maritbet girişmaritbet
Singapur'da konut satışları 2 yılın zirvesinde!

Singapur'da konut satışları 2 yılın zirvesinde!

Urban Redevelopment Authority’nin yayımladığı rapora göre Haziran'da satılan 375 konuta kıyasla geçen ay 1594 konut satışı gerçekleşti

Veriler, sunulan 1186 konuttan 1169 ile en çok satışın Fernvale Development Pte'ye ait High Park Residences'dan gerçekleştiğini gösteriyor. 

Singapur'daki SLP International Property Consultants yetkili müdürü Nicholas Mak, projenin, alıcıları dairelerin küçüklüğü ve makul fiyatından ötürü cezbettiğini söyledi. Mak, “Daireler 400,000 Singapur dolarından (284,000 dolar) başlıyor” dedi.

Hükümet 2009 yılında konut sınırlandırmaları uygulamaya başladığında düşük faiz oranları ve yabancı yatırımcılardan gelen talep emlak piyasasının aşırı ısındığına yönelik endişeleri artırmıştı.

Geçen hafta Singapur Ekonomi Cemiyeti'nde konuşan Maliye Bakanı Tharman Shanmugaratnam, “Singapur, 13 yıl ile en uzun düşüş dönemini kaydeden ve düzeltme aşamasında olan yurtiçi konut piyasasını yakından takip ediyor” dedi. Konut satışları, politikalar talepleri olumsuz etkilerken altı yılın en düşüğünde seyrediyor.

Real Estate Developers' Association of Singapore Başkanı Augustine Tan, “Singapur'un emlak piyasası çabuk bir iyileşme sergileyemeyecek çünkü arz ve açık artacaktır. Üretim fazlası kısa sürede azalma göstermeyecek, konut açığı oranları rekor seviyeye ulaşacak” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Singapur'da konut satışları 2 yılın zirvesinde!
  • 17.08.2015 15:33

Singapur'da konut satışları 2 yılın zirvesinde!

Urban Redevelopment Authority’nin yayımladığı rapora göre Haziran'da satılan 375 ...