maritbet girişmaritbet
Pilotlar Esenyurt'ta dolandırıldı mı?

Pilotlar Esenyurt'ta dolandırıldı mı?

Aralarında 150’yi aşkın pilotunun da olduğu yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut projesinden ev aldı.

Esenyurt'ta yapılması planlanan proje için 80 milyon liraya aşkın para toplandı. 24 ayda teslim edilmesi gereken evlerin temeli dahi atılmadı. Uzun süre oyalandıklarını düşünen aileler, geçtiğimiz aylarda, projenin yapılacağı arsanın da elden gittiğini öğrendi. ‘Dolandırıldıklarını' iddia eden ev sahipleri, Pilotlar Vakfı eski başkanı ve 10'a yakın şirket yetkilisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Esenyurt bölgesindeki yarım kalan birçok projeden biri de aralık 2010'da kurulan Saylan İnşaat'ın (Saylan Gıda Turizm ve İnşaat Dış Ticaret) giriştiği projeler oldu. Şirket yetkilileri, henüz temeli atılmayan projede bulunan konutları ikili ilişkileri kullanarak pazarlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, Ulaşım A.Ş., İstanbul Halk Ekmek'in yanı sıra Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) konutların pazarlandığı yerlerin başında yer aldı.

HAVAYOLU ÇALIŞANLARI DA PARA YATIRDI

PİLVAK üyelerine gönderdiği mesajlarda, projenin kendi denetimlerinde yapılacağını, şirket hesaplarına yatırılacak paraların bloke edileceği bilgisi paylaşıldı. Havayolu çalışanlarına satılan dairelerin fiyatı 70 bin TL olarak belirlendi. THY'de görevli pilotlarının da aralarında bulunduğu 300'e yakın havayolu çalışanı ile sözleşme imzalandı.

Sözleşmelerin bir bölümü PİLVAK merkezinde imzalandı. Paralar, Saylan İnşaat'ın banka hesabına yatırıldı. Şirket sahipleri, projelerin yapılacağı arsaların kendilerine ait olduğunu belirtti. Evler 24 ay içinde teslim olacaktı. Tapular ise sözleşmeden 3 ay sonra teslim edilecekti.

ARSADA ONLARCA HACİZ

Ancak zaman geçtikçe projeden bir hareket olmadığını gören daire sahiplerinin huzursuzluğu artama başladı. Şirket yetkilileri, sorunun bölgedeki imar sorunundan kaynaklandığını ifade etti. Bazı ev sahipleri paralarını almak istese de bunu başaramadı. İcra takibi yapan ev sahipleri arsa üzerine haciz şerhi koymaya başladı. Ancak yapılan araştırmalar sonrası arsa üzerinde hem bankanın hem de çok sayıda alacaklının da 90'ana yakın haciz şerhi koydurduğu anlaşıldı. Ev sahipleri ödedikleri paraların izini sürdükçe yeni bilgilere ulaştı. Şirket yetkililerinin kendi paraları ile başka şirketler üzerinden başka projeler geliştirdiğini öğrenen ev sahipleri para yatırdıkları şirketin de el değiştirdiğini öğrendi.

‘ORGANİZE DOLANDIRICILIK VAR'

Taraflarla yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamayan ev sahipleri son çare savcılıklara başvurmaya başladı. Hazırlanan suç duyurusu dilekçelerinde, şüphelilerin ‘dolandırıcılık' amacı ile hareket ettikleri iddia edildi. Organize bir biçimde yapılan işlemler için çok sayıda şirketin kurulduğunu, paraların başka şirketlere aktarıldığı savunuldu. Suçlanan isimler arasında Saylan İnşaat'ın eski sahiplerinde Osman T., PİLVAK eski başkanı Erhan Ç., İstanbul İl Özel İdaresi'nde daire başkanı olarak görev yapan Bilal D. ile birlikte şirket yetkilileri Ömer Faruk K., Cemal S., M. Ali K.'in adı yer aldı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pilotlar Esenyurt'ta dolandırıldı mı?
  • 16.03.2015 12:31

Pilotlar Esenyurt'ta dolandırıldı mı?

Aralarında 150’yi aşkın pilotunun da olduğu yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut p ...

Hayatımın Evi'nde aylık 1.454 TL taksitle!
  • 09.01.2015 10:25

Hayatımın Evi'nde aylık 1.454 TL taksitle!

Ev sahibi olmak isteyenler için 2015'e özel fırsatlar oluşturulan HEP İstanbul'd ...

Hayatımın Evi Projesi'nde ikinci etap satışta!
  • 06.12.2014 11:32

Hayatımın Evi Projesi'nde ikinci etap satışta!

Hayalinizdeki eve, lansman özel fiyatlar ve ödeme koşulları ile sahip olabilirsi ...

Ntown Esenyurt'ta fiyatlar 179 bin TL'den başlıyor
  • 22.11.2014 14:13

Ntown Esenyurt'ta fiyatlar 179 bin TL'den başlıyor

Gün geçtikçe değeri artan, son yılların en gözde ilçesi ve cazibe merkezi olan E ...

Spor City Konutları'nda 30 ay 0 faiz!
  • 28.02.2013 15:23

Spor City Konutları'nda 30 ay 0 faiz!

10 katlı bloklardan oluşan Spor City Konutları'nda 30 aya kadar 0 faizli ödeme i ...

Spor City Konutları’nda 99 bin TL’ye 1+1!
  • 08.05.2012 16:34

Spor City Konutları’nda 99 bin TL’ye 1+1!

Ozanlar Yapı imzasıyla Esenyurt’ta inşa edilen Spor City Konutları’nda daire fiy ...