maritbet girişmaritbet
Rıza Keten ve Selahattin Keten tutuklandı

Rıza Keten ve Selahattin Keten tutuklandı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesiyle ilgili savcılıkça ifadesi alınan Keten İnşaat'ın sahipleri mahkemece tutuklandı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; Keten İnşaat'ın sahipleri Rıza Keten ile kardeşi Selahattin Keten, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ı ‘öldürmeye azmettirmek' suçundan tutuklandı. 

Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin ve Rıza Keten, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ı "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek", şüpheli Mehmet Tüysüz ise "tasarlayarak öldürme" suçuna iştirak suçundan tutuklandı. Tetikçi Şenol Şahin'in Candaş'ı öldürmesi ve yakalanması güvenlik kamerasına yansırken, Keten kardeşler suçlamaları reddetti.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkartılan şüpheliler tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Selahattin Keten, "Böyle bir olaya karışmadım. Diğer şüpheliler bu olayı kurgulayarak bizi bu suça dahil etmeye çalışmaktadır" derken, Candaş'ın öldürüldüğü silahı kendi ruhsatlı silahı gibi belediye binasına soktuğu ileri sürülen işadamı Rıza Keten, "Belediyeye giriş yaptığım sırada ruhsatlı silahıma ait kılıf üzerimde idi. Ancak içinde silah yoktu" diye kendini savundu. Keten kardeşlerin avukatları da hakimlik sorgusunda, son duruşmada tahliye edilen sanıklardan Mithat Yılmaz'ın müvekkillerine olan 20 milyon dolar borcunu ödememek için iftira attığını ileri sürdü.

ÖLDÜRMEYE AZMETTİRMEK

Nöbetçi mahkeme, Selahattin Keten ile kardeşi Rıza Keten'in, Cemil Candaş'ın öldürülmesinde azmettirici oldukları gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi. Şüpheli Mehmet Tüysüz de öldürme suçuna yardım ettiğinden cezaevine gönderildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Rıza Keten'in, Cemil Candaş'ın öldürülmesinde kullanılan silahı Şişli Belediye Başkanlığı binası girişinde bulunan X-ray cihazından geçmeden güvenlik görevlilerinin de ihmali sonrasında içeri soktuğu, tuvalette katil zanlısı Şenol Şahin'e teslim ettiği görüntüler güvenlik kamera kayıtlarında yer aldı. Tüysüz'ün de Candaş'ın odasının bulunduğu katta işlem yapmadan kontrol amaçlı etrafı gözlediği dikkat çekti. Görüntülerde, Rıza Keten'in, X-ray cihazının önüne gelerek ruhsatlı silahı olduğunu belirtip cihazdan geçmeden belediye binasına girdiği, ruhsatlı silahını teslim ederek üzerindeki ikinci silahla devam ettiği görülüyor. Koridorda ilerleyen R.K'nın tuvalete girerek üzerindeki silahı saldırgan Şenol Şahin'e verdikten sonra olay yerinde uzaklaştığı kayıtlarda yer alıyor. Daha sonra tuvaletten çıkan saldırgan Candaş'a ateş ettikten sonra kaçmaya çalışırken güvenlik görevlilerince yakalanıyor.

YARGILAMA SÜRÜYOR

Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016'da öldürülmüştü. Candaş'ın katil zanlısı Şenol Şahin ile azmettirdiği iddia edilen Mithat Yılmaz hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı. Yılmaz'ın adamı olduğu iddia edilen Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman hakkında ise "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 25 yıl hapis cezası isteniyordu. İstanbul 12. Ağır ceza mahkemesinde devam eden davanın son duruşmasında Mithat Yılmaz, Bilal Yaman ve Metin Şentürk tahliye edilmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!
  • 15.05.2013 10:41

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!

Keten İnşaat'ın Nişantaşı'ndaki apart projesini ziyaret ettik. emlaktasondakika. ...

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!
  • 07.01.2013 13:48

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!

Keten İnşaat, Haliç'teki yeni projesini ve 2013 yılında yapacaklarını özel bir t ...

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor
  • 27.04.2012 11:49

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Nişantaşı’na yaptıkları bu ...

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri
  • 01.02.2014 14:34

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri

Keten İnşaat tarafından Eyüp'de inşa edilen Keten Haliç Konutları'ndan örnek dai ...

Keten Haliç Konutları proje galerisi
  • 01.02.2014 14:19

Keten Haliç Konutları proje galerisi

Keten İnşaat tarafından Eyüp'de inşa edilen Keten Haliç Konutları'ndan kareler ...