maritbet girişmaritbet
‘Seçim sonucu emlak fiyatlarını uçuracak’

‘Seçim sonucu emlak fiyatlarını uçuracak’

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, seçim sonucunun gayrimenkul değerlerini yüzde 30-40 oranına artırabileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründeki durgunluk geride kaldı. Sektörün önde gelenleri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki geçiş döneminde gayrimenkul alanlara adeta ‘büyük ikramiye' vurduğunu belirtirken, yabancı sermayenin de yeniden Türkiye'ye yöneleceğini söyledi. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün'e göre seçimde alınan sonuçlar gayrimenkul değerlerini yüzde 30-40 aralığında artırabilir.

 Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün

Özellikle iki seçim arasında piyasaların oldukça sıkıntılı olduğu bir dönemde yatırım yapanlara dikkati çeken Öngün, “Bu geçiş döneminde risk alarak yatırım yapanlara adeta ‘büyük ikramiye' vurdu. Herkesin bekleme pozisyonuna geçtiği bir dönemde alım yapanlar şimdi o dönemde attıkları doğru adımın tadını çıkarabilir” dedi.

‘DÖVİZDEKİ DALGALANMA DURULACAK'

Önümüzdeki günlerde piyasaların hızlı bir canlanma süreci yaşamasını beklediklerini dile getiren Öngün, şöyle devam etti: “Haziran'daki sonuçların ardından herkes parasını bir süreliğine yastık altına çekmişti. Bugünden sonra çarkların yeniden döneceği, güven endeksinin artacağı, dövizdeki dalgalanmaların durulacağı bir dönem bekliyoruz. Türkiye'deki seçim atmosferinden sadece yerli yatırımcıların değil, yabancıların da gözü korkmuştu. Yabancı sermaye, belirsizlik gördüğü bir piyasaya girmez. Seçimlerin sonucu ülkemizdeki belirsizliği de ortadan kaldırdı. Şimdi herkes önünü net bir şekilde görüyor. Önünü gören, güçlü bir piyasa, yabancı yatırımcıları da yeniden Türkiye'ye çekecektir. Özellikle Ortadoğu ve Arap coğrafyasından gelecek günlerde önemli alımlar bekliyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya krizi sektörü etkilemeyecek
  • 08.12.2015 13:54

Rusya krizi sektörü etkilemeyecek

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, Türkiye ve Rusya arasında ...

‘2016’da gayrimenkul rekor kıracak’
  • 26.11.2015 10:36

‘2016’da gayrimenkul rekor kıracak’

Seçimlerin ardından tek başına iktidarın sektöre ilaç gibi geldiğini vurgulayan ...

‘Seçim sonucu emlak fiyatlarını uçuracak’
  • 03.11.2015 09:32

‘Seçim sonucu emlak fiyatlarını uçuracak’

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, seçim sonucunun gayrimenk ...