maritbet girişmaritbet
Sanayinin kalbi Torbalı’da emlak fiyatları yükseliyor!

Sanayinin kalbi Torbalı’da emlak fiyatları yükseliyor!

İzmir’in en büyük sanayi merkezi Torbalı’da emlak fiyatları yükselerek metrekare fiyatları 1.100 liradan başlangıç göstermeye başladı.

Emlak ve konut piyasasının son dönemde artış göstermesi en fazla İstanbul'da kendini gösterirken çevre illerde de gözle görülür bir yükseliş yaşanmaya başladı. 

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin yaptığı bir araştırmaya göre sanayi yatırımlarıyla dikkat çeken İzmir Torbalı'da konut gelişiminde de yüzde 15-20 oranında artış gözlendi. 

Ulaşım olanaklarının ve sanayi tesislerinin gelmesiyle değeri daha da artan Torbalı'da İZBAN banliyö hattı da metrekare fiyatlarını önemli seviyede etkiledi. 

İzmir'e çift hatlı demiryolu ile bağlı olması, karayollarına olan bağlantıları, Adnan Menderes Havaalanı ve Ege Serbest Bölgesi'ne yakınlığıyla İzmir'in en önemli ve büyük sanayi merkezi olan Torbalı, bu avantajlı ulaşım seçenekleri ile ilçeyi önemli bir noktaya getirdi.  

2011 yılında çalışmaların başladığı Menderes – Aliağa İZBAN hattının Torbalı'ya kadar uzatılması ile de sanayiyle birlikte gayrimenkulde de yükseliş yaşandı. Konut gelişiminde ve emlak fiyatlarında yükseliş görülmeye başlandı.

İZBAN banliyö hattı birim metrekare fiyatlarını arttırdı

Konut stoğunun fazla olduğu ve yapıların genellikle 4-5 katlı olduğu Fevzi Çakmak Mahallesi'nde İZBAN banliyö hattının ilçeye gelecek olması metrekare birim fiyatlarını artırdı. 

Konut fiyatlarının en çok yükseliş gösterdiği Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2012 yılında yeni inşa edilmiş konutlarda metrekare birim fiyatı 900 liradan başlangıç gösterirken 2014'te ise 1.100 lira seviyelerine ulaştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayinin kalbi Torbalı’da emlak fiyatları yükseliyor!
  • 06.01.2015 12:11

Sanayinin kalbi Torbalı’da emlak fiyatları yükseliyor!

İzmir’in en büyük sanayi merkezi Torbalı’da emlak fiyatları yükselerek metrekare ...