maritbet girişmaritbet
Sektör temsilcileri konut satışlarını değerlendirdi

Sektör temsilcileri konut satışlarını değerlendirdi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, satış sonucu el değiştiren konut sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 artışla 101 bin 703 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 142 ile en yüksek paya (yüzde 17,8) sahip oldu. Konut sektörünün temsilcileri konut satışlarındaki artışa yönelik değerlendirmelerde bulundu.  

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: "Konut satışlarının daha da artacağını bekliyoruz"

Şubat ayında konut satışlarında yaşanan yükselişi değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, dünyada ve Türkiye'deki tedirgin ortama rağmen konut satışlarında yaşanan yüzde 7'lik yükselişin yatırımcının Türkiye'ye güvenini gösterdiğini vurguladı.


 
Dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve terörizm nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser bir döneme girdiğine dikkat çeken Hamit Demir, şunları söyledi:
“Dünya çapında çekimser bir havanın hakim olduğu şu günlerde Türkiye'de TÜİK'in açıkladığı konut istatistikleri sektörümüze güven verdi. Çünkü yatırımcı her dönem kazandıran konut yatırımını ertelemeden yoluna devam ettiğini gösterdi. İçinde bulunduğumuz ortamın daha da normal bir seyre dönmesiyle konut satışlarının daha da artacağını bekliyoruz.”

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz: “Konut güvenli liman olmaya devam ediyor!”

Türkiye'de konut yatırımları her geçen yıl daha da artıyor. Oturumdan yatırıma kadar konut satışları da her dönem artış trendinde. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın şubat ayına ilişkin konut satış istatistikleri de bu artışı bir kez daha ortaya koydu. Açıklanan rakamlara göre, satış sonucu el değiştiren konut sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 artışla 101 bin 703 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 142 ile en yüksek paya (yüzde 17,8) sahip oldu.


 
TÜİK'in istatistiklerinin Türkiye'de konut yatırımlarının hala güvenli liman olarak görüldüğünü gösterdiğine dikkat çeken Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, “Dünyanın içinde bulunduğu konjonktür nedeniyle ekonomilerde bir yavaşlama sözkonusu. Bu durum da sektörlere yansıyor. Tüketici artık yatırım yapacağı alanı seçerken daha çekimser. TÜİK'in rakamları Türkiye'de yatırımcıların hala konut yatırımlarını güvenli bir liman olarak gördüklerini bir kez daha ortaya koydu” dedi.
 
Yaşanan terör olaylarının ve dünya ekonomilerinde yaşanan dalgalanmaların yatırımların da bekleme dönemine alınmasına neden olduğuna işaret eden Paşa Karadeniz, ortamın yeniden stabil bir hale gelmesiyle birlikte konut sektörünün de daha da canlanabileceğine vurgu yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'de şubatta 80 bin 31 konut satıldı
  • 15.03.2023 12:05

Türkiye'de şubatta 80 bin 31 konut satıldı

Türkiye genelinde konut satışları şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 d ...

İşsizlik oranı tek haneye düştü
  • 10.03.2023 14:18

İşsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 9, ...

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!
  • 17.02.2023 10:39

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışı sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayın ...

Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bini geçti!
  • 06.02.2023 10:48

Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bini geçti!

İstanbul'un nüfusu geçen yıl, bir önceki yıla göre 67 bin 51 kişi artarak 15 mil ...

Aralık 2022'de fiyatı en fazla artan ürün "konut sigortası" oldu!
  • 03.01.2023 10:43

Aralık 2022'de fiyatı en fazla artan ürün "konut sigortası" oldu!

Tüketici fiyatları bazında Aralık 2022'de en fazla fiyat artışı yüzde 79,26 ile ...

İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu
  • 28.12.2022 11:06

İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu

Türkiye'de geçen yıl 2 milyon 777 bin 797 kişinin iller arasında göç ettiği beli ...