maritbet girişmaritbet
Rus vatandaşlara konut satışı arttı

Rus vatandaşlara konut satışı arttı

Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirket Ceo’su Fatih Elibol, son 3 yıldan bu yana yabancılara satışların yükseldiğini belirtti.

2 yıl önce Türkiye pazarına giren Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirket Ceo'su Fatih Elibol, Rusya krizi sonrası emlak satışlarını değerlendirdi. Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirketi ile 5 kıtada Rusya da dahil olmak üzere 36 ülkede faaliyet gösteren Elibol Rus alıcıların satışın beklendiği gibi düşmediğini aynı trendde devam ettiğini belitti.Dünya genelinde 600 milyon Euro'yu aşan portföye sahip olan Realty'nin CEO' su Elibol ‘'2015 yılı içerisinde Rusya'ya 185 milyon dolar gayrimenkul satışına aracılık yaptık, kriz sonrasında 11 milyon dolarlık satışa aracılık ettik'' diye konuştu.Elibol ülkeler arasında en çok çalışan sayısının da Rusya'da olduğunu söyledi.

RUSLAR'IN İLGİSİ DEVAM EDİYOR

Son dönemde özellikle vize muafiyeti nedeni ile artan turizm ve ticarete bağlı olarak Rus vatandaşlarına konut satışlarının da arttığını ifade eden Elibol, “Uçak krizi iki ülkenin tüm ekonomik ilişkilerini etkiledi. Bunun başında da gıda ve turizm geliyor. Fakat konut satışları hala devam ediyor. Rus halkı bu krizin sona ereceği beklentisini koruyor. Uçak meselesinin de, iki ülke halkının değil devletlerin meselesi olduğuna inanıyorlar. O yüzden şu an için konut sektöründe bir problem görmüyoruz” dedi.

Türkiye konut piyasasında canlılığın devam ettiğini belirten Fatih Elibol, hem gayrimenkul fiyatlarının Türkiye'de hala dünya ölçeğine göre düşük olması, hem de Türkiye'nin coğrafi özellikleri nedeniyle bir cazibe merkezi olduğunun altını çizdi. Ortadoğu ve Körfez ülkeleri vatandaşlarına yapılan satışlarda çok fazla artış gözlemlendiğini de dile getiren Elibol, “Bunun yanı sıra Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap kökenli ve Türk vatandaşlarının ülkemizdeki döviz kuru artışına paralel olarak gayrimenkul taleplerinde de artış görülmektedir. Son dönemde Avrupa ülkelerinin azalsa da değer kazanan döviz karşısında İngiltere, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden yatırımcıların ilgisi devam etmektedir” sözlerini kullandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rus vatandaşlara konut satışı arttı
  • 18.12.2015 14:18

Rus vatandaşlara konut satışı arttı

Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirket Ceo’su Fatih Elibo ...