maritbet girişmaritbet
Rusya'nın sayılı gayrimenkul zenginlerinde bir Türk!

Rusya'nın sayılı gayrimenkul zenginlerinde bir Türk!

Enka İnşaat, Rusya'daki gayrimenkullerinden 380 milyon dolar kira topluyor. Firmanın Rusya'da iki inşaat şirketi de bulunmakta.

Rusya'nın emlak zenginlerinin belirlendiği araştırmada Enka, 380 milyon dolarlık kira geliriyle 6'ncı sırada yer aldı. Enka'nın Rusya'da iki gayrimenkul şirketi bulunuyor

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, Rusya'nın emlak zenginlerini belirlediği araştırmasını yineledi. Rublenin değer kaybı nedeniyle Rusya'da ilk kez geçen yıl kira gelirlerinin yüzde 25 gerilediğine dikkat çekilen listede, Türkiye'den müteahhitlik firması Enka 6'ncı sırada yer aldı. Enka'nın sahipleri Şarık Tara ve oğlu Sinan Tara, 380 milyon dolar kira gelirine sahip. Enka, Forbes Rusya tarafından yapılan 2014 yılı “En büyük emlak yatırımcıları” listesinde yıllık 412 milyon dolar geliriyle 7'nci olmuştu.

Enka'nın Moskova'daki emlak gelişimine olan ilgisi 1991 yılında, Moskova'da ofis alanı için artan talebi karşılamak için kurulan OAO Mosenka ile başladı. Bugün OAO Mosenka'nın yatırımları, Moskova'da, 33 bin metrekare kiralanabilir ofis alanına sahip 6 binadan oluşuyor.

Enka'nın diğer emlak şirketi OAO Moskova Krasnye Holmy, 1995 yılında Kremlin Adası'nın doğu ucunda 7 hektarlık bir arsada yer alan Riverside Towers İş ve Kültür Merkezi'nin gerçekleştirilmesi için kuruldu. Merkez toplam 59 bin metrekare kiralanabilir ofis alanı ve 233 odalı 5 yıldızlı bir otel ve konferans salonundan oluşuyor. Bunlara ek olarak Enka, 9 tanesi Moskova'da bir tanesi St. Petersburg'da olmak üzere, 10 adet alışveriş merkezinin sahibi. Bu merkezlerin toplam kiralanabilir alanı 226 bin  metrekare büyüklüğünde. 

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya'nın sayılı gayrimenkul zenginlerinde bir Türk!
  • 30.01.2016 11:48

Rusya'nın sayılı gayrimenkul zenginlerinde bir Türk!

Enka İnşaat, Rusya'daki gayrimenkullerinden 380 milyon dolar kira topluyor. Firm ...