maritbet girişmaritbet
Sinpaş GYO ve Tekfen Holding İMKB 30 listesinden çıkarıldı!

Sinpaş GYO ve Tekfen Holding İMKB 30 listesinden çıkarıldı!

Hiçbir aracı kurumun öneri değişikliği yapmadığı geçen hafta İMKB 30 listesinde şirket değişimi oldu. İki şirket listeden çıkarken iki yeni şirket dahil oldu

Hiçbir aracı kurumun öneri değişikliği yapmadığı geçen hafta İMKB 30 listesinde şirket değişimi oldu. İki şirket listeden çıkarken iki yeni şirket dahil oldu. Buna göre listeye İpek Enerji ve Netaş eklenirken Sinpaş GYO ve Tekfen Holding listeden çıkarıldı.

Geçen hafta İMKB-30 şirketleri listesinde hiçbir aracı kurum değişikliğe gitmedi. Ancak İMKB-30 listesinde değişiklikler oldu. Buna göre bu hafta itibariyle İpek Enerji ve Netaş listeye eklenirken Sinpaş GYO ve Tekfen Holding listeden çıkarıldı. Finans Yatırım mevcut önerilerindeherhangi bir değişiklik yapmamakla birlikte listeye yeni giren Netaş için 'tavsiye yok' ve İpek Enerji için 'nötr' tavsiyesi veriyor. Geçen hafta piyasalar yurt dışından gelecek verilere özellikle de merkez bankalarının faiz kararlarına odaklıydı. Küresel merkez bankalarından ekonomiyi destekleyici adımlar geldi. Buna göre Çin ve Avrupa Merkez Bankası faiz indirdi, İngiltere Merkez Bankası ise varlıkalım programında 50 milyar sterlin artırıma gitti ve 375 milyar sterline çıkardı. Çin 25 baz puan indirime giderek faizleri yüzde 3'e düşürdü. Avrupa Merkez Bankası ise beklentiler doğrultusunda 25 baz puan faiz indirimiile politika faizini yüzde 0.75 seviyesine çekti. Genel anlamda ise Euro'nun geleceği ile ilgili endişelerABD ve Avrupa Birliği'ndeki yavaşlama ve Çin büyüme endişeleri piyasalar genelinde ana risk unsurları olmaya devam ediyor.

Türkiye cephesinde ise spesifik bir gelişme geçen hafta yoktu. Yurt dışı piyasalardaki gelişmelerin yansımaları izlendi.

Geçen hafta İMKB-30 şirketlerinden haberler vardı. İlki Yapı Kredi Bankası'ndan oldu. Banka, 179 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç etmek için SPK'ya başvuruda bulundu.

Bir diğer haber de Akbank'tan geldi. Türk Eximbank ile 1996 yılında imzaladığı Kısa Vadeli İhracat Kredisi Sigortası'na ilişkin protokolü yenileyen Akbank, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ihracatçılara yönelik rekabetçi finansman olanaklarını çeşitlendiriyor. Protokol kapsamında başta Türkiye ihracatının yüzde 60'ını oluşturan mal mukabili/açık hesap ödeme şekli olmak üzere ihracatçıların farklı ödeme yöntemleri üzerinden finansmanı sağlanıyor.

Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'
  • 03.03.2018 16:58

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2018 yılında firma olarak 1 milyar 670 mil ...

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!
  • 03.11.2017 18:45

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!

Sinpaş GYO'nun Sancaktepe'de inşa ettiği Metrolife projesinin basın lansmanı yap ...

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'
  • 20.04.2017 17:08

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Expo Turkey by Qatar fuarında, Emlaktasond ...