maritbet girişmaritbet
"Reform Paketi, değerli bir yol haritası niteliğinde"

"Reform Paketi, değerli bir yol haritası niteliğinde"

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Reform Paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Reform Paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, 

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Reform Paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen ve 2019 yılında atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde. Geçtiğimiz Eylül ayında Bakanımız tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı dengelenme, disiplin ve değişim kurgusu üzerine inşa edilmişti. "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019" ise Yeni Ekonomi Programı'nın hedefleri doğrultusunda bu yıl hayata geçirilecek yapısal reformları kapsıyor. Bugün açıklanan ve önümüzdeki iki yıl süresince de sürdürülecek olan Reform paketi inanıyoruz ki ekonomimizde dengelenmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi sağlayacaktır. 

Mali disipline odaklanan Reform Paketi, mali sistemi güçlendirecek düzenlemeleri, finansal sektörlerin sağlıklı işlemesi, reel sektöre yönelik adımlar, sürdürülebilir büyüme, enflasyon, istihdam ve finans sektörü başta olmak üzere pek çok alanda atılacak adımları ve düzenlemeleri içeriyor. Yargı reformu strateji belgesinin de reel sektöre olumlu yansımaları olacaktır. Türkiye'de tasarruf sisteminin güçlendirilmesine yönelik atılan adımların yatırımlara döneceğine inanıyoruz. Kayıtlı istihdamı teşvik, kayıt dışı ile mücadele ve vergi dönüşümü vurgusunu da önemli buluyoruz. Albayrak'ın ifade ettiği Lojistik Master Planı doğrultusunda sektörümüz rol üstlenerek Türkiye'nin ulaşımda stratejik konumunu güçlendirecektir.” şeklinde konuştu.   

İnşaat sektörünün oluşturduğu katma değer ve istihdam ile ülke ekonomisinin taşıyıcı gücü olduğuna vurgu yapan Koloğlu, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından dört buçuk yıllık seçimsiz bir döneme girdik. Ekonomide yapısal reformlara odaklanabilmek açısından bu önemli bir fırsat olacaktır. Artık tek gündemimiz ekonomi olmalı. Seçim gündeminin geride bırakılması ve bugün açıklanan Reform Paketi'ndeki düzenlemelerin de hayata geçirilmesiyle Türkiye yatırımlara, istihdama ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye odaklanacaktır. 

İnşaat sanayicileri olarak bizler de Türkiye ekonomisini dönüştürecek proje ve politikaları içeren bu süreçte üzerimize düşen sorumlulukları yapmaya ve var gücümüzle çalışmaya hazırız. İnşaat sektöründeki öncelikli ve tamamlanma aşamasında olan projelerine hız verilmesi yatırımların devam etmesi sürdürülebilir ekonomik büyümenin taşıyıcı gücü olacaktır“ dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz