maritbet girişmaritbet
Sektöre altı yıl ara verdi Ispartakule'den konuta giriyor

Sektöre altı yıl ara verdi Ispartakule'den konuta giriyor

Büyük şirketlere sanayi tesisleri yapan İnciler İnşaat ile inşaat sektörüne 26 yıl önce giren Derya Kızıltaş, 6 yıl sektöre ara verdikten sonra şimdi Ispartakule'de yapacağı 234 konutluk proje ile inşaat sektörüne geri dönüyor.


26 yıl boyunca büyük şirketlere sanayi binaları inşaa ettikten sonra 2005 yılında inşaat sektörüne ara veren İnciler İnşaat, Beyfen Yapı adıyla sektöre geri dönerek bu kez konut projelerine yöneldi . Beylikdüzü'nde bulunan Beyfen Koleji'nin de sahibi olan grup ilk olarak Bahçeşehir Ispartakule'de yapacağı konut projesiyle sektöre 'ye merhaba' diyecek. Beyfen Yapı'nın kurucusu Derya Kızıltaş, bugüne kadar 600 bin metrekareyi geçen sanayi binaları inşa ettiklerini söyleyerek, 6 yıl ara verdikleri sektörde Ispartakule'de yapacakları konut projesiyle yeniden inşaat sektörüne girmeye hazır olduklarını söylüyor.

HEDEF YENİ EVLİLER

Ispartakule'de adını henüz belirlemedikleri projeye 2011 Nisan ayında başlayacaklarını ve 2012 yılında teslim etmeyi öngördüklerini söyleyen Kızıltaş, projenin 3 blokta toplam 234 daireden meydana geleceğini söyledi. Projedeki dairelerin tamamının brüt 126 metrekare, net 97 metrekare büyüklüğündeki 2+1 dairelerden oluşacağını söyleyen Kızıltaş, "1+1 dairelere projemizde yer vermek istemedik. Çünkü 1+1 daire demek yatırım için alınan ve anahtarı başkasına devredilecek yatırım demek. Biz burada bir site kültürü geliştirmek istiyoruz. 1+1 dairelerin olduğu yerlerde ise çok fazla kiracı ve ev sahibi değiştiğinden bu kültürü oluşturmakta zorluk çekiliyor. Bunu istemediğimiz için 1+1 dairelere yer vermedik" diye konuşuyor.

Kızıltaş, hedef kitlelerinin yeniev kuran aileler ile şehirden uzak yeni bir dairede yaşamak isteyenler veya çocuklarını evlendirmiş ikinci baharını yaşamak isteyen aileler olduğunu söylüyor. Kızıltaş, "2+1'lerimizi geniş ve ferah planladık. Işık almayan odamız olmadığı gibi mutfağı da salonla birleştirip salonu 31 metrekare, mutfağı 11 metrekare yaparak geniş yaşam alanları oluşturduk" diye konuştu.

Hulusi Kentmen tiplemesindeki fabrikatörler kalmadı, sektöre ara verdi

İnşaat işine devam ederken eğitim sektörüne de giren Kızıltaş, Beyfen Koleji'ni inşa etti. Kızıltaş halen bu okulu işletmesini de yapıyor.

Babası İnci Deri'nin kurucuları arasında olan Kızıltaş, "Dedemiz mes üretirdi. Oradan ayakkabı üretimine geçtik. Amcam ayakkabı işinde devam etti. Biz ise inşaat sektörüne girdik" diyor. Kızıltaş, hayatına ilk okuldayken amca ve babasını sahip olduğu Fatih İnci Kundura'da ayakkabı tozu yutarak ve kutu etiketleri yazarak başladığını hatırlıyor.

Daha sonra 26 yıl boyunca inşaat sektöründe adı İnci Deri'den gelen İnciler İnşaat ile devam ettiklerini söyleyen Kızıltaş şöyle devam ediyor: Ancak 2004 sonrasında artık o Türk filmlerinde gördüğümüz Hulusi Kentmen tiplemesindeki fabrikatörler kalmadı. İkinci kuşak işlerin başına geçince, fabrika inşa ettirmek yerine kiralamalar daha çok gündeme geldi. Bu da bizim işlerimizi o dönemde etkiledi. Bu nedenle bu işe ara verdik.

Kızıltaş, inşaat işi devam ederken tesadüfi bir şekilde eğitim sektörüne de adım attıklarını anlatarak şöyle konuştu:

"Beylikdüzü'nde bir okul binası inşa ettiklerini ve özel bir öğretim kurumu ile anlaştık. Okulu biz inşa ettik, eğitim kurumu da işletecektik. Ancak öğretmen kadrosunu oluşturduktan sonra projeden vazgeçtiler. Biz de nasıl olsa eğitim kadromuz var. Biz işletelim dedik. O günden bu yana Beyfen Koleji ile eğitim sektöründeyiz. Okul sayısını artırma hedefindeyiz."

 

KAYNAK: SABAH

  • Etiketler:

Yorum Yaz