maritbet girişmaritbet
Sancaktepe ve Sultanbeyli değerine değer katıyor

Sancaktepe ve Sultanbeyli değerine değer katıyor

İstanbul’da devam etmekte olan dev projeler bulundukları bölgeye her geçen gün daha da kazanç sağlıyor.

İstanbul'da devam etmekte olan Kentsel Dönüşüm Projeleri, 3. köprü, yeni havaalanı, Avrasya Tüneli ve bitmek üzere olan metro hatları gibi projelerin bağlantı yollarına ev sahipliği yapan bölgeler, sağladıkları kolay ulaşım imkanlarıyla hızla gelişmeye devam ediyor. Özellikle şehrin Anadolu yakasındaki markalı projeler yakanın çehresini değiştirirken, kolay ulaşım imkânı sunarak en hızlı gelişen semtler olarak öne çıkan Sancaktepe ve Sultanbeyli de her geçen gün değerine değer katıyor.

Çok yakında hizmete girecek metro hattı Sancaktepe'nin çehresini değiştirecek

Bu sene içinde hizmete girecek 3. Köprü ve Üsküdar-Sancaktepe metrosuyla beraber ulaşımda büyük bir kolaylığa kavuşacak olan Sancaktepe'de yatırımlar da her geçen gün değerleniyor. Sınırları dâhilinde Şile Otoyolu ve TEM Otoyolu geçen ilçe, 3. köprü ile bağlantılı olacak Kuzey Marmara Otoyolu'nun da güzergâhında kalarak büyük avantaj sağlıyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu Yakası'ndaki iki çıkış noktası arasında çok değerli bir konumda bulunan ilçenin ulaşım kolaylığı sunması, gayrimenkul sektörü açısından arz ve talebi de artırıyor.

Yatırımcılar açısından ilçenin değerine katkı sağlayan sebeplerden biri de komşu olduğu Çekmeköy ve Ümraniye ilçelerinin popülaritesinin artması. Bu bölgelerin gelişmesi Sancaktepe'deki arsa ve metrekare fiyatlarının da artmasına neden oluyor.

İlçenin her geçen gün kolaylaşan ulaşım olanaklarının yanı sıra yanıbaşında bulunan kuzey ormanlarının sınır oluşturduğu bölgenin doğasının korunmuş olması da Sancaktepe'nin cazibesini arttırıyor. Ayrıca yakında tamamlanacak olan 400 yataklı Şehir Hastanesi projesi de bölgeye değer katacak özelliklerden biri olarak öne çıkıyor. Söz konusu komplekste 15 bine yakın personelin çalışacağı ve günlük ortalama 100.000 kişinin komplekse uğrayacağı öngörülüyor.

Sancaktepe'de yükselen Sinpaş Köyceğiz konumu ile göz kamaştırıyor

Bölgeye değer katan markalı konut projelerinin başında gelen Sinpaş Yapı'nın Köyceğiz projesi,TEM otoyolu üzerinde,Sancaktepe gişelere sadece 4 kilometre, Şile otoyoluna ise 5 kilometre mesafede yer alıyor. Projenin lokasyonu, yakın çevresindeki ticari alanlar, okullar, hastaneler ve bölgede inşası devam eden metro ulaşımıyla da öne çıkıyor. Köyceğiz projesinin yanı başında planlanan Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi ise Köyceğiz'in yaşam ve yatırım değerini her geçen gün daha da artırıyor.

3. Köprü'nün değer katacağı bölgelerin başında Sultanbeyli geliyor

Anadolu Yakası'nda Ataşehir, Çekmeköy ve Sancaktepe'den sonra gayrimenkul yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge olan Sultanbeyli, bu sene hizmete girmesi beklenen 3. Köprü ile birlikte İstanbul'daki en önemli destinasyonlardan biri haline gelecek. 3. köprünün Alemdağ ve Mevlana mahallesinde yer alan çıkışları ile Anadolu yakasında yer alan en önemli otoyol bağlantılarına ev sahipliği yapacak olan Sultanbeyli, Kadıköy – Kartal metrosunun da bölgeye bağlanmasıyla ulaşım konusunda büyük kolaylığa kavuşacak. Son yıllardaki yükselişiyle yatırımcının ilgisini çeken bölgede konut fiyatlarındaki büyük artış dikkat çekiyor. Bölge, Sabiha Gökçen Havaalanı'na olan kolay ulaşımı ile de kolaylık sağlıyor.

Ulaşım kolaylığının yanı sıra Sultanbeyli'nin çehresini güzelleştiren meydanlara yenileri eklenmeye devam ediyor. Yunus Emre Parkı ve Meydanı, Turgut Reis Parkı, Kanuni Sultan Süleyman Meydanı'na sahip olan Sultanbeyli'nin diğer büyük ve önemli yatırımları arasında eğitim kampüsleri, üniversite projesi, spor lisesi, 40 bin kitaplı kütüphane, kongre ve gösteri merkezi, yeni kent meydanı ve merkez cami, Aydos Ormanı Tabiat Parkı ve kapalı otopark bulunuyor.

Bölgenin tamamlanan ilk markalı konut projesi Sinpaş Liva Turkuaz

2019'da kullanıma açılacak olan 3 ayrı metro hattıyla beraber değerine değer katacak Sultanbeyli'de yükselen Sinpaş Yapı'nın Liva Turkuaz projesi, bölgede tamamlanan ilk proje olarak dikkat çekiyor. Projenin hemen önünde yer alan İETT durağı,2 hat üzerinden Kartal metrosu ve Ümraniye'ye kolay ulaşım imkânı sağlıyor. Liva Turkuaz, Sultanbeyli'de açılan Anadolu yakasının ilk 5M Migros'una da sadece 1 km uzaklıkta bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...