maritbet girişmaritbet
Seba Gacemer: 2013'te sektörün bilinçlenmesini bekliyor!

Seba Gacemer: 2013'te sektörün bilinçlenmesini bekliyor!

2013 beklentilerinin büyük olduğunu söyleyen Eviya Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer, 2012’nin başından itibaren sektörümüzü etkisi altına alan ve netlik kazanmadığı için belirsiz kalan mütekabiliyet, kentsel dönüşüm ve KDV artışı gibi konuların 2013 yılında daha sistemli olacağını belirtti

 

2013 yılında sektörün ne kadar büyüyeceğini veya ne kadar küçüleceğini, diğer tüm ekonomik koşullar ve Bakanlar Kurulu'nun KDV oranlarıyla ilgili vereceği kararların belirleyeceğini ifade eden Gacemer, “2013'ü kentsel dönüşüm konusunda da ciddi bir bilinçlenme dönemi ve fırsatı olarak görüyorum. Kentsel dönüşümün rant için değil sağlıklı yapılara kavuşarak ve de ayakları yere basan makul ticari kazanç dengesi içinde çözümlenecek ortama kavuşturulması gerekiyor. Bunun için halkın bilinçlenmesi adına hepimize görev düşüyor” dedi.
 
Türkiye'nin kredi notunun artmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Gacemer, “Bu gelişmeyle birlikte Türkiye ekonomisi 2013 yılında beklentilerin biraz daha üstünde büyüme gösterecek. Genel ekonomiye yansıyan olumlu etki Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörüne de yansıyacak” diye konuştu.
 
2012'de sektörün diğer yıllara oranla belirsizliklerin hakim olduğu bir sene geçirdiğini anlata  Gacemer, birçok firmaya göre ‘gayrimenkul sektörünün altın yılı' olarak görülen 2012'nin 2B, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm ve KDV konularındaki belirsizlikler nedeniyle sektörde gerileme döneminin başlangıcı olduğunu aktardı. 
 
Geçtiğimiz yıllarda yüzde 10-20 aralığında büyüyen sektörün bu yıl 1.3 oranında yatay bir seyirde ilerlediğini anlatan Gacemer, “Tüm bu belirsizlikler ortadan kalkmazsa ne yazık ki sektörde eskisi gibi büyüme rakamları göremeyeceğiz. Ancak 2013 yılında tüm bu konularda daha sistemli kararlar alınacağını ve ilerlenebileceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.
 
İstanbul dışında proje geliştirecek
Firmanın yeni projelerinden söz eden Gacemer, şunları söyledi: “Eviya Gayrimenkul olarak, önümüzdeki seneyi hareketli geçireceğimizi söyleyebilirim. Sahip olduğumuz butik konsept anlayışımız yeni projelerimizde de hakim olacak. İstanbul ve İstanbul dışında proje yapma düşüncemiz var. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.” 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Seba Gacemer'den emlaktasondakika.com'a özel açıklamalar!
  • 03.03.2018 16:57

Seba Gacemer'den emlaktasondakika.com'a özel açıklamalar!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, emlaktasondakika.com'a verdiği özel röport ...

Seba Gacemer, Metrolife projesini anlatıyor!
  • 03.11.2017 18:44

Seba Gacemer, Metrolife projesini anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Sancaktepe'deki Metrolife projesini emlakt ...

Seba Gacemer, Katar'da basınla bir araya geldi
  • 20.04.2017 17:55

Seba Gacemer, Katar'da basınla bir araya geldi

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Katar'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar'd ...

Seba Gacemer, 10. Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!
  • 24.04.2016 14:03

Seba Gacemer, 10. Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 10. Gayrimenkul Fuarı ve Türk-Arap Zirvesi ...