maritbet girişmaritbet
Prefabrik Yapı’nın Afet Yönetimi Fuarı’nda 2 dakikada kurulabilen evleri ilgi odağı oldu!

Prefabrik Yapı’nın Afet Yönetimi Fuarı’nda 2 dakikada kurulabilen evleri ilgi odağı oldu!

28-30 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Afet Yönetimi Fuarına 198 m2’lik alanla katılan, hafif çelik yapı sektörünün lider firması Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., ürünlerini “Depremde, Selde,Yangında Acil Yaşam Alanları” konseptiyle sergiledi

Afet Yönetimi Fuarı'nda, tamamı acil barınma ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış Kayar Sistem Konteyner, Katlanır Sistem Ev ve Hekim Panel Sistem WC Konteynerİ  olmak üzere üç farklı ürün sergileyen Prefabrik Yapı A.Ş.  yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Kimse Yok Mu Derneği'nin stratejik partnerliği ile Trio İstanbul Fuar Yapım A.Ş. tarafından organize edilen fuar ve konferans etkinlikleri, konuyla ilgili özel ve resmi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, Kimse Yok mu Genel Müdürü Celal Türkoğlu başta olmak üzere çeşitli ülkelerden misafirler de ziyaretçiler arasındaydı.

2 dakikada insan gücüyle kurulabilen, ekonomik acil yaşam alanları…

Konuya ilişkin açıklama yapan Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mustafa Tolunay şunları söyledi; “Prefabrik Yapı A.Ş. olarak yurt içindeki başarılarımızın yanı sıra, yurt dışında da 70'e yakın ülkeye yaptığımız ihracat ile de adımızdan söz ettiriyoruz. Bu başarımızı toplumsal ihtiyaçları doğru şekilde anlayıp, çalışmalarımızı bu yönde devam ettirmeye borçluyuz. Özellikle ülkemizin deprem kuşağında olmasından kaynaklanan ve bununla beraber yaşanan depremlerin ardından, doğal afetlere yönelik AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarımıza ayrıca önem verdik ve bununla ilgili çok fazla yol kat ettik. Bu çalışmaların neticesinde, depremin yanı sıra, tsunami, sel, yangın gibi doğal afetlerin hemen sonrasında geçici barınma ihtiyacını karşılayacak en önemli acil ihtiyaçların başında gelen ve profesyonel desteğe gerek duyulmadan 2 dakika içerisinde insan gücüyle kurulabilen katlanabilir barınma ünitelerini geliştirdik. Bu üniteler afet sonrasında, insanlara en kısa sürede barınma (konut), okul, sağlık ünitesi ve afet kriz birimleri vb. hizmetlerini karşılamayı amaçlamaktadır.

Hızlı üretim, hızlı montaj ve çoklu nakliye kriterlerini göz önünde bulundurarak tasarladığımız barınma üniteleri, bu sayede bir tırda çok rahatlıkla 14 adet olarak taşınabilmektedir. Talebe göre farklı büyüklüklerde üretilebilen bu ünitelerin, istenildiği takdirde ıslak hacim modüllerini de sisteme kolaylıkla entegre edebiliyoruz. 

15 dakikada kurulabilen hastane, derslik, kriz merkezi …

Afet sonrası barınma ihtiyacı dışında, kriz sürecinin yönetim aşamasında ihtiyaç duyulan kriz merkezi, derslik, hastane vb. yapılar için de geliştirdikleri çözümleri vurgulayan Sn. Mustafa Tolunay, içi içe geçen ve hacminin 3 katı kadar büyüme özelliğine sahip konteyner ünitelerinin yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını da sözlerine ekledi. İlave olarak afet sonrası malzeme depolama ihtiyacı için depo, hangar, aşevi, toplanma merkezi , ibadet merkezleri amaçlı kullanılan yeni ünitelerinin de katlanabilir ve hızlı üretim, hızlı kurulum prensibiyle tasarlandığını, geniş açıklıklı ve talep edilen yükseklikte depo alanlarının kolaylıkla oluşturulabileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!
  • 16.08.2021 10:34

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul Dünya Ticaret Merk ...

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!
  • 17.04.2017 14:54

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!

ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 03-05 Mayıs tarihleri ara ...

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor
  • 24.08.2016 15:17

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor

Türkiye’nin Tünel ve Tünel Yapım kavramlarını tanımasını sağlayan TUNNEL EXPO, 2 ...

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!
  • 16.03.2016 14:12

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekar ...

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!
  • 21.10.2015 16:03

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni yatırımıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanı ...