maritbet girişmaritbet
Sektör temsilcilerinden 15 Temmuz mesajı!

Sektör temsilcilerinden 15 Temmuz mesajı!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi, Ramadan Kumova, TÜRKONFED ve Türkiye Müteahhitler Birliği, 15 Temmuz’un yıldönümünde değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz'un birinci yıldönümü vesilesiyle FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) ve Türkiye Müteahhitler Birliği değerlendirrmeler yaptı. 

Ramadan Kumov, “Biz bu toprakları kolay kazanmadık, kolay kaybetmeyiz! Ülkemizin bütünlüğünü bozmaya çalışanlar bunu asla başaramayacaklar. Bulunduğumuz jeopolitik lokasyon ve güçlü geçmişimiz ki İslam topraklarının büyük kısmını 600 yıl boyunca yönetirken Batı'ya karşı kazanmış olduğumuz üstünlüğümüz; Batı dünyasının hala korkularından atamadığı bir durum. Bu yüzden asla güçlü bir Türkiye'yi kabullenemiyorlar ve çeşitli kirli oyunlar sergiliyorlar. Bunun en son ve en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz Darbe Girişimi. Bu elem olay sırasında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Sokağa çıkın' çağrısıyla milletçe birlik olup sokaklara, meydanlara indik. Vatansever halkımız tankların önüne geçip, hainleri durdurdu ve bunları tüm dünya yakından takip etti. Bu duruşumuzu, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek yarınlara hazır olmalıyız. Karşılıklı hoşgörü, anlayış ve dayanışma öne çıkmalı; ülkemizin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşmalıyız. Ülkemizin geleceğine, 2023 hedeflerine durmadan ilerleyeceğimize FerYapı olarak inanıyoruz. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek, ülkemizin gelişmesi yolunda üzerimize düşen her şeyi yapacağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye Müteahhitler Birliği, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı ise şu şekilde, 

“15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sadece demokrasiye karşı değil, ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine, iç ve dış dengelere ve Türkiye ekonomisinin uluslararası yatırım çekme potansiyeline de kast etmiştir.

Başta vatandaşlar olmak üzere, hükümet ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, medya, polis ve askeri ile toplumun tüm kesimleri birlik ve beraberlik içinde demokrasiye ve ülkemize sahip çıkmıştır. Başarısız girişimin ardından ekonomi yönetimi hem kamu tarafında, hem de bankalar, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları üzerinden sivil kesimde pro-aktif tepki vermiştir.

Türkiye Müteahhitler Birliği, üyesi bulunduğu tüm uluslararası sektör kuruluşlarına ve yabancı misyon temsilcilerine bilgilendirme mektupları göndermiş; mektuplarda ekonominin mevcut durumu ve Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ile Türk ekonomisinin ve inşaat sektörünün gücü vurgulanmıştır.

Geçtiğimiz dönemde hem küresel finansal risklerden, hem de içinde bulunduğu coğrafyadan kaynaklanan sorunlardan payını fazlasıyla almış olmasına rağmen, beklenenden oldukça yüksek oranda büyümeyi sürdürebilmiş olan Türkiye ekonomisinin temel dinamikleri şoklara karşı kırılgan olmadığını defalarca göstermiştir. İş dünyası yatırımları sürdürmek, devlet ise teşvik mekanizmalarıyla bu süreci desteklemek için var gücüyle çalışmaktadır.

Bugüne kadar 117 ülkede 9 bine yakın projeye imza atan ve dünyada bir marka haline gelen TMB üyeleri bu süreçte taahhüt projeleri, kamu-özel, yap-işlet-devret ve gayrimenkul yatırımları olmak üzere üç ana kolda daha fazla üretim ve daha fazla istihdam yaratmak üzere azami gayret göstermektedir.

Önümüzdeki dönemde, Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülebilirliği yeniden güçlendirecek, yatırım ortamını iyileştirecek, yabancı yatırım potansiyeline ivme kazandıracak bütüncül yeni bir hikayenin oluşturulması önem taşımaktadır. Umudumuz ve beklentimiz, Türkiye'mizin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkması ve geleceğe umutla bakmaya devam etmesidir.

Bu süreçte tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde Cumhuriyete, demokratik değerlere sahip çıkmaya devam edeceğine güvenimiz tamdır.

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu ve üye firmaları sürdürülebilir büyüme için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerdir.”

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'ndan (TÜRKONFED) yapılan açıklamada, "Birlikte yaşama irademizle, aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her alanda kenetlenmiş bir toplumun, zorlukları ve sıkıntıları kolay aşacağına inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

TÜRKONFED'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminde şehit ve gazi olanların minnet, rahmet ve saygıyla anıldığı bildirildi.

1876 yılından bu yana, 140 yıllık Türk demokrasi tarihinin yeniden hain bir darbe girişimi karşısında kaldığı, toplumda demokrasiye karşı güvensizlik ve korku ortamı algısının yerleştirilmesi çabasına şahit olunduğu, artık demokrasinin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılmasının zamanının geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"TÜRKONFED olarak, Türkiye'nin geleceğine, refahına ve huzuruna ancak demokrasi içinde kalarak ulaşılabileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplumun ortak bir gelecek paydasında birleşmesini, gücümüze güç katacaktır." 

İş dünyasının hız kesmeden gücünü üretim ve yatırıma yönlendirmesi, siyasetçilerin doğru politikaları üretebilmesi, büyüme ve kalkınmanın önündeki bürokratik engellerin hızlı bir şekilde aşılmasının yolunun güç birliğinden geçtiği vurgulanan açıklamada, gelinen noktada bu alanlarda önemli bir aşama kaydedildiği bildirildi.


Açıklamada, devamla şu değerlendirmelere yer verildi:

"Birlikte yaşama irademizle, aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Her alanda kenetlenmiş bir toplumun, zorlukları ve sıkıntıları kolay aşacağına inanıyoruz.
15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu gerçektir. Bu doğrultuda devlette liyakati esas alan bir yeniden yapılanma ve kurumsallaşma ile hayatın normal akışına dönülmesi, kurumlarımıza olan güveni artıracağı gibi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler bağlamında millet iradesini de güçlendirecektir. Türk demokrasisinin uluslararası standartlara tam olarak uyması, ülkemizin hem yurt dışındaki itibarını yükseltecek, yatırım ve iş ortamının gelişmesini sağlayacak hem de AB üyelik sürecinde kolaylaştıracaktır."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Bolat: "Türk müteahhitleri artık bir dünya markası haline gelmiştir"
  • 04.01.2024 12:01

Bakan Bolat: "Türk müteahhitleri artık bir dünya markası haline gelmiştir"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2023 yılını 27,4 mi ...

Bakan Bolat: "Türk inşaat sektörü küresel piyasada önemli bir aktör konumuna gelmiştir"
  • 23.08.2023 15:17

Bakan Bolat: "Türk inşaat sektörü küresel piyasada önemli bir aktör konumuna gelmiştir"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Mütea ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sizlerden ülkemizi ve kendinizi sektörün zirvesine çıkarmanızı bekliyorum"
  • 23.08.2023 11:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sizlerden ülkemizi ve kendinizi sektörün zirvesine çıkarmanızı bekliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteah ...

Müteahhitler deprem bölgesinin yeniden imarı için bağış yapacak!
  • 14.02.2023 11:53

Müteahhitler deprem bölgesinin yeniden imarı için bağış yapacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), üstlendikleri kamu projelerine ilişkin haked ...

Bakan Muş: "Müteahhitlerimizin yurt dışı iş hacmi yaklaşık 460 milyar dolara çıkmıştır"
  • 26.08.2022 11:18

Bakan Muş: "Müteahhitlerimizin yurt dışı iş hacmi yaklaşık 460 milyar dolara çıkmıştır"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ankara'da Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğind ...