maritbet girişmaritbet
Seçim bitti, gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Seçim bitti, gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün patronları, seçim sonucunu emlaktasondakika.com'a değerlendirdi.

1 Kasım seçimlerinden AK Parti tek başına iktidar çıktı. Yüzde 49,15 oy alarak 312 milletvekilini meclise sokan AK Parti'nin iktidar olmasından sonra inşaat ve gayrimenkul sektörünün patronları, seçim sonuçlarını emlaktasondakika.com'a değerlendirdi.

İşte patronların görüşleri...

artaş inşaat yönetim kurulu başkanı süleyman çetinsaya

Süleyman Çetinsaya

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Türkiye, potansiyeli son derece yüksek bir ülke. 7 Haziran öncesinde girilen seçim atmosferi ve sonrasındaki erken seçim kararıyla 2015 yılı bir anlamda da seçim yılı olarak geçti. Gerek yerli, gerekse yabacı yatırımcılar bu atmosferden etkilenerek yatırım kararlarını askıya almıştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinde seçmenlerin yarısı istikrardan yana oyunu kullanarak kararlı bir adım attı. Bu sonuçlar ekonomide ve inşaat sektöründeki istikrarın devamlılık sağlayacağının da önemli bir göstergesi oldu. Bugünden sonra yerli ve yabancı yatırımcıların da hızla harekete geçeceği aşikar. Geçtiğimiz yıl global piyasalarda güvenli liman olarak nitelendirilen Türkiye, bu unvanını korumaya devam edecektir. Türkiye'nin önünü gerek ekonomik, gerekse stratejik atılımlar anlamında gayet açık görüyoruz. Bu seçimin tüm milletimiz adına hayırlı olmasını dilerim"

ihlas yapı yönetim kurulu başkanı zeki celep

Zeki Celep

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Tek parti iktidarının ekonomi ve sektör açısından hayırlı olacağına inanıyoruz. Seçmenlerin yarısının tek parti iktidarından yana oyunu kullanması, milletimizin bu yöndeki kararlığının da bir göstergesi oldu. 1 Kasım sonrası siyasi ve ekonomik istikrar kalkınmayı da beraberinde getirecektir. Türkiye'nin ekonomideki yükseliş trendi bugünden sonra hız kazanarak devam edecektir. İnşaat sektörünün aktörleri olarak bizler de yatırımlarımızaara vermeden devam edeceğiz. Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında üzerimize düşecek her görevi de İhlas Yapı olarak yerine getirmeye hazırız. Sonuçların tüm milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ederiz"

ırmak group yönetim kurulu başkanı yüksel akgül

Yüksel Akgül

Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı

"1 Kasım seçimlerinin sonucu bize gösteriyor ki; milletimiz kavga, gürültü, kararsızlık istemiyor, istikrarlı ve güçlü bir Türkiye istiyor. Bu ülkenin kendi içinde çok güçlü çarkları var. Belirsizlikler milletimizi sürekli beklemeye ve kararsızlığa itiyor. Türkiye'nin dünya ülkelerini yakalaması için bir gününü dahi bekleyerek geçirmesi söz konusu bile olmamalı. Seçmenimizin de kararı bu yönde oldu ve her iki kişiden biri oyunu istikrardan yana kullandı. Biz eminiz ki; Türkiye'nin ekonomik parametreleri istikrarlı çizgisini koruyarak yükselme trendine devam edecek. Türkiye'deki seçimleri dışarıdan takip eden çok sayıda yabancı yatırımcı bulunuyor. Bu sonuçlarla birlikte yabancı yatırımcıların da Türkiye'deki yatırım kararları hızla sonuca bağlanacaktır. Önümüzdeki yeni dönem Türkiye adına istikrarın dönemi olacaktır. Ekonomik anlamda da inşaat sektörünün gelişimi anlamında da bu dönemi son derece verimli geçireceğimizi düşünüyoruz"

amplio emlak alaeddin babaoğlu

Alaeddin Babaoğlu

AMPLIO Yönetim Kurulu Başkanı

"Başta ekonomi çok iyi olacak. Ciddi bir endişe ve panik ortamı vardı. Bu hepimiz için, ülkemiz için çok iyi oldu. Eski günlerimize geri döneceğiz. Bu sonuç yabancılar içinde çok önemli. Türkiye'de koalisyon ortamı olmadı, kimse inanmadı. Şu anki tek parti zaten kendisini ispat etti. Bu çok hayırlı bir sonuç oldu. AK Parti, Türkiye'nin ihtiyaçlarını bilen bir parti. Dövizde suni yükseliş var. Doların hakkı maksimum 2.40. Hatta 2.30'larda olması lazım. Aynısı konut kredisi faizleri için de geçerli. Bu faizler hiç normal değil"

royal group yönetim kurulu üyesi tolga çehreli

Tolga Çehreli

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi

"Sonuçların tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim döneminde söylenen olumsuz söylemler geride kalmalı. Türk halkı tecihini yaptı. Belirsizlik ortadan kalktı. Bir an önce hükümet kurulmalı. İbre yeniden siyasetten ekonomiye dönmeli”

dky inşaat yönetim kurulu başkanı ali dumankaya

Ali Dumankaya

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"İstikrar çok önemli. Bu saatten sonra ekonomi konuşulacak. Normal sürece dönüş olacak. Gayrimenkul sektörü ciddi bir ivme kazanacak. Türkiye için önemli bir dönem başlıyor ve sonuçlar çok iyi olacak. Yabancı yatırımcı, ekonominin sağlıklı yürüyüp yürümediğine bakıyor. Bu saatten sonra bir olumsuzluk olmayacaktır. Dolar ve euro düşmeye başladı. Konut kredisi faizleri, bugünden sonra artmayacaktır"

fuzul yapı eyüp akbal

Eyüp Akbal

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

"Yurtdışında bağlantılı olduğumuz noktalar var. Onlar seçim sonuçlarını beklediler. Sonuçlar belli olduktan sonra hepsi tek tek aradı. Onlar inanılmaz sevinçliydi. İstikrar açısından çok çok önemliydi. Bankadaki faizlerin düşmesini bekliyoruz. Emlak sektörü büyük bir sıçrama yapacak. 7 Haziran'dan bu yana yaşanan buhran dönemi bitecek ve tekrar tırmanmaya başlayacağız. Yabancı yatırımcı açısından çok değerli bir sonuç oldu. Yurt içinde de projeler tekrar harekete geçecek. Uçak tekrar havalandı"

ege yapı yönetim kurulu başkanı inanç kabadayı

İnanç Kabadayı

EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Halk istikrar dedi, yolumuza devam edeceğiz. Son 2 aydır aynı şeyi söylüyodum. Konut satışları çok yükselecek ve yeni bir rekor gelecek. İki seçim ortasındaki süreç sıkıntılıydı. Türkiye üzerinden o stres kalktı, 4 yıl ülkenin önü açık. Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü büyüyecek. Yurt dışından önemli arkadaşlarım aradı yeni yatırımlar yapacaklarını söylediler. Konut kredisi faizleri gerileyecektir ve döviz düşecek"

kuyaş yönetim kurulu başkanı sait erdal metiner

Sait Erdal Metiner

KUYAŞ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı

"Belirsizlik, fren yaptırmıştı ancak bgün itibariyle sektçr vites büyütüp yoluna bakacak. Sektörün harekete geçmesi, insanların ülkeye olan güveniyle başlayacaktı, nitekim sonuç öyle oldu. İstikrarla birlikte yabancıların önü açılacak. Sektörü hareketlendiren ana dinamiklerden birisi faiz oranları. İnsanlar istikrara güvenip uzun vade de borçlanacaktır. Konut kredisi faizleri mutlaka gerileyecek. İstikrarla birlikte para akışı çoğalacak, faizler gerileyecek. Biz kendi dinamiklerimizde daha rahat olacağız. Benim bildiğim 20 yabancı, projelerinde frene basmıştı, şimdi devam kararı aldılar. Dubaililer AK iktidar siparişler devam, AK Parti iktidar değil siparişler iptal diyorlar"

imkon başkanı tahir tellioğlu

Tahir Tellioğlu

İMKON Başkanı

"Türkiye'de inşaat sektörü önünde siyasi engel kalmadı. Kendi içinde bazı sıkıntıları var. Biz sektör olarak moral bulduk. Bu moralin reazlize edilip hizmete dönüştürülmesi lazım. Türkiye, kendi içerisindeki problemleri çözecektir. Müteahhitlik hizmet kanunu ve imar kanunundaki problemlerimizi halletmemiz gerekiyor. Hükümetten bu konuda hızlı çözümler bekliyoruz"

aşçıoğlu yönetim kurulu başkanı yaşar aşçıoğlu

Yaşar Aşçıoğlu

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Türkiye'de kimin iktidar olduğu değil koalisyon olmaması önemlidir. AK Parti iktidar olabilir, başka parti iktidar olabilir. Tek başına iktidar iş dünyasını mutlu etti. Bu, hem Türkiye'nin dünya ticaretinde hem ekonomik engellerin aşılmasında daha iyi sonuç veriyor. İktidarın, cumhurbaşkanıyla uyum içerisinde çalışan bir parti olması da olumlu. Dolar ve euro düşecek. Dünya siyasetinde daha güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Ortadoğu'da bazı dengeler var, orada sesimiz daha çok çıkacak. Hem ekonomik hem de siyasi açıdan çok çok olumlu bir sonuç oldu. Terör olayları daha da azalacak. Mutluyuz diyebiliriz"

huzurlu inşaat ahmet yılmaz birpınar

Ahmet Yılmaz Birpınar

Huzurlu İnşaat Genel Müdür Yardımcısı

"AK Parti'nin tek başına iktidar olması ülkemizde huzur ve güven ortamının süreceğini işaret ediyor. Sonuçların özellikle yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından bir güven tazeleme olarak değerlendirildiğini görüyoruz. Biz de yeni dönemde yeni projelerle faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz"

süleyman uçar

Süleyman Uçar

Uçar Grup Yönetim Kurulu Üyesi

"Seçim sonuçları bize istikrarın devam edeceğini gösteriyor. Seçim öncesi süreçteki belirsizliklerin ortadan kalkması, yerli ve yabancı yatırımcılar için güven ortamının oluşmasını sağlayacak. Eminim ki 2015'in son dönemi ve 2016 sektör açısından olumlu gelişmelere sahne olacak"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seçim bitti, gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?
  • 02.11.2015 10:09

Seçim bitti, gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün patronları, seçim sonucunu emlaktasondakika.com ...