maritbet girişmaritbet
Resicon, Cityscape Global Gayrimenkul Fuarı’na katıldı!

Resicon, Cityscape Global Gayrimenkul Fuarı’na katıldı!

Körfez bölgesindeki yabancı yatırımcıların, Türkiye’den katılan projelerden beklentilerini değerlendirdi

Son on bir yılda Soyak, Zorlu ve Eroğlu Gayrimenkul firmalarında toplamda on iki bin adedi geçen konutun Pazarlama ve Satışı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Direktörlük görevlerinde bulunmuş olan Aybars Kızılsencer liderliğinde kurulan RESICON, 8-10 Ekim 2013 tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen “CITYSCAPE GLOBAL” Gayrimenkul Fuarına katıldı. 

RESICON; “CITYSCAPE GLOBAL” Gayrimenkul Fuarında Türkiye'de yatırım yapmayı planlayan bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları ileyaptığı görüşmeler neticesinde özellikle İstanbul'da gerçekleştirilmekte olan gayrimenkul projelerinin, Körfez Bölgesindeki Yabancı Yatırımcılar açısından“nasıl algılandığını” ve “neden tercih edilip-edilmediğini” gözlemleyerek, projelerden beklentileri değerlendirdi.

RESICON CEO'su Aybars Kızılsencer,Körfez Bölgesindeki Yabancı Yatırımcıların fuara katılanİstanbul projelerinden beklentileri ileilgili birkaç değerlendirme bulundu; 

Daire Planlarında “İnce Ayar” yapmamız gerekiyor

“Sonuç itibariyle; aslında Körfez Bölgesindeki Bireysel ve Kurumsal Yabancı Yatırımcılara daha fazla satış yapmak istediğimiz bugünlerde,İstanbul'daki mevcut ve inşaatı devam eden projelerin özellikle “daire planı” bazında körfez bölgesindeki yabancı müşterilerin ihtiyaçlarını tam arzu edilendüzeyde karşılamadığını ve bazı ince ayarların yapılması gerekliliğini gördük.

RESICON olarak; Proje Geliştirme, Pazarlama ve Satış Hizmeti verdiğimiz yeni projelerimizde bu detaylarıdaha hassas şekilde değerlendirmeye alacağız.“

Körfez Bölgesi Yatırımcısı İstanbul'dan aslında yazlık alıyor

“Körfez Bölgesindeki Yabancı Yatırımcıların fuarda Türkiye stantlarında ilgilendikleri projelerde özellikle “Yazın Oturmak” amaçlı alım yapma yönünde arayışta olduğunu da gözlemledik.

Sonuçta; Körfez Bölgesindeki Yabancı Potansiyel Müşteriler “kalabalık aileler” olarak yaşıyorlar ve özelikle yazın İstanbul'a geldiklerinde ufak otel odalarında sıkışarak kalmak istemiyorlar. 

Bu anlamda; yaz aylarında İstanbul'a “Yazlık” anlamında kaçabilecekleri, “Rezidans” veya “Yüksek Kaliteli” projelerden, sosyal tesisleri ile entegre yaşam sürebilecekleri,kendi evlerinde kendi kuracakları düzende yaşayabilecekleri yatırım fırsatlarını arıyorlar.”

Merkezi Lokasyon” ve “ Yüksek Yatırım Geri Dönüş Değeri” çok önemli

“Körfez Bölgesindeki Bireysel ve Kurumsal Yabancı Yatırımcıların, Türkiye stantlarında ilk sordukları konularında başında “Projenin Nerede Olduğu” yani “Lokasyon” gelmekte idi. Bu anlamda;özellikle “Avrupa Yakası” konusunda hassas olduklarını gördük. Bununla beraber, İstanbul'da yapacakları yatırımlarda özellikleDubai'de gördükleri, alıştıkları yaşam kolaylığını da aradıklarını da gözlemledik.

“Yaşam Kolaylığı” olarak bakılan konuların; projenin “Merkezi Lokasyona” ve “Prestijli AVM'lere” yakın olması, istenildiğinde kolaylıkla sahile ulaşılabilmesi, taksi veya özel arabalar ile ana arterlere kolaylıklabağlanabilmesi olduğunu tespit ettik.

Tabiki günün sonunda; Körfez Bölgesindeki Bireysel ve Kurumsal Yabancı Yatırımcıların,aldıkları daire veya dairelerin zaman içinde “yüksek prim yapması” veya dairelerini kiraya verdikleri durumda ise“yüksek kira alabilme” yönünde ciddi beklentileri var. Bu nedenle de çok “seçici”davranıyorlar. Eğer, projenin lokasyonunave bununla beraber projenin sunduğu imkânlar ve konumlandırma şekli ile projedenyüksek yatırım geri dönüşü alacaklarına inandıkları durumda ise; önce kendileri daireyi veya daireleri alıyorlar ve ardındançevrelerine projeden bahsederek, onlarındaaynı projeden daire almalarını sağlıyorlar.”

Aybars Kızılsencer son olarak; “Geçen seneki fuar ile bu seneki fuar arasında Körfez Bölgesindeki Bireysel ve Kurumsal Yabancı Yatırımcıların Türkiye'den katılan projelere ilgi düzeyini kıyasladığımızda; Türkiye'ye ve özellikle İstanbul'a ilginin katlanarak arttığını ve bu ilgi artışının devam edeceğini gözlemledik. 

Bu anlamda; RESICON olarak Türkiye'de yatırım yapmayı planlayan yerli veya yabancı gayrimenkul firmalarının, yatırım fonlarının ve inşaat şirketlerinin; rezidanslar, ev-ofis, karma projeler, konut ve toplu konutlar olmak üzere her nevi konut içerikli gayrimenkul projelerine; “Gayrimenkul Markası Konumlandırma Hizmeti”, “Proje ve Konsept Geliştirme Hizmeti”, “Proje Pazarlama ve İletişim Hizmeti”, “Proje Satış ve Satış Yönetimi Hizmeti”, “Satış Sonrası Müşteri İlişkileri Yönetim Hizmeti”, vermek üzere beş ana model kapsamında yapılandık” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı
  • 17.03.2014 18:46

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı

Soyak'ın 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yapma projesi basına tanıtıldı ...

Eroğlu'nun MIPIM 2013 Fuarı'ndaki standı geziliyor!
  • 12.03.2013 16:46

Eroğlu'nun MIPIM 2013 Fuarı'ndaki standı geziliyor!

Eroğlu Gayrimenkul'ün MIPIM 2013 Fuarı'ndaki standı geziliyor. Ayrıntılar emlakt ...

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!
  • 08.01.2013 15:46

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!

Soyak satış ofisinde satış temsilcisi olarak görev yapan ve sorulara verdiği yan ...

Hom Design Center İstanbul’un tasarım merkezi olacak
  • 09.12.2016 13:25

Hom Design Center İstanbul’un tasarım merkezi olacak

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe'de hayata geçirilecek olan Hom Design C ...