maritbet girişmaritbet
Rockwool renovasyon mantolama pazarına iddialı girdi

Rockwool renovasyon mantolama pazarına iddialı girdi

Türkiye’nin önde gelen projelerinin tercihi, dünyanın lider taş yünü üreticisi Rockwool, ‘renovasyon’ pazarında da vites yükseltiyor

2013 yılında önemli projelerde yer alan firma, proje pazarında elde ettiği başarıyı 2014 yılında mevcut binalarda mantolama alanına da taşımaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl açtığı Türkiye ofisi ile yalıtım pazarına hızlı bir giriş yapan Rockwool, proje pazarında kaydettiği önemli başarıların ardından 2014 yılında binalarda renovasyon konusunda da atağa geçti. Türkiye'deki en büyük taş yünü yalıtım ve mantolama projelerinde tercih edilen Rockwool, mevcut binalarda dış cephe yenileme konusunda da işbirliklerine başladı. Renovasyon ve mantolamada uygulama kalitesi ile dikkat çeken GN Yapı, mevcut binaların “A sınıfı” yalıtımı için Rockwool'u seçti. İşbirliği kapsamında, Rockwool'un çift yoğunluklu yalıtım ürünleri kullanılacak. Yeni işbirlikleriyle Türkiye'de bugüne kadar renovasyon alanında en büyük ölçekte taş yünü kullanımına imza atacaklarını belirten Rockwool Türkiye Direktörü Taner S. Şahin; “Rockwool olarak, mantolamanın ısı yalıtımından ibaret olmadığını, ses yalıtımı ve yangın güvenliğini kapsadığını her fırsatta dile getiriyoruz. İş ortaklarımızın da desteğiyle bu bilincin artacağına inancımız tam.” dedi. Türkiye'nin 60 milyon metrekare ile Avrupa'nın en büyük mantolama pazarı konumunda olduğunu belirtti.  

Şahin sözlerine şöyle devam etti: “2011'deki yönetmelikle dış cephe yalıtımının 2017 itibariyle mevcut yapılarda zorunlu hale geldiği ülkemizde, eski binalarda enerji kaybı açısından yalıtımın önemi ve farkındalık giderek artıyor. Renovasyonda doğru malzeme seçimi konusunda bina yöneticileri günümüzde çok daha duyarlı. Çünkü doğru malzeme ile yalıtılmış binalarda yaşamak herkesin hakkı. Binaların yenilenmesi için kurulan iskelenin en büyük maliyet kalemlerinden biri olduğu düşünüldüğünde ısı ve ses yalıtımının yanı sıra yangın güvenliği de sağlayan komple bir çözümü tercih etmek çok daha avantajlı. Bu nedenle, yeni projelerde bir zorunluluk olan bu trendin renovasyon alanında da yükselişe geçeceği düşüncesindeyiz. Rockwool olarak, binaların dış etkenlerden korunarak uzun ömürlü olmasına ve herkesin nefes alan konforlu binalarda yaşamasına destek oluyor; ürünlerimizle yeni projeler kadar mevcut binalara da değer katmayı hedefliyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam'da yüzde 30'a yakın ciro artışı!
  • 28.02.2018 10:18

İzocam'da yüzde 30'a yakın ciro artışı!

İzocam Genel Direktörü Gökçe "Yılın son 3 çeyreğinde; bir önceki yılın aynı döne ...

'Isı yalıtımıında kalitesiz, ucuz mal seçmeyin'
  • 19.01.2018 11:52

'Isı yalıtımıında kalitesiz, ucuz mal seçmeyin'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk "Bir binayı projelendirir ...

Yalıtım sektörü yeni teknolojilerle büyüyor
  • 24.11.2016 10:00

Yalıtım sektörü yeni teknolojilerle büyüyor

Son yıllarda önemi giderek artan yalıtım sektörü, yeni ürünlerle ve teknolojiler ...

Enerji verimli binalar geleceği kurtaracak!
  • 31.10.2016 08:39

Enerji verimli binalar geleceği kurtaracak!

GN Yapı'nın patronu Bülent Güney, inşaat sektöründe üretilen enerji verimli bina ...

İşte doğalgazdan 22 bin lira tasarruf etmenin yolu!
  • 27.10.2015 10:06

İşte doğalgazdan 22 bin lira tasarruf etmenin yolu!

Türkiye'deki enerjinin büyük kısmını konutlar tüketiyor. Ancak yalıtımsız binala ...

Rockwool, yeni yapıların yüzde 70’inde kullanılıyor
  • 19.09.2014 15:20

Rockwool, yeni yapıların yüzde 70’inde kullanılıyor

ÇŞB'nin yeni genelgesi ile bina mantolamanın kuralları değişti. Artık 7 kat ve ü ...