maritbet girişmaritbet
Sıcaklıklar arttı klima satışları patladı! Klima dosyası!

Sıcaklıklar arttı klima satışları patladı! Klima dosyası!

Ekonomik krizin etkisi ile geçtiğimiz yılı yüzde 50 daralma ile kapatan klima pazarı, enerji tasarruflu ürünleri ile 2010 yılında büyümeyi hedefliyor. Yaklaşık 240 milyon dolar büyüklüğe sahip klima pazarı geçtiğimiz yılı 550 bin adetlik satışla kapattı. Pazarın bu yıl yüzde 20 büyüme ile 600 bin adete ulaşması bekleniyor

 

 

Türkiye'de birkaç yıl öncesine kadar lüks sayılan klimalar artık ihtiyaç haline geldi. Klimaların yaygın olarak kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda pazar eğilimi her eve bir klima şeklindeydi. Şimdi ise klima pazarı daha da oturdukça, pazar eğilimi de her odaya bir klima şeklini aldı. İnşaat sektörünün son beş yılda atılama geçmesi ve toplu konut projelerinin artmasının klima satışlarında etkili oldu. Ayrıca, haziran ve temmuz aylarındaki sıcaklık artışlarıyla birlikte klima satışlarında yoğunluk yaşanıyor.

Son yıllarda klima tüketiminde enerji verimliliği ön plana çıkıyor. A sınıfı klimaların yanında yüksek teknoloji kullanılan inverter tip klimalar talep görmeye başladı. Üretici firmalar da A sınıfı klimaları birer birer pazara sunmaya başladılar.

Türkiye üretim üssü haline geldi

Bireysel klimalarda Avrupa'da en büyük üretim tesisleri ülkemizde bulunuyor. Firmaların eğitimli işgücü ile yaptıkları kaliteli tasarım ve imalat, Türkiye'nin jeopolitik avantajları ile birleşince ülkemiz bölgenin bir imalat üssü haline geldi. Bunu fark eden yabancı firmalar sadece Türkiye pazarı değil, aynı zamanda ihracatı da hedefleyerek Türkiye'de yatırımlar yapmaya başladılar. Türkiye klima satışlarında İtalya ve İspanya'dan sonra Avrupa'da 3'üncü sırada yer alıyor.

2008 yılında 1,8 milyar dolar ihracata imza atan klima ve soğutma sektörü, 2009'da global kriz nedeniyle 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. 2010 yılında ise ihracatta artış hedefleniyor. Sektör, özellikle bireysel klima konusunda BDT, Türki cumhuriyetler, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'nın bir çok ülkesine ihracat yapıyor.

Ucuz ürünler rağbet görüyor

Enerji verimliliği konusundaki çalışmaların hızla tamamlanması ve klima cihazlarında enerji verim değerlerine ilişkin yaptırım ve kuralların bir an önce uygulamaya konulması sektörün önemli sorunları arasında yer alıyor. Ayrıca, sektörde fiyat karmaşası devam ediyor. Fiyat odaklı seçim yapan tüketiciler ister istemez ucuz ürünlere yöneliyor. Sektör yetkilileri, yüksek ürün kalitesi ve marka değeri olan, iyi eğitimli teknik kadro ve satış sonrası hizmetleri bulunan firmalardan klima alınması gerektiğine işaret etti.

 

Klima ve soğutma pazarı 2008 ve 2009 verileri (dolar):

 

 

İhracat

İthalat

% Değişim

2008

2009

2008

2009

İhracat

İthalat

1.828.072.497

1.571.894.568

920.790.868

586.962.358

-14,0

-36,3

 

 

Klima seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar

Değişen iklim koşulları, artan konfor talebi ve müşteri beklentilerine paralel olarak klima sistemleri her geçen gün daha yaygın bir kullanım alanı buluyor. Bir ortamda konfor şartlarının uygun şekilde sağlanabilmesi için o ortamı iklimlendirecek cihazların doğru olarak seçilmesi çok önemli hale geldi. Doğru cihazların seçilebilmesi için öncelikle ihtiyaçların ve mevcut ortamın net olarak analiz edilmesi gerekiyor. Klima seçiminde şu temel noktalara dikkat edilmesi gerekiyor:

 

Doğru Keşif - Montaj Hizmeti ve Bakım: Yanlış yere monte edilmiş veya kapasitesi gereğinden büyük seçilmiş bir klima fazladan enerji sarfiyatına yol açarken gereğinden daha küçük seçilen bir klima ise kapasite yetersizliğinden dolayı beklenen verimin alınamamasına sebep olur. Bu nedenle ön keşfin ve montaj hizmetinin, konusunda uzman bir yetkili servis tarafından yapılması çok önemlidir.

Ürünün Bakımı: Klimaların yıllık bakımlarının uzman yetkili servislere periyodik olarak (yılda bir kez) yaptırılması gerekiyor. Düzenli olarak bakımı yapılan bir klimanın hem çalışma performansı artar hem de daha az enerji harcar. Ayrıca, klimalarda kullanılan filtrelerin düzenli bir şekilde temizlenmesiyle mikrop, bakteri gibi zararlı mikroorganizmalar ve toz partiküllerinin ortama yayılmasını engellenebilir. Böylece iklimlendirilen havanın kalitesi artar, sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı sağlanmış olur.

Enerji Tasarrufu: Çeşitli yasal düzenlemelere rağmen piyasada halen düşük verimli cihazlar bulunuyor. Klima alırken düşük enerji sarf eden yüksek verimli A enerji sınıfı ürünlerin tercih edilmelidir.

Klimanın Doğru Şekilde Kullanımı: İnsan sağlığı açısından en uygun iklim koşulları, ortamın 20 – 27 0Csıcaklık ve yüzde 40 –60 nem oranında tutulması ile sağlanır. Tüketicilerin bu konfor parametrelerini tercih etmeleri ürünlerinden maksimum verimi elde ederken enerji tüketimini artırıyor.

Satış Sonrası Hizmetler: Bir klimanın ekonomik ömrü yaklaşık 10 yıldır. Klima satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de markanın satış sonrası hizmetlerindeki uzmanlığı ve güvenilirliliğidir. Ürünü tüketiciye ulaştıran firma; müşteri odaklı çalışmayı ilke edinmiş, tüketiciyi hem satış öncesi hem de satış sonrası bilgilendirebilen, ürünün arızalanması durumunda acil müdahale edebilecek yaygın servis ağına sahip, ürüne 10 yıl yedek parça temin garantisi verebilen, yerli üretimin verdiği avantajla ekonomik yedek parça fiyatları sunabilen bir firma olmalıdır.

 

Klima pazarı yüzde 20 büyüme hedefliyor

Geçtiğimiz yıl bireysel klima pazarı ve merkezi iklimlendirme sistemleri pazarı daralırken, bu yıl pazarın yüzde 20 büyümesi bekleniyor

 

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Zalma, 2008 yılında Türkiye iklimlendirme pazarının büyüklüğünün 1,9 milyar dolar iken 2009'da 1,2 milyar dolara düştüğü belirtti. Geçtiğimiz yıl bireysel klima pazarının yüzde 50 ve merkezi iklimlendirme sistemleri pazarının da yüzde 25 daraldığını ifade eden Zalma, bu yıl pazarın yüzde 20 büyüyeceğini söyledi. 

Zalma, iklimlendirme sektörünün dünyada yüzde 2,5, Avrupa'da ise yüzde 13'lük pazar payına sahip olduğunu kaydederek, şunları aktardı:

 

“Yılda 54 milyar doları bulan dünya iklimlendirme sektörünün en büyük pazarı ABD'dir. Türkiye 10 yılda 15 kat büyümüştür. Bireysel (split) klima pazarı olarak Avrupa'da ilk üçteyiz. Merkezi ve ticari iklimlendirme ve soğutmada Avrupa'da büyük üreticiler İtalya, Fransa ve Almanya'dır, İskandinav ülkeleri de uzmanlaştıkları branşlarda kuvvetlidir. Bireysel klimalarda ise Avrupa'da en büyük üretim Türkiye'de mevcuttur, dünyada bu ürünün imalat yeri Uzakdoğu'dur ve özellikle Çin'dir. Firmalarımızın eğitimli işgücü ile yaptıkları kaliteli tasarım ve imalat, Türkiye'nin jeopolitik avantajları ile birleşince ülkemiz bölgenin bir imalat üssü haline geldi. Bunu fark eden yabancı firmalar sadece Türkiye pazarı değil, aynı zamanda ihracatı da hedefleyerek Türkiye'de yatırımlar yapmaya başladılar.”

 

Kriz nedeniyle firmaların yeni pazar arayışına girdiğine dikkat çeken Zalma, özellikle BDT, Türki cumhuriyetler, Ortadoğu, Kuzey Afrika'ya yapılan ihracatta artış yaşandığını söyledi.  

 

Sektörde 18 bin kişi çalışıyor

Zalma, İSKİD üyelerinin temsil ettiği şirketlerin sayısı Haziran 2010'da 75'e ulaştığını belirterek, ticari soğutma ve taahhüt hariç Türkiye iklimlendirme-soğutma sektörünün yüzde 90'ına yakınını bu firmaların temsil ettiğini söyledi. Zalma, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Split klimada dört yerli üretici firma bulunuyor. İthalat yapan firma sayısı çok daha fazla, ama birkaç sene öncesine göre oldukça azalmış durumda. Derneğimiz üyelerinden 20'si belli bir sayının üzerinde split klima ithal ediyor. Derneğimiz dışında da birkaç split klima ithalatçısı firma mevcuttur. Sektörde yaklaşık 18 bin kişi çalışıyor.”

 

“AR-GE kanunu firmalara yarar sağlamıyor”

 Zalma, fiyat konusunda özellikle Çin ile rekabetin yaşandığını kaydederek, rekabeti kalite, servis, hız gibi fiyatın dışındaki alanlara çekilmesinin gerektiğine işaret etti. Özellikle yurtdışı rakiplerle rekabet edebilme ve ihracat yapabilmek için AR-GE ve ÜR-GE'nin şart olduğunu dile getiren Zalma, “Sektör için eğitim seviyesi yüksek de olsa AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına kaynak ve personel ayırmak kolay değildir. Yeni AR-GE kanunu maalesef KOBİ niteliğindeki firmalarımıza yarar sağlamamaktadır. Bu durum önümüzdeki yıllarda uluslararası rekabette sektörümüzü zora sokabilir. Desteklerin KOBİ düzeyinde yaygınlaştırılması ve ilgili prosedürlerin kolaylaştırılması gerekir” dedi.

 

Ferroli Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Çetin Çakmakçı:

Sektörün büyüklüğü 240 milyon dolar”

Ferroli Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, Türkiye'de ortalama 600 bin civarı klimanın satıldığını ve sektörün büyüklüğünün de yaklaşık 230-240 milyon dolar arasında olduğunu belirterek, 2010'da klima pazarının yüzde 10-12 civarında büyüyeceğini söyledi.

Ferroli'nin soğutma gurubu ürünlerinde, bireysel ürünlerden sistem çözümlerine kadar chiller, fancoil, hava koşullandırma ve klimadan oluşan geniş bir ürün yelpazesinin olduğunu açıklayan Çakmaklı, şunları söyledi:

“Satış sonrası hizmetler için hem merkez tesislerimizdeki çağrı merkezimizle hem de Türkiye genelince anlaşmalı olduğumuz 187 adet yetkili servisimizle müşterilerimizin tüm taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Yazın başlamasıyla pazarda biraz hareketlilik başladı.Klima tüketiminde enerji verimliliği ön plana çıkıyor. A sınıfı klimaların yanında yüksek teknoloji kullanılan inverter tip klimalar talep görmeye başladı. Üretici firmalar da talepleri artırmak için daha rekabetçi fiyatlar vermeye başladılar. Ferroli olarak öncelikli hedefimiz yüksek verimli klimaları pazara sunmak. Bunun yanı sıra dayanıklı ve ses seviyeleri düşük cihazlarla müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Buna ek olarak, hava ve su soğutmalı chiller grupları, endüstriyel ve merkezi soğutma ile beraber daha da ön plana çıkıyor. Sistemin ayrılmaz parçası fancoiller de yine gündemde. Ayrıca çoklu sistem split klimalar da son dönemlerde en çok tercih edilenler arasında. Bu ürünlerin kullanımının artmasıyla görüntü kirliliği de en aza indirgenmiş oluyor” diye konuştu.

 

“Yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz”

Klima satışları sıcakların artmasıyla beraber genellikle Haziran – Ağustos döneminde yoğunlaştığını dile getiren Çakmaklı, bu yıl yağışların çok olması ve havaların geç ısınması sebebiyle satışların geç başladığını ifade etti.

Çakmaklı, Türkiye ısıtma ve soğutma sektörünün hareketli bir pazar olduğunu kaydetti. Ferroli'nin geçtiğimiz yıl sektörün yüzde 15 üzerinde bir performans sergilediğini kaydeden Çakmaklı, 2010'da hem yüzde 15 büyümeyi hem de 2008 cirolarını yakalamayı hedeflediklerini söyledi. Çakmaklı, sektörün 2008 performansını ise 2011'de yakalayacağını öngördüklerini vurguladı.

 

 

KlimaPlus Genel Müdürü Yenal Altaç:

“Toplu konut projeleri klima satışlarını arttırdı”

 

KlimaPlus Genel Müdürü Yenal Altaç, ülkemizin Avrupa'nın en büyük klima pazarları içinde üçüncü sırada geldiğini ve her yıl ortalama yüzde 10-20 oranında büyüdüğünü söyledi.

İnşaat sektörünün son beş yılda atılıma geçmesi ve toplu konut projelerinin artması klima satışlarını olumlu yönde etkilediğini ve pazarın büyümesine katkıda bulunduğunu kaydeden Altaç, şöyle devam etti:

“Avrupa'da da dünyanın geri kalanı gibi klima sektöründe teknolojinin öncülüğünü Japon markalar yapmaktadır. AR-GE çalışmalarına büyük pay ayıran firmalar her sene daha az elektrik tüketen, daha yüksek performans sağlayan daha çevreci ürünler geliştirmek için birbirleri ile yarış halindedir. Avrupa ülkelerinde pazar paylarına bakıldığında da Japon markaların pazar paylarının çok yüksek olduğu görülür. AB'de hem çevre hem enerji tüketimine yönelik yönetmelikler yayınlamakta ve pazara giren ürün kalitesinin yüksek olmasını sağlamaktadır. Türkiye'de ise son dört senedir AB uyum çalışması çerçevesinde yönetmelikler çıkarılmaya başlanmıştır. Bizim pazarımız hala fiyat odaklı olup kalite ikinci planda kalmaktadır. Ancak çıkan yeni uygulamalar ve yönetmelikler ile hem Türkiye'de üretilen hem de yurtdışından ithal edilen ürünlerin kalitesi artacaktır.”

 

Altaç, hem tüketicinin hem de klima alanında hizmet veren firmaların bilinçlenmesi gerektiğine işaret etti. Pazarda fiyat karmaşasının devam ettiğini ifade eden Altaç, tüketicinin de kendisine fayda sağlayacak ürünü seçerken çelişki yaşayabildiğini, bu nedenle yaşanan sorunların tüketiciyi klima kullanımından soğuttuğunu söyledi.

 

“Isıtma ve soğutma tek sistemden karşılanabilecek”

Altaç, KlimaPlus olarak, Mitsubishi Electric Klimaları'nın tek yetkili distribütörü olarak sektöre hızlı bir giriş yaptıklarını ve firmanın yapılanmasını buna göre oluşturduklarını dile getirdi. Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan firmanın İzmir'de Ege, Antalya'da Akdeniz, Ankara'da İç Anadolu Bölge Müdürlükleri'nin bulunduğunu kaydeden Altaç, “Tüm Türkiye‘de 95'i aşkın yetkili satıcımız, 50'i aşkın yetkili satış noktamız ve 155'i aşkın yetkili servisimiz bulunmaktadır. Mitsubishi Electric 7000~500,000 Btu/h kapasite aralığında split, multi, ticari tip split, City Multi VRF Sistem, Lossnay Isı geri kazanımlı havalandırma üniteleri ve gelişmiş klima yönetim sistemlerini kapsayan geniş ürün yelpazesine sahiptir. Ayrıca split ve multi klimalarımızda bakteri-virüsleri yok eden, yeşil çayda bulunan anti oksidan bileşenli Catechin filtre kullanılmaktadır” diye konuştu. 

Altaç, KlimaPlus olarak, ısı geri kazanımına da imkan sağlayan sıcak su üreten Booster Ünite yeni piyasaya sunduklarını belirterek, bu teknoloji sayesinde artık City Multi VRF sistemi ile binada aynı anda ısıtma, soğutma ve sıcak su üretimi 12 ay boyunca tek sistemden karşılanabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Isısan Isıtma ve Klima Yönetim Kurulu Üyesi Selman Tarmur:

“Sektör eski günlerine 2011'de kavuşacak”

Isısan Isıtma ve Klima Yönetim Kurulu Üyesi Selman Tarmur,sektörün büyüklüğünün 2010 yılında 400 milyon TL'ye ulaşacağını söyledi. Hem kullanıcıların yüksek enerji verimli inverter cihazlar konusunda bilinçlenmesi hem de ekonomideki olumlu havanın piyasayı hareketlendireceğini ifade eden Tarmur, ancak sektörün eski günlerine kavuşmasının 2011'i bulacağını vurguladı.

2008'de split klima pazarının büyüklüğü 1 milyon adedin üzerinde iken, 2009'da 600 bin adete düştüğünü ifade eden Tarmur, “Neredeyse yüzde 40-45'lik bir gerileme söz konusu. Bunda krizin etkisi var hem de hava sıcaklıklarının ve nemin klima satışlarını destekleyecek düzeyde olmaması etken. 2007'de bu 1 milyon 250 binlik pazarda mesela o yılki yazın çok sıcak ve çok nemli geçmiş olmasının büyük bir etkisi var. Sadece sıcak değil nem konusu burada önemli. Nemin de yüksek olması lazım ki insanlar klima satın alsın. 2009'da ise hem havalar iyi gitmedi hem kriz etkeni vardı” diye konuştu.

 

Enerji verimliliği konusundaki çalışmaların hızla tamamlanması ve klima cihazlarında enerji verim değerlerine ilişkin yaptırım ve kuralların bir an önce uygulamaya konulması gerektiğine işaret eden Tarmur, “Yüksek verimli cihazlara teşvik sağlanarak pazardaki yüksek verimli cihaz oranının artırılması sağlanmalıdır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise satın alınan klimaların montaj ve bakımlarının mutlaka işin ehli yetkili firmalar tarafından yapılmasıdır” şeklinde konuştu. 

 

Daikin'den Emura ve V serisi

Tarmur, Türkiye distribütörlüğünü 2007 yılından bu yana Isısan Isıtma ve Klima Sanayi AŞ'nin yürüttüğü Japon markası Daikin klimaların her ortama uyum sağlamaları ile ön plana çıktığını söyledi. Daikin'in geçtiğimiz yıl pazar payını artırdığını kaydeden Tarmur, 2009'daki split klima satışlarının 2008'e yakın gerçekleştiğini ifade etti.

Tarmur, “Klima Yeniden Tasarlandı” sloganı ile 2010 Avrupa Tasarım Ödülü sahibi, üstün verimli ve yüksek enerji tasarrufu sağlayan Emura serisi duvar tipi inverter split klimaları bu yıl piyasaya sürdüklerini dile getirdi.

Tarmur, yalnızca Daikin'de bulunan Inverter Swing Kompresör teknolojisi ile yüksek enerji tasarrufu sağlayan Daikin Emura serisinin,  aynı zamanda diğer tip inverter kompresörlere göre daha uzun kompresör ömrü ve çok daha düşük  ses seviyesi sunduğunu açıkladı. Daikin'in yeni “V serisi” klimaları hakkında bilgi veren Tarmur, şunları anlattı:

“V serisi inverter klimaları ileri teknoloji özellikleri ile ilgi odağı olacağına inanıyoruz. Isısan geniş yelpazedeki ileri teknoloji ürünlerine yeni bir seri ekledi. Daikin, yeni V serisi ile Isısan ürün gamındaki yerini aldı. Daikin, dünya genelinde aynı anda, yüksek enerji tasarrufu sağlayan yeni V serisi split klimalarını tüketicilerin beğenisine sundu. V serisi, A enerji sınıfı olarak bilinen klimalara göre yüzde 30 daha az enerji harcıyor.”

 

Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın:

“Klima sektöründe Türkiye üretim ve dağıtım üssü”

Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Türkiye klima pazarının Avrupa'nın İtalya ve İspanya'dan sonra üçüncü büyük pazarı olduğunu kaydetti. 2008 yılında yaklaşık 1 milyon 200 bin adet klima cihazı satıldığını hatırlatan Taşkın, bu rakamın geçen yıl krizin etkisiyle 600 bin adetlere düştüğünü söyledi. Taşkın, 2010 yılında 900 bin adet klimanın satılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Taşkın, ülkemizin Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkî cumhuriyetlerine yakınlığı dolayısıyla da önemli bir üretim ve dağıtım üssü konumunda olduğunu vurguladı. Yeni yasalaşan Enerji Verimliliği Kanunu'nun uygulamada ve sahadaki hazır olmayan alt yapısın biran önce çalışır ve işler hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Taşkın, şunları aktardı:

 

“Buna ait düzenlemeler biran önce ilgili devlet kurumlarında hazırlanmalı ve uygulanmalıdır. Devletimizin Avrupa'da olduğu gibi yenilenebilir enerji kaynakları ve mini kojenerasyon sistemleri için tüketiciye sübvansiyon ve teşvikler uygulaması, buna ait yasal prosedürleri biran önce hazırlaması gerekir. Enerjinin verimli kullanımını ve buna ait cihazların kullanımını teşviklerle özendirmelidir. Tüketicilerin büyük kısmı klima kültürü ile ilk defa tanıştığından ister istemez fiyat odaklı seçimler yaparak ucuz ürünlere yöneliyor. Fakat klima kullanımı yaygınlaştıkça ve tüketiciler bilinçlendikçe yüksek ürün kalitesi ve marka değeri olan, çok iyi eğitimli teknik kadro ve satış sonrası hizmetleri bulunan firmalara yönelme olmaktadır.”

 

“Klima satışlarını iki katına çıkarmayı hedefliyoruz”

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Koordinatörü Özgür Gök de, Vaillant klimalarının satışlarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. R 410 gazlı çevreci A sınıfı enerji tasarruflu Inverter klimalarını yedi yıldır pazarda tüketicinin beğenisine sunduklarını ifade eden Gök, buna ilave olarak kanallı, kaset tipi klimaları sistem çözümlerini ticari binalara sunduklarını belirtti. Gök, şirketin bu yıl hava kaynaklı ısı pompaları, güneş enerjisi sistemleri ve toprak, su kaynaklı ısı pompaları ile yenilenebilir enerji sistemlerinde liderliğini devam ettireceğini kaydetti.

 

A sınıfı enerji tüketiyor

Estetik dizaynları, yüksek performansları ve sağlıklı yaşam fonksiyonlarıyla dikkat çeken Inverter Plus V7 serisi, A sınıfı enerji tüketimini DC inverter teknolojisi ile buluşturarak maksimum enerji tasarrufu sağlıyor; süper sessiz iç ünitesi, modern çizgileri ve ince tasarımı ile beğeni topluyor.  Inverter Plus V7 klimalar, split klimalardan farklı olarak ortam sıcaklığını fazla dalgalandırmadan dışarıdan taze hava alabiliyor. Bu özellik sayesinde mekan havası sürekli tazeleniyor. Bunun yanı sıra tek tuşla aktive edilen Sağlıklı Yaşam Fonksiyonu ile ortama negatif iyon verilerek hava kalitesi arttırılabiliyor.

 

 

Airfel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder:

“Çevre dostu ve az enerji tüketen ürünler ön planda”

Airfel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, Türkiye'deki soğutma pazarınıntoplam büyüklüğü 900 milyon dolara ulaştığını söyledi. Önder, sektörde uygun fiyatlı ve standart ürünler dışında çevre dostu ve az enerji tüketen ürünlerin ön planda olduğunu vurguladı.

Türkiye'de birkaç yıl öncesine kadar lüks sayılan klimalarınartık ihtiyaç sınıfına dahil bir ürün haline geldiğini ifade eden Önder, “Türkiye ev tipi klima pazarında da büyük bir ivme yakalandı. Klimaların yaygın olarak kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda pazar eğilimi her eve bir klima şeklindeydi. Şimdi ise klima pazarı daha da oturdukça, pazar eğilimi de her odaya bir klima şeklini aldı. Penetrasyon oranı diğer ülkelere göre düşük olmakla birlikte hızlı bir artış görülüyor. Yılsonuna kadar klima sektöründe toplam yüzde 20'lik büyüme oranına ulaşılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Önder, yoğun rekabet, tüketicinin doğru yönlendirilmemesi, yatırım eksikliği veyetişmiş insan kaynağı sıkıntısınınsektördeki sorunlar arasında yer aldığını kaydederek, yaşanan fiyat karmaşasınında sektörü etkileyen önemli konulardan biri olarak ortaya çıktığını vurguladı.

Sorunların aşılması için de yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğine işaret eden Önder, ayrıca kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya ve tüketiciyi ucuz ama kalitesiz ürünlere karşı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarınyapılması gerektiğini ifade etti.

 

Eğitimli eleman yetiştiriyor

Önder, Airfel'in split klimada pazar payının yüzde 6 olduğunu bildirdi. 2010 yılında istikrarlı büyümeye devam ederek, sektörün en iddialı oyuncularından biri olacaklarının altını çizen Önder, pazara sunacakları yeni ürünler ve satış kanalı yapılanması ile birlikte pazar paylarını artırmayı ve ciroyu 200 milyon TL'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Önder, Airfel markası olarak Inverter klimalarının A sınıfı enerji verimliliği sayesinde yüzde 30'a varan yüksek enerji tasarrufu sağladığını kaydetti. Airfel'in 400 çalışanı ile İstanbul'daki merkez ofisinin yanı sıra İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya'da dört bölge müdürlüğünün bulunduğunu ifade eden Önder, Türkiye genelinde 162 bayi ile ürünlerini sunarken, 550 satış noktası ve 390 servis ile hizmet verdiklerini açıkladı. Airfel'in, teknolojinin yanı sıra insan kaynaklarına da ciddi yatırımlar yaptığını dile getiren Önder, şöyle konuştu:

“Bu doğrultuda fabrikalarında İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Personel Eğitim Programı'nı uyguluyor. Eğitimi geleceğin garantisi olarak gören Airfel, sektörde çalışmak isteyenlere kendilerini geliştirme imkanı yaratıyor. Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazananlar arasından belirlenen kişiler ise Airfeltesislerinde işe başlıyor. Personel Eğitim Programı'nın yanı sıra bayi ve yetkili servislere yönelik eğitimler de düzenliyoruz. Bu eğitimler teknik ile davranış ve kişisel gelişim bölümlerinden oluşuyor. Eğitim sonunda sınavı başarıyla geçenlere de yetkili servis belgesi veriliyor.”

 

Baymak Pazarlama Müdürü Umut Ertür:

“Sıcakların artması klima satışlarını tetikledi”

Baymak Pazarlama Müdürü Umut Ertür, Türkiye'de klima pazarının geçen yıl hariç son 10 yılda ciddi olarak büyüyen bir ivme çizdiğini belirterek, split klimada adet olarak İtalya ve İspanya'nın ardından en büyük pazar haline geldiğini vurguladı. Ertür, az elektrik harcayan, sessiz çalışan A enerji sınıfı klimaların 2010'da öne çıkacağını işaret etti.

Yurtiçi klima pazarının geliştiğini ve inşaat sektörünün de gelişimine paralel olarak önümüzdeki yıllarda yüksek büyüme oranları yakalayacağını kaydeden Ertür, split klima ihracatında da gelecekte Türkiye önemli ihracatçı ülkelerden biri haline geleceğini söyledi.

Ertür, 2008 yılında 1 milyon adedin üzerinde olan split klima pazarının, 2009 yılında 550 bin adetlere düştüğünü ifade etti. Bu yıl yüzde 10 civarında bir artışla pazarın 600 bin adet seviyelerine geleceğini düşündüklerini dile getiren Ertür, yaz sıcaklıkları sezon ortalamalarının üzerinde seyretmesi durumunda artış oranının yüzde 30'lara çıkabileceğini söyledi.

Ertür, mayıs ayındaki aşırı sıcaklar klima satışlarını arttırdığını belirtti. Rekabetin artmasıyla klima sektöründeki kar marjlarının geçmiş yıllara oranla sektörün içindeki tüm unsurlar için çok düştüğünü ifade eden Ertür, şöyle devam etti:

“Buna rağmen pazarın gelecek vaat eden büyüme ivmesi, firmalar için klima pazarını çekici kılıyor. Yüksek adette satışa oynayan Baymak gibi güvenilir markalar sektördeki varlıklarını sürdürmeye devam edeceklerdir ama küçük adetler ithal edip vur-kaç taktiği ile pazarda yer almaya çalışan firmalar zamanla pazardan siliniyorlar ve silinmeye devam edecekler. Tüketiciler, bu bağlamda klima satın alırken, markanın arkasında yer alan firmanın ve servis hizmetinin sürekliliği ve güvenilirliğine dikkat etmelidirler.”

 

İstenilmeyen koku ve sigara dumanını yok ediyor

A enerji sınıfı Baymak Elite klimaların; üç kademeli filtreleme sayesinde ortamdaki toz, polen, istenilmeyen koku ve sigara dumanını yok ettiğini kaydeden Ertür, şu bilgileri verdi:

“İonizer ile ortama negatif iyon yayarak doğada negatif iyon yoğunluğundan kaynaklanan ferah ve taze havayı evinizde hissettirir. ‘I feel' özelliği sayesinde, ortam sıcaklığını algılayabilen uzaktan kumandanızın hissettiği sıcaklık, istemiş olduğunuz dereceye gelene kadar Baymak Elite Klima, ortamı serinletmeye devam eder. Sıcaklık ve isteğe göre ayarlanan fonksiyonlar, LCD ekrandan rahatlıkla takip edilebiliyor. Yüksek performanslı ısıtma, soğutma ve fan konumu ile istenilen konforu sağlayan Baymak Elite klimalar, sessiz çalışma özelliği ile 26 desibel düşük ses seviyelerine kadar çalışabilmektedir.”

 

Ertür, klima grubunda Baymak'ın Falke, Baxi, Dolcevita ve Westen markalarında ve 9 bin btu'dan 41 bin btu kapasiteye kadar ürün çeşitliliğinin bulunduğunu belirtti. Baymak'ın yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlamak için sektöründe Türkiye genelinde 242 servis teşkilatı ile en geniş servis ağını kurduğunu dile getiren Ertür, ayrıca Baymak Dr. Teknik Servis hizmetini yurdun birçok noktasında devreye girdiğini söyledi.

 

Alarko Carrier Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hırant Kalataş:

“Cebine ve çevreye dikkat eden kullanıcılar arttı”

Alarko Carrier Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hırant Kalataş, 2008 yılında 1 milyon set klima satışının gerçekleştiğini belirterek, 2009 yılında ise pazarın yüzde 40 mertebelerinde küçüldüğünü ve 550 bin adet klimanın satıldığını ifade etti. Sektörün cirosal büyüklüğünün 237 milyon dolar olduğunu ve 2010 yılında yaklaşık 500 bin set satışın gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Kalataş, 2011 yılından önce sektörün eski ivmesini yakalamasının zor olacağını kaydetti.

Bilinçlenen, cebine ve çevreye dikkat eden kullanıcıların artması ile birlikte Türkiye klima pazarında artık cihazlarda kullanılan soğutucu gaz ve enerji tüketiminin sorgulanmaya başlandığını dile getiren Kalataş, şöyle konuştu:

 

“Kullanıcılarımızın birçoğu alacağı klimanın enerji sınıfını sorarken, A sınıfı klimalardan daha az elektrik harcayan inverterli klimaların olup olmadığını, soğutucu gaz olarak R410A'yı sorguluyor. Klimaların verim oranlarını tanımlamakta A sınıfı da yetersiz kalmaya başladı, bugün ürün gamımızda A sınıfı klimalardan yüzde 75 daha verimli olan Toshiba Süper Inverter Daiseikai klimalarımız var. Bilinçlenen müşteriler ile birlikte klima pazarının daha teknolojik ve çevreye zararsız modellere doğru kayacağını tahmin ediyoruz ve yatırımlarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Bunun en güzel örneği, 2000 yılında inverter teknolojisine sahip klimalar ile Türkiye pazarında hizmet gösteriyor olmamızdır. Bugün satışlarımızın yüzde 60'ından fazlasını inverterli klimalar oluşturuyor. Türkiye pazarında satılan her üç inverterli klimalardan birini biz satıyoruz desek yanılmış olmayız.”

 

Alarko Carrier, geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdürüyor

Klimada, Toshiba, Carrier ve Alarko Flair olmak üzere üç markayı tüketicilere sunduklarını belirten Kalataş, Toshiba'nın en önemli özelliğinin inverter teknolojisi ve enerji tasarrufu olduğuna değindi. Kalataş, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda araştırmaların yapıldığını kaydederek, bu sürecin devam ederken mevcut enerjinin doğru ve verimli kullanılması gerektiğine işaret etti.  

Alarko Carrier'in özellikle merkezi klimalar konusunda sektörün en önde gelen kuruluşu olduğunu belirten Kalataş, şu bilgileri aktardı:

“Bakü-Ceyhan boru hattındaki kontrol istasyonlarından Fenerbahçe Stadyumu'na, Kanada Büyükelçiliği'ne, Dışişleri Bakanlığı Ek Binası'ndan Ankara'nın yeni kongre merkezi olmaya aday Ankara Sheraton Oteli'nin ek binasına, Alanya Royal Pergasos Oteli'e, İstanbul Ramada Plaza'ya, İstinye Bay Konakları'ndan, Acıbadem Bursa Hastanesi ve Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geniş bir yelpazede iklimlendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Alarko Carrier'ın endüstriyel faaliyetleri, Genel Yönetim Merkezi'ne bağlı olarak, Gebze Ana Üretim Tesisleri ile Dudullu Radyatör Üretim Tesisi'nde; ticaret ve pazarlama faaliyetleri ise İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Despaş ve Antalya büroları tarafından yürütülüyor” dedi

 

 

Arçelik-LG Klima'da hedef 1 milyar dolar ciro

Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, krizde tüketicilerin önce klima almaktan vazgeçtiklerini belirterek, “Ama ben çok süratle Türkiye pazarının geri geleceğini düşünüyorum. 2007 seviyesine geri gelmesi 1-2 yıl daha alacak. Tam pazarı görebilmek için temmuz sonunu beklemek gerek” diye konuştu.

Bulgurlu, yakında güneş paneli destekli çalışan klimaların görüleceğini, bunun hala AR-GE aşamasında olduğunu söyledi.

Bulgurlu, üretime başladıkları 2000 yılından bu yana yurtiçi pazarda 3,5 milyon adetten fazla ürün sattıklarını söyledi. 2009 yılında ekonomik kriz ve serin geçen yaz koşulları nedeniyle yüzde 45 daralan pazara rağmen Arçelik-LG Klima'nın pazar payını bir önceki yıla göre artırdığını ifade eden Bulgurlu, yazın sıcak sezonda 10 binden fazla klima satışı gerçekleştirdiklerini, bunun yerli ve yabancı rakiplerini imrendirecek bir performans olduğunu kaydetti.

Arçelik-LG Klima'nın pazar payının yaklaşık yüzde 50 olduğuna ifade eden Bulgurlu, ev tipi klima alanında inverter teknolojisine hızlı geçiş yaptıklarını, normal klimalara oranla yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlayan inverter klimalarda 2010'da pazar paylarını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bulgurlu, krizde talep daralmasını fırsat olarak gördüklerini ve iç yapılarına yöneldiklerini kaydederek, “Krizden çıkışımızı bu yılki yüzde 20'lik büyüme ile gösteriyoruz. 2011'de de 2008'deki ciromuzu yakalayacağımızı öngörüyoruz” dedi.  Bulgurlu, 2015 yılında 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

 

60 ülkeye ihracat

Arçelik-LG'nin 60 ülkeye ihracat yaptığını ifade eden Bulgurlu, 2010 yılında yılda 2,5 milyon adet üretim kapasitesi ve toplam bin 500 personel ile yollarına devam ettiklerini dile getirdi. Bulgurlu, AR-GE faaliyetlerine cirolarının yüzde 2'sini ayırdıklarını kaydederek, dünyanın en sessiz klimasını kendilerinin yaptığını, klimalarda virüsleri öldüren sistem bulunduğunu söyledi.

Üç ana stratejik hedef belirlediklerini anlatan Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İlk hedefimiz yurtiçi ev tipi klima pazarında liderliğimizi sürdürmek. İkinci hedefimiz ihracat pazarlarında büyüyerek 2015'te 500 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşmak. Üçüncü hedefimiz ise üç yeni iş kolu. Üç yeni iş kolunda faaliyetlerimizi yoğulaştıracağız. Bunlardan ilki iklimlendirme ve mühendislik sistemleri alanıdır.”

Arçelik Klima konsepti ile tasarlanan iklimlendirme, enerji ve çözüm merkezlerinde bu alanda çok geniş bir yelpazede mühendislik hizmeti sunduklarını ifade eden Bulgurlu, geçtiğimiz yıl bir yılda beş adet Arçelik Klima merkezi kurduklarını, bu sayının çok yakında yedi olacağını söyledi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz