maritbet girişmaritbet
'Satılan her konut, ekonomiye daha çok katkı demek'

'Satılan her konut, ekonomiye daha çok katkı demek'

Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut sektörüne yönelik 2017 yılı öngörülerini açıkladı.

Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör'ün 2016 yılı değerlendirme, 2017 yılı öngürüleri şu şekilde; 

Ekonomimizin büyümesini tetikleyen lokomotif sektörlerin en başında yer alan inşaat sektörü açısından 2016 yılı terörün gölgesinde başlayan bir yıl oldu. Yılın ikinci yarısında gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve aziz Milletimiz olmak üzere devletin tüm organları, kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla sergilenen mücadele ile sadece bir gece süren başarısız bir kalkışma olarak kaldı. Sonuç olarak bu hain darbe girişimine rağmen, inşaat sektöründe başlatılan kampanyaların da desteğiyle ekonomimiz oldukça kuvvetli kalmayı başardı. 

16 Temmuz günü her şeyin normale dönmesi, ekonomi yönetiminde alınan önlemler ve milletçe gösterdiğimiz mücadele ile ekonominin tüm parametrelerinde kısa zamanda normalleşme yaşandı. Ülke olarak sergilediğimiz bu mücadele özel sektörün gösterdiği çabaya liderlik etti. İnşaat sektöründe bizimde paydaşı olduğumuz GYODER ile Emlak Konut GYO'nun başlattığı tarihi kampanyaların etkisiyle sektörde hareketli dönem başladı. Öyle ki satışların en durgun olduğu Temmuz Ağustos döneminde sektörümüz duraklama döneminden yeniden yükseliş dönemine geçti. Faizlerdeki kırılmanın etkisiyle de satışlar dinamik bir tablo sergiledi
 
Tüm dünyada yatırımların ertelendiği, piyasalarda belirsizlik döneminin başladığı bir dönemde sektör olarak Türkiye'nin büyüme potansiyelini iyileştirerek hak ettiği konuma ulaştırmak tek hedefimiz oldu. Darbe girişimini devletimizin himayesi, iş dünyasının desteği ve milletimizin birliğiyle bertaraf etmeyi başardık.
 
İnşaat sektörü dolaylı olarak yüzlerce alt sektörü besleyen ekonominin lokomotif sektörleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bu noktadan bakınca sektörümüzde satışları etkileyen her girişimin destekleyicisiyiz. Satılan her konut, daha çok istihdam ekonomiye daha çok katkı demek.
 
Tüm dünyada ve özellikte Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu coğrafyada yaşanan hareketlilikle birlikte 2017'de taşların yerinden oynayacağı bir döneme giriyoruz. 

Sektörümüz, bu gelişmeye rağmen mevcut projelerimizi tamamlamaya ve yeni projeler geliştirmeye odaklanmış vaziyette. Bu ortamda güçlü ve istikrarlı bir yapıya sahip olan bir hükümetimiz bizim için çok ciddi avantajlar barındırıyor. Ertelenen yatırımların ve büyüme planlarının hayata geçirilmesi ile 2017'de sektörün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edeceği kanaatindeyim. Hükümetimizin 2023 hedefleri doğrultusunda tüm sektörlerin üzerine düşen görevleri yerine getirmek adına mücadelesini sürdüreceği yeni dönemde, alkışa şayan projelerin temellerinin atılarak var olan projeler hız kazanacaktır.
 
İstanbul'dan Bursa'ya Konya'ya kadar geliştirdiğimiz “Prestij” serisi ile 25 yıldır Türkiye'nin en güvenilir konut markası olarak faaliyetini sürdüren Bakyapı olarak sürdürdüğümüz başarılı performansı, 5 farklı etkene dayandırıyoruz: Dürüstlük, saygınlık, sürdürülebilirlik, yenilik ve hızlı üretim yapmak. 2017 yılında bu etkenler etrafında yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek sektördeki faaliyetlerimizi artıracağız. İmza atacağımız yeni yatırım projeleri ile yatırımcılarımıza kazancın yanı sıra yeni bir yaşamın kapılarını aralamayı sürdüreceğiz. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boğaziçi, Çanakkale'de! İşte ayrıntılar!
  • 18.10.2014 15:28

Boğaziçi, Çanakkale'de! İşte ayrıntılar!

Bakyapı Çanakkale Boğaziçi Evleri projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com ...

Bursa Prestij Modern proje galerisi
  • 20.01.2014 09:28

Bursa Prestij Modern proje galerisi

Bakyapı tarafından Bursa'da inşa edilen Prestij Modern projesindan kareler ...

Bakyapı İstanbul defterini kapattı, Bursa'ya 1,5 milyar yatırdı!
  • 25.04.2018 14:25

Bakyapı İstanbul defterini kapattı, Bursa'ya 1,5 milyar yatırdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, İstanbul defterini 2017 sonu itiba ...

Bakyapı, 2018 yatırımlarını anlatacak
  • 12.04.2018 09:35

Bakyapı, 2018 yatırımlarını anlatacak

Bakyapı, 2018 yılında hayata geçireceği projeleri basına tanıtıyor. ...

Prestij Elit ve Prestij Optimum’a yatırımcılardan tam not
  • 30.12.2016 14:25

Prestij Elit ve Prestij Optimum’a yatırımcılardan tam not

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, dövizdeki dalgalanmalara rağmen fi ...

'Satılan her konut, ekonomiye daha çok katkı demek'
  • 22.12.2016 13:10

'Satılan her konut, ekonomiye daha çok katkı demek'

Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut sektörüne yönelik 2017 ...