maritbet girişmaritbet
Rize’deki yatırımlar konut fiyatlarını artırdı!

Rize’deki yatırımlar konut fiyatlarını artırdı!

REIDIN tarafından hazırlanan, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre Rize'de satılık konut fiyatları ekim ayında arttı.

REIDIN – GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) işbirliği ile Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Satılık Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Buna göre ekim ayında Rize'de metrekare başına konut satış fiyatlarında artış meydana geldi. Konut satış fiyatları yüzde 2.00 oranında arttı.  

Son dönemlerde konut fiyatlarının yüksekliği ile İstanbul zirveyi bırakmazken geçtiğimiz ay fiyatların en çok Rize'de yükselmesi dikkat çekti. Rize'deki emlak ofislerinden Sahil Emlak'ın sahibi Halil Kazdalı'ndan aldığımız bilgilere göre bölgedeki yatırımlar konut fiyatlarını artırdı. 

Rize'de yolların yapıldığını ve binaların istimlak olduğunu söyleyen Kazdalı, il dışından da birçok yatırımcının geldiğini ve taleplerin arttığını  ifade etti “Talep artınca konut fiyatları da yükseldi” dedi.

TÜNEL VE HAVALİMANI KONUT FİYATLARINI ARTIRDI 

Satılık konut fiyatlarıyla birlikte kiralık konut fiyatlarının da arttığını bu nedenle özellikle memurların kira vermek yerine konut satın aldıklarını anlattı. 

“Üniversiteler, hastaneler arttı. Memurlar, öğretmenler, öğretim görevlileri arttı. Talep artınca fiyat da arttı” dedi. 
Rize'nin merkezinden Gündoğdu istikametine doğru olan güzergahın değerlendiğini belirten Halil Kazdalı, Rize-Pazar arasında inşaat yapımının ve satın almaların yükseldiğini söyledi. 

Arsa metrekare birim fiyatlarının bin lira ile 20 bin lira arasında değiştiğini aktaran Halil Kazdalı, daire fiyatlarının ise 200 bin liradan başladığını 400 bin liraya kadar çıktığını ifade etti.

Fiyatların artışında Ovit Tüneli Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli ile Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilmesi planlanan ikinci havalimanı projesi Rize-Artvin Havalimanı'nın etkili olduğunu anlattı. Rize AVM adında yeni bir AVM projesinin inşaatına başlanmasının, Kaçkar Dağları'na yapılması planlanan teleferik sisteminin ve Batı Park projesinin hayata geçirilecek olmasının etkili olduğunun bilgisini verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rize’deki yatırımlar konut fiyatlarını artırdı!
  • 16.11.2016 17:54

Rize’deki yatırımlar konut fiyatlarını artırdı!

REIDIN tarafından hazırlanan, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre Rize'd ...