göre, İstanbul'un konut sektöründeki payının giderek azaldığını aktaran Emre Çamlıbel şöyle konuştu: "2008'de sektörde yüzde 24.4 gibi bir paya sahip olan İstanbul'un payı, 2012 yılında yüzde 20.3'e geriledi. Bu arada Ankara, İzmir ve İstanbul gibi üç büyük ilin payı ise yüzde 51'den yüzde 41'e düştü." Buna karşın Anadolu'da gelişen kentlerin konuttan aldığı pay yükseldiğini belirten Çamlıbel "Aralarında Bursa, Antalya, Adana, Konya, Mersin, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Balıkesir, Samsun ve Eskişehir'in bulunduğu illerin aldığı pay yüz'de 49'dan yüzde 59'a çıktı. İşte biz de bu illerde arsa arayışımızı sürdürüyoruz. Soyak olarak, bir şehre yapılacak yatırımların uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini ve kalifiye yatırımcının şehri geliştirdiğine inanıyoruz. Söylediğim gibi Türkiye'nin diğer büyük şehirleri başta olmak üzere pek çok ilde de araştırma çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

Altından daha fazla kazandırıyoruz

Soyak'ın satış ofislerinde yaklaşık 2 saatte bir ev satıldığını söyleyen Emre Çamlıbel, böylece her ay 100-150 kişiye aynı zamanda hem yatırım hem de geleceklerini güven altına alma olanağı sunduklarını kaydetti. 

"Bir kişi son 2 yılda altına yatırım yapmış olsaydı zarar edecekti" diyen Çamlıbel, "Parasını bankada tutarak yapısında kişilerin bir araya gelebilecekleri sosyal ve kültürel alanlara daha çok yer veriyoruz. Fonksiyonel alanları da günlük yaşamda değişen tarzlar ve alışkanlıklara göre düzenliyoruz." 

İzmir'de yer alan 5 etaptan oluşan Siesta projelerinin 1. 2. ve 3. etapların inşasını yüzde 100 tamamladıklarını ve yüzde 95'ini de sattıklarını anlatan Çamlıbel, "Önümüzdeki yıl 4. ve 5. mevduata yatırım yapmış olsaydı yüzde 15 oranında, dövize yatırım yapmış olsaydı da yaklaşık yüzde 17 civarında bir kazanç elde edecekti. Oysa Soyak projelerinden son 2 yılda ev sahibi olanların proje lokasyonu ve şehrine göre de yüzde 40-65 aralığında bir kazanç sağladıklarını görüyoruz" diye konuştu. 

Halkalı'da 4 bin konut daha yapacak 

Emre Çamlıbel, İstanbul Halkalı'da 4 bin konutluk bir yatırım daha yapmayı planladıklarını aktararak, İstanbul Avrupa yakasında 10 bin, Anadolu yakasında da 20 bin konutluk yatırım çalışmaları ile ofis ve ticari yatırımlarının bulunduğunu söyledi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...