maritbet girişmaritbet
Sign of the City Awards 2016 sahiplerini buldu!

Sign of the City Awards 2016 sahiplerini buldu!

Sign of the City Awards (SotCA) 3. yılında, Türkiye’nin en iyi projelerini ödüllendirdi.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Sign of the City Awards” önceki akşam Hilton İstanbul Bomonti'de gerçekleştirildi. 

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın katıldığı ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın ev sahipliği yaptığı geceye; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Emlak Konut GYO A.Ş Genel Müdürü Murat Kurum, GYODER Başkanı Aziz Torun, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş, Hyundai Elevator Türkiye CEO'su Hakan Ek, Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman ile birlikte sektörün önde gelen birçok ismi katıldı. Lineadecor'un proje ortaklığında ve Emlakkonut katkılarıyla hayata geçen, EY'ın stratejik ortaklığındaki SotCA'nın bu yılki platin sponsoru Hyundai Elevator Türkiye ve Vestel oldu. 

Türkiye'nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk ve Prof. Dr. Suha Özkan'ın (Dünya Mimarlık Topluluğu Kurucu Başkanı) eş başkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada, 79 projenin 122 başvurusu değerlendirildi. Değerlendirme sürecinde, bu yıl ilk defa başvuru sahipleri canlı bağlantı ile jüri üyelerine projelerini ve farklılaşan yanlarını anlatma fırsatı yakaladı. Törende 22 ödül sahibini buldu. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ: SAĞLIKLI VE KİMLİKLİ KENTLER ORTAYA ÇIKARMALIYIZ

mehmet özhaseki

Geceye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı konuşmasında sektöre hitap ederek, “Şehirler aslında insanların yansımasıdır. İçinde yaşayan insanların ilişki biçimlerini dışarıya yansıtan siluettir. Medeniyet, demokrasi kültürü şehirlerde gelişir. O şehirlerin düzgün yapılanması gerekir. Aynı zamanda canlı organizmalardır, bakım ister, iyi ve kötü günleri vardır. İnşaat sektörü çok gelişiyor. Dünyadaki ilk 250 inşaat firması arasında 42 tane Türk firması var. Bu miktarlar daha da artacaktır. Sağlıklı ve kimlikli kentler ortaya çıkaracak gücümüz olduğu inancı duyuyoruz” dedi. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalardan da bahseden Bakan Özhaseki, “Bundan birkaç ay önce inşaat sektörünün temsilcilerini davet ettik, sağolsun geldiler. Güzel öneriler sundular, inşaat sektörünü nasıl canlandırırız diye çalıştık. Müteahhitlerin ne istediği konusunda 10 madde belirledik. İçerisinde birtakım tedbir ve teşvikler var. Ekonomik kurulda görüştük, Bakanlar Kurulu'nda sıraya girdi, inşallah görüşeceğiz ve inşaat sektörünün önünü açacak tedbirleri alacağız” diye konuştu. Kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Bakan, “Kentsel Dönüşüm yasası 2012'de çıktı ve 4 buçuk yılda 81 vilayette kentsel dönüşüm ilan edildi. Bugüne kadar başvuran konut sayısı 700 bin. 3 milyon kişiye hitap ediyor ve ne yazık ki yeterli değil. Bu sayıyı 30 milyona çıkarmamız lazım” diyerek sektöre seslendi.

AK PARTİ ŞEHİR VE KÜLTÜRDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇİĞDEM KARAASLAN: 
ÜLKEMİZ İÇİN ORTAK DEĞERLER KURMAKLA GÖREVLİYİZ

Çiğdem Karaaslan

Geceye katılan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, törendeki konuşmasına 15 Temmuz şehitlerini anarak başladı. Karaaslan, “Yeni hedeflere, hayallere hep birlikte devam etmemize, aslında hayata devam etmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi anarak başlamak istiyorum. Hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz ama eskisinden çok daha güçlü, kararlı ve iddialı olarak devam ediyoruz” dedi. Karaaslan, “Her şey hayal kurmakla başlar. Biz şehrimiz için, ülkemiz için ortak değerleri kurmakla görevliyiz. Önemli olan; önce şehir için fikir üretmek, sonra hayal kurmak ve onları gerçekleştirmek için çok güçlü irade koymak. Bütün sıkıntılara rağmen hayallerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şehre değer katarak, ödüle layık görülen bütün projeleri tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ: GELECEĞE İMZA ATTIĞIMIZIN FARKINDA OLMALIYIZ

kadir topbaş

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüme vurgu yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde kentsel dönüşüme ciddi bir ihtiyaç var. Geçmişteki yaşam alanlarımız ihtiyaçlara cevap vermiyor, onları düzeltmek için çalışma yapmak zorundayız. Bunu yaparken de teknolojiden yararlanmalıyız. Gururla ifade edebiliriz ki, hem uygulamada mimari tasarımda dünyada rekabet edebilecek hale geldik. Geleceğe imza attığımızın farkında olmalıyız. Mimarlar olarak bunun sorumluğunu taşıyoruz. Sadece ticari faaliyet olarak değil ‘kente, ülkeme ne veriyorum ne getirisi olabilir' diye de düşünmek zorunda olduğumuzun altını çiziyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Hürriyet grubuna da tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

VUSLAT DOĞAN SABANCI: “HAYALLERİ GERÇEK YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

vuslat doğan sabancı

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Siz gayrimenkul sektörünün çok değerli oyuncuları, büyük hayaller kurdunuz ve bütün yaşamımızı değiştirdiniz. Önce yaşam içinküçük kulübeler hayal ederdik, şimdi sizin sayenizde Mars'ta hayat hayal edebilecek hale geldik. Bence çok önemli başka bir gelişme de lüks kavramını bir avuç varlıklı azınlığın elinden çıkardınız ve demokratikleştirdiniz. Ayrıca sadece konfor ve teknolojik gelişmeler değil, bunların içine sanat da koydunuz. 3 yıl evvel burada bu gecenin ilkini yapmıştık. O zaman size bir söz vermiştim: Hürriyet olarak bir işe başladığımızda gelenekselleştiririz. Size söz veriyorum ki, bir daha, bir daha yapacağız. Bu sene üçüncüsündeyiz, bu sene de bu sözü size ve kendime hatırlatmak istedim. Hayalleri gerçek yapmak, daha yaşanır mekanlar oluşturmak için hep birlikte siz çalışmaya, biz ödül vermeye devam edeceğiz” dedi.

İLK KEZ CANLI BAĞLANTI İLE PROJE ANLATIMI

SotCA'nın giderek artan öneminden ve sektöre kattığı saygınlıktan bahseden Jüri Başkanı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk ise gecede yaptığı konuşmada, “Her geçen yıl gayrimenkul sektörünün her kesiminden daha fazla temsilcinin benimseyerek sahiplendiği Sign of the City Awards'ta bu yıl değerlendirme sürecinde önemli bir yeniliğe şahit olduk. Değerlendirme sürecinde, başvuru sahipleri, canlı bağlantı ile jüri üyelerine projelerini ve farklılaşan yanlarını anlatma fırsatı yakaladı. dedi. Prof. Dr. Suha Özkan gecenin önemine dikkati çekerek, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen SOTCA kenti simgeleyen olağanüstü bir çalışma oldu” dedi.

süha özkan Güzin Konuk
Suha Özkan - Güzin Konuk

İnşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen gecenin sunuculuğunu Ceylan Saner üstlendi. Gecede düzenlenen çekiliş ise davetlilere renkli anlar yaşattı ve Lineadecor'un sunduğu sürpriz hediyeler de sahiplerini buldu. Tören, ödül kazananların bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yarışma kapsamında; En İyi Konut Projeleri, En İyi Ticari Projeler, En İyi Hizmet Yapıları, Mimarlık kategorilerinin yanı sıra En İyi Kentsel Tasarım, En İyi Karma Kullanımlı Proje, En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi, En Yeşil Bina, En İyi Pazarlama Kampanyası, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi kategorilerinde seçilen projeler belirlendi. Mimar ve kent plancısı Prof. Hüseyin Kaptan, Jüri Onur Ödülü'nün sahibi oldu. Jüri aynı zamanda Özel Ödüller de  verdi.

SIGN OF THE CITY SEÇİLEN PROJELER

En iyi Konut Projeleri Kategorisi

En İyi Konut – Tamamlanmış Projeler
NEF Apartments Kemerburgaz 04-NEF
Ödül Veren: Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş

En İyi Konut – Devam Eden Projeler
AND Pastel- AND Gayrimenkul 
Ödül Veren: Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş

En İyi Çok Katlı Konut – Devam Eden Projeler
Manzara Adalar-İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Ödül Veren: Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı

En İyi Müstakil Konut – Devam Eden Projeler
Jardin Eden Çeşme - Pana Yapı
Ödül Veren: Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı

En İyi Rezidans – Devam Eden Projeler
NEF Ataköy 22 - NEF
Ödül Veren: Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş

En İyi Ticari Projeler Kategorisi

En İyi Ofis – Tamamlanmış Projeler
NEF Offices Kağıthane 11 - NEF
Ödül Veren: Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan

En İyi Ofis – Devam Eden Projeler
İstanbul Tower 205 - Metal Yapı Konut
Ödül Veren: Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan

En İyi Bölgesel Merkezli AVM - Devam Eden Projeler
Novada Park Şanlıurfa - Turkmall Yatırım ve Havacılık
Ödül Veren: Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin

En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı - Devam Eden Projeler
Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali - YDA Group
Ödül Veren: Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin

En İyi Karma Kullanımlı Proje - Devam Eden Projeler
Vadistanbul - Artaş & Invest Ortaklığı
Ödül Veren: Hyundai Elevator Türkiye CEO'su Hakan Ek

En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi

En İyi Sağlık Binası – Devam Eden Projeler
Memorial Bahçelievler Hastanesi-Memorial Sağlık Yatırımları
Ödül Veren: Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan

Mimarlık Kategorisi

En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör) – Tamamlanmış Projeler
Bomonti Modern Palas-Extensa İstanbul Emlak Yatırım
Ödül Veren: AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan

En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör) – Devam Eden Projeler
Univa Student Residence – Erkanlı Grup 
Ödül Veren: AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan

En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi
5. Levent - Torunlar GYO & Kiptaş
Ödül Veren: İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş

En Yeşil Bina – Tamamlanmış Projeler
Gülnar Koru Evleri-Deneyim Proje Planlama 
Ödül Veren: Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan

Diğer Kategoriler

En İyi Pazarlama Kampanyası – Devam Eden Projeler
DKY ON Kağıthane- DKY İnşaat
Ödül Veren: Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi
TAK Kartal - Kartal Belediyesi ve Yerel Girişime Destek Platformu
Ödül Veren: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum

Sign of the City Özel Ödülü – GYODER
Ödül Veren: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Jüri Onur Ödülü – Prof. Hüseyin Kaptan
Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan

Jüri Özel Ödülü: Milos Park Homes- Kıbrıs Developments
Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan

Jüri Özel Ödülü: Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi Restorasyonu- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk

Sosyo-Kültürel Yapı Jüri Özel Ödülü: Kazakistan Milli Müzesi- YDA Group
Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eston Şehir Koru projesinde yaşam başladı!
  • 17.12.2020 16:07

Eston Şehir Koru projesinde yaşam başladı!

Bahçeşehir'de hayata geçirilem Eston Şehir Koru projesinde teslimler gerçekleşti ...

Halk GYO’dan ilk altı ayda 35,5 milyon TL net kâr
  • 11.08.2020 12:05

Halk GYO’dan ilk altı ayda 35,5 milyon TL net kâr

Halkbank’ın bağlı ortaklığı Halk GYO’nun özkaynakları 2,6 milyar TL’yi, aktif bü ...

Kiralık araziler büyük ilgi görüyor
  • 09.08.2020 09:15

Kiralık araziler büyük ilgi görüyor

Atıl Hazine arazilerinin üretim ve ekonomiye kazandırılması için başlatılan çift ...

TOKİ’den Bursa’ya yeni millet bahçeli meydan!
  • 07.08.2020 17:03

TOKİ’den Bursa’ya yeni millet bahçeli meydan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliğiyle Burs ...

Emlaktaki KDV ve stopaj indirimi kiracılara nefes aldıracak
  • 06.08.2020 09:55

Emlaktaki KDV ve stopaj indirimi kiracılara nefes aldıracak

Stopaj oranının yüzde 10’a düşürülmesiyle birlikte kiracıların ödeyeceği stopaj ...

Trabzon'da otobüsü yürüyen eve dönüştürdüler!
  • 05.08.2020 12:00

Trabzon'da otobüsü yürüyen eve dönüştürdüler!

Trabzon'da bir otobüs şöförü yaklaşık 150 bin TL harcayarak eski minibüsü ahşap ...