maritbet girişmaritbet
Seçimden sonra Türk Yatırımcı şahlanacak

Seçimden sonra Türk Yatırımcı şahlanacak

Seçim sonuçlarına kilitlendiklerini söyleyen Dubai Yatırım Kongresi CEO’su Dawood Al Shezawi, beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti.

Türkiye'de gayrimenkul sektörü, Körfez Sermayesi için cazibesini koruyor. Dubai Yatırım Kongresi CEO'su Dawood Al Shezawi, Dubai Fuarı'nda beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, Türk yatırımcıların fuara bu yıl yüzde 50 daha fazla katılmasını öngörüyoruz" dedi. 

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un himayesinde düzenlenen Yatırım Kongresi'nin Türkiye'deki tek yetkili firması LMG Global DWC CEO'su Gökhan İlgar ise ilerleyen dönemde Türkiye için büyük yatırımlara imza atılacağının altını çizerek, Körfezli yatırımcının İstanbul dışı bölgelere de fokuslandığını Karadeniz'in yıldızının parladığını ifade etti. 

2016 yılında fuara yüzde 50 oranında daha fazla Türk firması katılacak

Dubai Yatırım Kongresi Ceo'su Dawood Al Shezawi, “Türkiye Ortadoğu'daki karışıklıklardan dolayı bizim için hala yatırım gözdesi. Türk firmalarından inanılmaz derecede ortak iş talepleri alıyoruz. Bu yıl Nisan ayında düzenlenecek fuara geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla Türk firması katılacak. Bu fuarla hem Türk firmaları sıcak satış yapacak hem de Türkiye'de yabancı yatırım ortaklığında yeni emlak projeleri geliştirme imkanı yakalayacak. Körfez sermayesinin Türkiye'de çok güçlü yatırımlar yapmasını bekliyorum” dedi.

Karadeniz'de yabancı yatırım yüzde 290 arttı

LMG Global DWC CEO'su Gökhan İlgar, “2014 yılı TÜIK verilerine göre, yatırımın sadece yüzde 2'si yabancı sermayeden geldi. Bu global pazarda oldukça düşük bir oran. Bu yatırımlardan en büyük payı İstanbul ve Antalya illeri aldı. Ancak 2015 yılında körfez yatırımcılarının Türkiye'deki gayrimenkul yatırım şekilleri değişti. Tatil amacıyla ülkemize gelen ve sonrasında Türkiye'de yatırım kararı alan yatırımcıların tercihi, İstanbul'un dışında Karadeniz Bölgesine de yöneldi. Trabzon bu bölgenin en gözde şehri oldu. Geçen yıla oranla Trabzon'da gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırım yüzde 290 artış gösterdi. Yeni tesis, alt yapı çalışmaları ve turizmi arttırarak bölgenin potansiyelinin arttırılabileceğini düşünüyorum. Orta Doğulu yatırımcıların IPS Fuarı'nda Karadeniz'e ilgisi yoğun olacak.” dedi. 

Dubai Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (IPS) ve Dubai Yatırım Kongresi (AIM) ne zaman?

Önümüzdeki sene 11-13 Nisan tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşecek olan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı ve eş zamanlı düzenlenen Dubai Yatırım Kongresi (AİM), ülkeler ve şirketler için; enerji, sağlık, eğitim, ulaşım ve gayrimenkul gibi sektörlerle ilgili küresel iş fırsatları sağlaması bakımdan dünyanın takip ettiği büyük organizasyonlar arasında yer alıyor. 2016 yılında Nisan ayında gerçekleşecek olan kongreye 2015 yılında 140 ülkeden 100 devlet adamı ve 15 bin delege katıldı. Kongrede 3 bin kişi yüz yüze görüşme fırsatı yakaladı. Bu organizasyonun her ülkede temsilcisi bulunuyor. Türkiye'de tek yetkili temsilcisi LMG Global DWC'dir.

Dubai Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (IPS) ve Dubai Yatırım Kongresi(AİM) hem uluslararası hem de Körfez Ülkeleri emlak piyasalarının konut, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul ürünlerinin tanıtım platformudur. 

Uluslararası gayrimenkul pazarına katkı sağlayan ve sektöre yön veren Dubai IPS'ye Birleşik Arap Emirlikleri, Sudi Arabistan, Çin, Hindistan, Türkiye, Rusya, İngiltere, Pakistan, Fas ve Kuveyt gibi ülkelerden firmalar katılıyor.

Dubai Başbakanı ve Birleşik Arap Emirlikleri‘nin Devlet Başkanı Yardımcısı Mohammed bin Rashid Al Maktoum himayesi altında gerçekleşen Dubai Yıllık Yatırım Kongresi'ne (AİM) körfez ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyadan politikacılar, yatırımcılar, karar verme mercileri ve özellikle gelişmekte olan ekonomilerden gayrimenkul sektörünün profesyonelleri katılıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökhan İlgar, IPS Fuarı'nı anlatıyor!
  • 11.01.2016 10:23

Gökhan İlgar, IPS Fuarı'nı anlatıyor!

LMG Global CEO'su Gökhan İlgar, IPS Fuarı'nın Türk gayrimenkul sektörüne olan ka ...

İnrema Gayrimenkul MIPIM Fuarı'nda boy gösterdi!
  • 15.03.2013 11:46

İnrema Gayrimenkul MIPIM Fuarı'nda boy gösterdi!

MIPIM 2013 Fuarı'na katılan şirketler arasında İnrema Gayrimenkul'de vardı. Gökh ...

Seçimden sonra Türk Yatırımcı şahlanacak
  • 22.10.2015 10:52

Seçimden sonra Türk Yatırımcı şahlanacak

Seçim sonuçlarına kilitlendiklerini söyleyen Dubai Yatırım Kongresi CEO’su Dawoo ...

Cityspace Global’de gözler Türkiye’de olacak
  • 02.09.2015 15:49

Cityspace Global’de gözler Türkiye’de olacak

Dubai’de 8 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan Cityspace Global’de Körfezli yat ...

Türkiye, Kuveyt’te satış rekoru kırmayı hedefliyor
  • 16.12.2013 10:59

Türkiye, Kuveyt’te satış rekoru kırmayı hedefliyor

Kuveyt’in en kapsamlı gayrimenkul fuarı ilk kez “Onur Ülke Türkiye” temasıyla bu ...

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı’nda 18 firma sıcak satış yapacak
  • 30.11.2013 14:20

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı’nda 18 firma sıcak satış yapacak

Inrema ve AYN Group Ortaklığı, Kuveyt Expocity firması ile 11.’si düzenlenen Kuv ...