maritbet girişmaritbet
Sektör 2018’i kampanya atağıyla karşılıyor

Sektör 2018’i kampanya atağıyla karşılıyor

Sektör temsilcileri, bu yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve dönüşümün hızlanmasıyla satışların artacağı görüşünde birleşiyor.

2017'yi rekor satışla kapatan gayrimenkul sektörü temsilcileri bu yıl konut kredi faiz oranlarında istikrar sağlanması ve kentsel dönüşümün sürmesi durumunda satış trendinin artarak devam edeceği görüşünde birleşiyor. Hükümet kanadında, bankaların faiz oranlarına karşı söylem devam ederken, yeni yılda bu kapsamda gelişmeler yaşanabileceği kaydediliyor. Başta gayrimenkul sertifikaları, altına dayalı kira sertifikası olmak üzere öne çıkan yeni enstrümanların sektörde daha etkin olabileceği öngörülüyor. Ayrıca sektöre yönelik yapılan KDV, harçdamga vergileri, oturum-vatandaşlık çalışmaları ile yeni yılda beklenen müktesep hak, Emlak Bankası çalışmalarının hem firmalar, hem de konut alıcıları için yeni fırsatlar oluşturması bekleniyor. Yeni yılda sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şöyle konuştu: "Ülkemizde artan güven ortamıyla konut ediniminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde 2018 yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacak. Her yıl olduğu gibi 2018'de de yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretmeye devam edeceğiz. 2017'de ihalesini yaptığımız ve ruhsat alım işlemlerini sonlandıracağımız projelerimizin lansmanlarını bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

UCUZ KONUT ÜRETİLEBİLİR

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "2018, geçtiğimiz yıldan daha iyi olacak. Sosyal konut projeleri, gelir getirici projeler ve en önemlisi de dönüşüm projeleri dediğimiz yenileme projeleri... Şirketler de kâr marjını yüzde 5-10 düşürerek orta ve alt gelir grubu için çalışma yapabilir, ucuz konut üretebilir" şeklinde konuştu.

BÜYÜME 2018'DE DE DEVAM EDER

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında inşaatın payı yüzde 18'di. Bu oranın 2018'de de artarak sürmesini bekliyoruz. 2017'de gerçekleştirilen düzenlemelerin meyvelerini 2018'de göreceğiz" diye konuştu.

DÖNÜŞÜM BU YILA DAMGA VURACAK

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm sürecinin 2018'e de damga vurmasını beklediklerini dile getirdi. Durbakayım, "2018'de konut satışları azalmaz. Kredi faiz oranlarının istikrar sağlamasıyla satış trendi artarak devam eder" dedi.

HIZIMIZI KESMİYORUZ

Yapılan özel kampanyalar sayesinde yılın başarılı bir şekilde geçtiğini dile getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kendi şirketlerinin ise 1.5 milyar liralık ciroyla kapattığını, yeni projelere başladıklarını, üretimde hız kesmediklerini anlattı.

YENİ REKOR GELECEK

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, ocak-kasım aylarında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 7 daha fazla konut satıldığını belirterek, yıl sonu itibariyle 1.4 milyon adet konut satışı ile bu sene de yeni bir rekor kırılacağını söyledi. Bu yıl özellikle ipotekli satışların arttığını dile getiren Akbal, burada yıl içinde yapılan seferberlik kampanyalarının etkisi olduğunu söyledi.

SEKTÖR BÜYÜYECEK

Çalık Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Gonca Özgül, üçüncü çeyrekte yaşanan yüzde 11.1'lik büyümeye inşaat sektörünün yüksek katkısı olduğunu dile getiren Özgül, "Türkiye ekonomisi azim ve kararlılıkla yolunda yürümeye devam ettiğini ve dirliğini kaybetmediğini görüyoruz. Ülkemizdeki istikrar ve dinamik yapı devam ettikçe, sektördeki eğilimin büyüme yolunda olacağına inancımız tam" dedi.

ROTA BODRUM OLDU

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'da 30 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Dünyanın önde gelen lüks otel zincirlerinin yatırım planlarının birinci sırasında bulunan Bodrum'da, gayrimenkul fiyatları da bu talebe paralel olarak son birkaç yılda yüzde 100'lük artış gösterdi. 2018'de bu trendin artarak devam edeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

% 400 BÜYÜYECEĞİZ

Häfele Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun konut sektöründe talebin çok canlı olduğunu ve aynı zamanda dönüşümlerin çok hızlı yaşandığı bir sektör olduğunu söyledi. Uytun, şöyle devam etti: "Häfele Concept Project ile konut sektörünü tüm dünyada değiştirme iddiasıyla yola çıktık. 2018'de bu projeyle yüzde 400 büyüme öngörüyoruz."

Sabah 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...