maritbet girişmaritbet
Realİstanbul Exclusive’de ilk evleri doktorlar arasında paylaştı

Realİstanbul Exclusive’de ilk evleri doktorlar arasında paylaştı

Realİstanbul Exclusive projesi Merter’de başladı. Daha lansmanı bile yapılmadan 100 konutun 25’i satıldı. Müstakbel komşuların çoğu doktor...

Kaynak: Demet Cengiz Bilgin / Hürriyet Emlak

CEO'lar, tepe yöneticiler birincil hedef kitle
Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...

Doğrusunu isterseniz, beyaz yakalı dediğimiz, işinin sahibi, CEO, üst düzey yöneticiler birincil hedef kitle. Kendi açımızdan net bir hedef kitle tarifi yapmak da zor. Çünkü burası İstanbul'un içinde. Adımınızı atıyorsunuz, İstanbul'un içindesiniz. Bu kadar İstanbul kokan bir proje. Onun için oturmak isteyen herkes için uygun ama gelir durumu önemli. Buradaki sosyal donatılar ve özellikleriyle tamamen üst gelir grubunu hedeflediğimizi belirtmek isterim.
 
Üç şirket bir araya geldi
Projeyi hayata geçiren üçlü konsorsiyumu tanıyabilir miyiz?
Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı projeyi gerçekleştiriyor. Türköz İnşaat, 2000 yılında kuruldu. Daha çok genç bir şirket. Öğreneceği çok şey var. Aynı zamanda sektöre farklılık getirecek projeleri de olacak. Realİstanbul'dan önce Florya, Büyükçekmece'de butik villa projeleri yaptı. İttifak İnşaat, 1996'da kuruldu. Ağırlıklı toplu konut projelerinde yer aldı. Sarıyer, Başakşehir, Esenyurt, Çorlu, Trabzon, Eskişehir'de projeler üretti. Oliv Yapı'nın Küçükçekmece'de yaptığı konutlar var.
 
Beylikdüzü bile şehirdışı
Yeni konut projeleriniz var mı?

Tabii ki olacak. İstanbul'un dışına çıkmak istemiyoruz. Beylikdüzü bile bizim için şehir dışı. Şehrin merkezi ya da merkezin hemen hinterlandında arazi arayışlarımız var. Olmak üzere olanlar var. Realistanbul markasını İstanbul'un dışına taşımak istiyoruz. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de pilot bölgeler seçtik. Mesela Ege'de İzmir'de turizm ağırlıklı bir projemiz olacak. Onun yatırımı tamam. Akdeniz ve Karadeniz'de de hem arazi hem de konsept arayışlarımız devam ediyor.
 
Talep asla azalmayacak, arz talebin yarısı kadar
Genel olarak emlak sektörünü nasıl görüyorsunuz?

Aslında sektörün en fazla daraldığı yıllarda biz Realistanbul adıyla iddialı bir çıkış yaptık. Merkeziliğimiz ve sosyal donatılarımızın fazlalığı ile 2009'un başında hedeflerimize ulaştık. 2009'un ikinci yarısı beklentilerimizin gerisinde gelişti. Konuta olan talep hiçbir dönemde azalmayacak. Hali hazırda talep çok, arz ise talebin belki yarısı kadar bile değil. Doğru yerde yapılan, doğru hedef kitleye doğru fiyatla ulaşan projelerin alıcısı her zaman hazır. 2010 yılı için önce sektör açısında iyi geçmesini diliyoruz. Markalı projelerin hangisi olursa olsun hep iyi haberlerini almak istiyoruz. Bu iş güven işi. Bir proje ya da şirket insanların güvenini sarstı mı, bu bizi de etkiler. Kendi açımızdan mevcut projemizin devam edeceği, İstanbul'un yine en merkezi noktalarında arayışlarımızın olacağı bir yıl olacak. Sektörde daralma olmuştur ama bu daralma son bulmuştur. 2010 il 2012'nin inşaatta yükselme ve zirve yılları olacağını düşünüyoruz. Tabii hesap edemediğimiz global ekonomik ve siyasi krizler çıkmazsa.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz