maritbet girişmaritbet
Sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Sanal ofis iş yaşamınızda kurtarıcınız olurken, kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken hususular da bulunduruyor.

Pandemi süreciyle de muadilleri artan sanal ofis ve hazır ofis seçenekleri işyeri sahiplerini, start upçıları zora sokabiliyor. Ofis kiralayacak olanlar prestijli ve güvenilir ofislerde çalışarak kurumsal bir izlenim vermek istiyor. Ancak güvenilirlik konusunda dikkatli olunması gereken maddeler yer alıyor. Endless Group bünyesinde yer alan Endless Office CEO'su Gökmen Özdemir, kiracıların hem hizmetleri son bulduğunda hem de kullanım hakları konusunda bir sürprizle karşılaşmamaları adına sözleşmelerini iyi okumalı ve bu konuda dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Artan maliyetler, pandemiyle değişen günlük yaşantımız emlak sektöründe yeni bir trend oluşturdu. Değişen çalışma sisteminde homeofise geçen kurum ve kişilere özel kurumsal bir çatı altında çeşitlilik gösteren ofis seçenekleri çalışma sisteminize kolaylık sağlarken dikkat edilmesi gereken hususlar da barındırıyor.

Sanal ofisin bulunduğu plazayı görün

Sanal ofis kiralamalarının çoğunluğu mail ortamında veya telefon görüşmeleri sonucunda oluyor. Ancak sanal ofis kiracılarının sözleşme yapmadan önce sanal ofis kiralamak istediği plazayı mutlaka gidip görmesi gerekiyor. Ofis satışı yapan firmanın fatura adresini ve gerekli evraklarını talep etmeleri gerekiyor. Aksi halde bu işi etiğiyle yapmayan ve kötü niyetli firmalar tarafından mağduriyet oluşabiliyor.

Anlaşma şartları, ekstra giderler bütçemize uygun mu?

Ofis kiralarken yaptığınız anlaşmada gözünüzden kaçan ufak bazı detaylar olabiliyor. Aylık ödemelerde veya toplu ödemelerde bu bedeller size anlaştığınız ücretin dışında ekstra olarak yansıtılıyor.  Ve bu ekstralar aidat bedeli gibi gösteriliyor. Toplantı odası saati, telefon, sekreterya hizmeti, mutfak masrafları gibi detaylar kiracılar için en önemli unsurlardan biri oluyor. Her ofis kiralaması yapan firma ne kadar hazır ofis sistemi satışı yapsa da bu bedelleri ay sonunda ekstra olarak yansıtabiliyor. Aynı zamanda hazır ofislerde kira bedellerinin kişi sayısına mı yoksa oda metrekaresine mi göre düzenlendiğine dikkat etmek gerekiyor.

Mesai saatleri dışında ofisi kullanabilir miyim?
Ofis kiralamalarında az da olsa bu detaylardan kiracılar sorun yaşayabiliyor. Ofislerin saat 18'den sonra da kullanım hakkı olup olmadığını yalnızca sözlü değil yazılı olarak da görmek oldukça önemli.

Ortak alanlar  ve etkinlikler

Hazır ofis ve sanal ofis kiralamalarının en büyük avantajları da ortak alanlar ve etkinlikler oluyor. Ofis hayatından bunalan firma çalışanları ortak alanlara çıkıp hem network sağlayıp hem de sosyalleşme ihtiyacı duyabiliyor. Tutacağınız hazır ofis veya sanal ofis firmasında ortak alanlar, bahçe, lobi gibi alanlar olması sizi çok farklı kişilerle tanıştıracağı gibi networkünüzün de gelişmesine katkı sağlıyor.

İyi bir resepsiyon hizmeti sizi her zaman öne taşır

Sanal veya hazır ofis farketmeksizin firma sahipleri ofiste olmadığında, telefonlarını açacak, kargolarını teslim alacak, müşterileri karşılayacak bir iletişimi güçlü bir çalışana ihtiyaç duyarlar. Ve bu güçlü ve başarılı sekreterya firmayı her zaman on adım ileriye götürür. Kiralama yapılan ofislerde sekreterya hizmetine de dikkat edilmeli.

Şehrin merkezinde ofis ayrıcalığı yaşamak isteyenlere Endless Office, eşsiz seçeneklerle çalışma şeklinize bir stil kazandırıyor. Endless Office CEO'su Gökmen Özdemir, “Sanal ofis sektörünün gözle görülür bir şekilde hızla büyüdüğünü söyleyebilirim. 3 yılda fiziki ofise ihtiyaç duymayan birçok iş kolunun kurtarıcısı olacağını öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

Sanal Ofis ayrıcalığıyla fiziki bir ofise gitmeksizin vergi levhası üzerinde göstereceğiniz yasal adres, posta, kurye, kargo bildirimi ve takibi, şirketinize özel telefon numarası ve IP adresi, ayda 10 saat toplantı odası kullanımı, 4 ayrı lokasyonda toplantı rezervasyonu opsiyonu ve en önemlisi stopajdan muafiyet gibi avantajları sunan Endless Office çözüm ortağınız olacak. İşinizi kolaylaştıracak Endless Office seçenekleriyle hem konforlu hem kurumsal bir iş hayatı motivasyonunuzu arttıracak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!
  • 22.09.2020 07:30

Sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Sanal ofis iş yaşamınızda kurtarıcınız olurken, kiralama yaparken dikkat edilmes ...

Endless Office, "Sanal Ofis" ile maliyetlerden kurtarıyor
  • 03.09.2020 12:02

Endless Office, "Sanal Ofis" ile maliyetlerden kurtarıyor

Endless Office, evden çalışmaya başlayan aynı zamanda kurumsal bir ofis ayrıcalı ...

Emlakçılıkta sanal ofis sona erecek!
  • 01.08.2018 17:25

Emlakçılıkta sanal ofis sona erecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya ilişkin değerlendirmel ...

Workinton, Sabiha Gökçen Havalimanı şubesini açtı
  • 05.07.2018 14:03

Workinton, Sabiha Gökçen Havalimanı şubesini açtı

Workinton, 16’ncı şubesini İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda fa ...

Regus yeni ofis alanları açıyor!
  • 04.04.2017 14:17

Regus yeni ofis alanları açıyor!

Sanal Ofis ve Sanal Ofis Plus uygulamaları bulunan Regus, bünyesine yeni ofis al ...

Sanal Ofis şirketlerin yeni gözdesi oldu!
  • 25.04.2012 10:10

Sanal Ofis şirketlerin yeni gözdesi oldu!

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, girişimciler için yeni bir trendin de tetikleyici ...