maritbet girişmaritbet
Prefabrik ev fiyatları 2018’de ne kadar oldu?

Prefabrik ev fiyatları 2018’de ne kadar oldu?

Hazır yapı sektörünün öncü markalarından Karmod, prefabrik yapılarla ilgili Emlaktasondakika.com’a bilgiler verdi.

Özellikle 17 Ağustos 1999 depreminden sonra hayatımıza dahil olan prefabrik evler şu sıralar özellikle yazlıkçılar tarafından revaçta. Gayrimenkul sektörü için yeni bir pazar haline gelen ve yüksek ev fiyatları karşısında alternatif olarak karşımıza çıkan prefabrik hazır evler zaman, mekan ve fiyat avantajı ile dikkat çekiyor.

Genelde tek katlı olan prefabrik evler isteğe göre iki katlı da inşa edilebiliyor. Kısa süre zarfında yapılan prefabrik evler, zamandan ve nakitten tasarruf ettiriyor. Ayrıca çevre kirliğinin de önüne geçiyor.

Peki prefabrik hazır yapılar nasıl yapılıyor?, fiyatları ne kadar?, her uygun yeri olan prefabrik ev yaptırabiliyor mu?, ne kadar sürede yapılıyor? 

Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer, yaz aylarına girmeden tüm merak edilen soruların yanıtlarını Emlaktasondakika.com'a açıkladı.

Tüm kıtalarda 105 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Yüceer, prefabrik yapıların üretim süreçleri ile ilgi bilgiler verdi. 

Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer, “Prefabrik yapıların en önemli özelliği teknolojik bant sisteminde çok kısa sürelerde demonte üretim yapılarak yerinde yine çok kısa sürelerde kullanıma hazır kurulabiliyor olmasıdır.
Üretim süreci şöyle özetlenebilir: Proje onayı sonrası bilgisayar bant sisteminde proje detaylarındaki tüm ayrıntılarla makina otomasyonunda üretim başlar. Binanın çatı ve duvar birleşenleri bu hatta hazırlanır. Yine çatı kaplaması metal kiremit tercihleri diğer makina hattında hazırlanır. Pencere ve kapıların hazırlığı diğer üretim alanında devam eder. Demonte birleşimli üniteler hazırlandığında bu ünitelerle beraber elektrik ve su tesit malzemeleri ve armatürleri, vitrifiye malzemeleri, boya malzemeleri, vb. detaylar taşıma aracına kurulum yapılacak yere sevk edilir” dedi. 

1-2 HAFTADA OTURULACAK HALE GETİRİLEBİLİR

Yüceer “100 metrekarelik standart bir yapı 1-2 gün ön üretim süreci tamamlanıp kurulum yerine sevk edildikten sonra ortalama 4 gün içerisinde kurulum tamamlanmış olur. Diğer detay işçiliklerle beraber (şap, boya vb.) 1-2 haftada oturulacak hale getirilebilir” açıklamasında bulundu. 

HER ARSASI OLAN PRERABRİK EV SAHİBİ OLABİLİR 

Prefabrik yapılar için köy ve kasabalarda bağlı bulundukları çevre ve şehircilik bakanlığından, ilçe ve şehirlerde ise bağlı bulunulan belediyelerden ruhsat alınmak üzere müracaat yapılabiliyor.  

2018 YILI İÇİN PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

26 bin 500 liradan başlayarak yapı büyüklüğü ve diğer ekstra uygulamalara göre prafabrik ev ya da yazlıkların fiyatları değişiyor. 

TOKİ ile ‘MAHALLE KONSEPTİ' UYGULANABİLİR 

TOKİ tercihlerinde prefabrik yapılara göre çok katlı klasik betonarme binalar yer aldığından bu alanda çalışma imkanı olmadı olmadığını belirten Yüceer, “Ancak TOKİ'nin yeni gündemine giren “Mahalle Konsepti” projelerinde hafif çelik yapılarımız değerlendirilebilir” dedi.  

Prefabrik yapıların boya bakımı gibi standart bakımlarla en az 40-50 yıl güvenle kullanılabileceğini söyledi. 

YAZLIKÇILAR EN ÇOK PREFABRİK YAPI TERCİH EDİYOR

Yazlıkçıların en çok tercih ettiği yapı modelinin prefabrik olduğunu belirten Abdullah Yüceer, “Kısa sürede kurulum ve usta gerektirmeyen yapı avantajlarımız var. Nisan-Ağustos dönemi yoğun konut satışı dönemi. Biz şu an günlük 10 adet ortalamayla konut sevkiyatı gerçekleştiriyoruz. Tek katlı ve iki katlı 30'un üzerinde her tercihe hitap eden projelerimiz var. Yüzde 80 oranında tek katlı projeler tercih ediliyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karmod, Afrika ve Orta Doğu'daki projelerini artıracak
  • 26.12.2018 16:42

Karmod, Afrika ve Orta Doğu'daki projelerini artıracak

Karmod Üst Yöneticisi Mehmet Çankaya, 2019 yılında Afrika ve Orta Doğu'da sosyal ...

Ferhat Çakmak, prefabrik konut ihracatının şövalyesi ilan edildi
  • 14.12.2018 14:08

Ferhat Çakmak, prefabrik konut ihracatının şövalyesi ilan edildi

20 yıldır prefabrik sektöründe üretim gerçekleştiren iş adamı Ferhat Çakmak, Mal ...

Karmod, Filistin Tarım Bakanlığı'na konteyner ofis kurdu
  • 13.12.2018 12:59

Karmod, Filistin Tarım Bakanlığı'na konteyner ofis kurdu

Hazır yapı sektörü markalarından Karmod, Filistin'de Tarım Bakanlığı için kontey ...

Karmod 10 ayda 716 aileyi konut sahibi yaptı
  • 01.11.2018 15:36

Karmod 10 ayda 716 aileyi konut sahibi yaptı

Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer, uzun ömürlü yapı sınıfında ürettikleri konu ...

Karmod, Tanzanya'da altın madenine şantiye yapıları kurdu
  • 24.10.2018 14:37

Karmod, Tanzanya'da altın madenine şantiye yapıları kurdu

Hazır yapı sektörü markalarından Karmod, Afrika ülkelerinden Tanzanya'da altın m ...