maritbet girişmaritbet
Peki daha önce ev alanlar destekten yararlanacak mı?

Peki daha önce ev alanlar destekten yararlanacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut alacaklara yüzde 15 devlet katkısı müjdesini vermesi ev alacakları, inşaat ve banka sektörünü heyecanlandırdı.

Konut almak isteyen vatandaşlara para biriktirip tasarruf etmeleri için yüzde 15 devlet desteği verileceğini açıklayan Ahmet Davutoğlu ilk kez konut alacaklarda 5 yıl için yüzde 15, 4 yıl için yüzde 12, 3 yıl için ise yüzde 10 kademeli destek sağlanacağını belirtti.

Söz konusu teşvikin yeni konut edineceklere getirilen şartları hafifleteceğine dikkat çeken Davutoğlu, bu uygulamanın amacının bankaların aldığı yüzde 25 teminatı hafifletmek olduğunu vurguladı.

İnşaatın patronları desteği nasıl yorumladı?

Özellikle düşük gelirlilerin daha kolay konut sahibi olmasının temin edileceği proje ile ilk evde böyle bir desteğin söz konusu olacağını, 2 ve 3. evde bu katkının verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Konut yardımından kimler yararlanabilecek?

Dün yaptığı açıklamalara ek olarak bugün Onuncu Kalkınma Planı toplantısında konuşan Davutoğlu, "Kanun yürürlüğe girdikten sonra bir bankayla anlaşarak 'Ben konut edinmek üzere bir hesap açmak istiyorum' deyip o hesaba para yatırmaya başlamasıyla desteğin sağlanacağını belirtti.

Örnek olarak 100 bin liralık bir birikim ile ev almak için 5 yıl sonunda bankaya giden kişiye 15 bin TL devlet yardımı yapılacak. Böylece peşinatı temin etmek kolaylaşmış olacak. Bu, devletin konut talebini artırmak için satın alımlarda peşinat yükümlülüğünü hafifletmesini ve düşük gelirli kesime yardımcı olmasını da sağlamış olacak.

Devlet desteğini nasıl alacaksınız? İşte ayrıntılar...

Konuyla ilgili emlaktasondakika.com'a açıklamalarda bulunan Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Rıza Kaymakcı ise söz konusu devlet desteğinin uzun vadeli bir proje olduğunu belirtti. Proje ile tasarruf sağlamanın teşvik edileceğini açıklayan Kaymakcı şu değerlendirmede bulundu;

“Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yüzde 15 kredi desteği,  uzun vadeli bir proje olacak. Henüz resmileşmesi zaman alabilir ve önümüzdeki yıllara yayılabilir. Bu destek, ev almayı 2. plana atan vatandaşa teşvik olacak. Bir kişi 5 senede 200 bin biriktiriyor ve üzerine yüzde 15 devlet desteği ekleniyor. Bu devirde kimse kimseye para vermiyor” dedi.

Lüks konutlar için böyle bir katkının söz konusu olmayacağını belirten Kaymakcı, bu desteğin sosyal konut niteliğindeki evlerde sağlanacağını sözlerine ekledi ve henüz rakamla ilgili belli bir sınır olmadığını söyledi. 

Önceden ev alanlar devlet desteğinden yararlanabilecek mi?

Uzun süredir ev hayali kuran alt gelir grubunun ev almasında devletin de katkısının olacağını ifade eden Kaymakcı, “Bu, ev almak isteyenleri 5 yıl sonrayı kapsayacak bir uygulama. Bir fon oluşturulacak ve 5 yıl boyunca ev peşinatı burada birikecek. Ev alacak olan vatandaş, bu süre zarfı sonunda yüzde 15 katkıyla beraber evini alacak” dedi. Kaymakcı bu uygulamanın geçtiğimiz aylarda yeni ev alanları kapsamadığını da sözlerine ekledi. 

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konutta devlet desteği 25 bin TL'ye çıkacak
  • 01.12.2018 09:45

Konutta devlet desteği 25 bin TL'ye çıkacak

İlk kez ev sahibi olacaklara 20 bin lira devlet desteği veren konut hesabı yenid ...

Fırsatçı kişiler nedeniyle konut fiyatlarında artış yaşanabilir!
  • 31.01.2015 10:55

Fırsatçı kişiler nedeniyle konut fiyatlarında artış yaşanabilir!

Selahattin Keten, konut sahibi olmak isteyenlere devlet desteğinin sağlanması il ...

Peki daha önce ev alanlar destekten yararlanacak mı?
  • 28.01.2015 14:43

Peki daha önce ev alanlar destekten yararlanacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut alacaklara yüzde 15 devlet katkısı müjdesini ...

Konuta devlet katkısı, inşaat sektörüne de bankalara da yarayacak
  • 28.01.2015 13:19

Konuta devlet katkısı, inşaat sektörüne de bankalara da yarayacak

Konut almak isteyenler için vatandaşı sevindiren yüzde 15 devlet katkısı, inşaat ...

Yüzde 15 devlet desteğini nasıl alacaksınız?
  • 28.01.2015 10:10

Yüzde 15 devlet desteğini nasıl alacaksınız?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ev alırken yüzde 15 devlet konut edindirme yardımı yap ...