maritbet girişmaritbet
Romanlara 2 katlı Osmanlı konakları

Romanlara 2 katlı Osmanlı konakları

Esenyurt Belediyesi’nden 5 bin Roman vatandaş için ‘yerinde dönüşüm’. Gecekondular yıkılacak, apartman yaşamını sevmeyen Romanlar için iki katlı Osmanlı konakları inşa edilecek

Kaynak: Ercan ÖZTÜRK / AKŞAM


İstanbul Esenyurt Belediyesi, Fatih Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 5 bin Roman için Osmanlı mimarisinden yararlanacak. Yerinde dönüşüm ile gecekondular yıkılacak, ikişer katlı konaklar yapılacak. Bölgenin tasarımında da Osmanlı mimarisinden yararlanılacak.

Belediye 1 yıl önce Romanlara tapularını dağıtmıştı. Konakların da bu tapulu arsalar üzerine kurulacağını belirten Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Genellikle Roman vatandaşlarımızı yaşadığı yerden koparıp başka yerlere gönderiyorlar. Alıştıkları yerlerden koparmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle arsalarının imar ve iskânlarını çıkartıp, tapularını verdim. Arsaları üzerine 2 katlı, Osmanlı mimarisini yansıtan binalar yapacağız. Çünkü Roman vatandaşlarımız da yüksek binada oturma kültürü yoktur. Geleneklerini sürdürsünler, kendi kültürleriyle modern yaşasınlar istiyoruz” dedi. Belediye, haziranda başlaması beklenen çalışmaları kısa sürede sonuçlandırmayı hedefliyor.
 
OKUL VE CAMİ DE YAPILACAK
Proje, 70 dönümlük bir alanı kapsıyor. Yıkık-çatlak gecekonduların yerini 2 katlı akıllı binalar alacak. Osmanlı mimarisinin kullanılacağı projede, meydan, cami, okul ve sosyal yaşam alanları olacak.
 
PROJE VATANDAŞLAR İÇİN KAZANÇ OLACAK
BAŞKAN Kadıoğlu, “Kimsenin bu projede bir kaybı olmayacaktır. Bu proje tapuları olan bütün Roman vatandaşlarımız için kazançtır. Şehirleşmenin tüm özelliklerini yansıtan güzel bir konsept içerisinde, tüm ihtiyaçlarını bir arada sağlayacak bir mekân ortaya çıkacak” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz