maritbet girişmaritbet
PATRONLAR 2012'DEN UMUTLU

PATRONLAR 2012'DEN UMUTLU

Bu yıl dev projelere imza atan inşaatın patronları 2012’de de hız kesmeden yatırıma devam ediyor. Patronların gündeminde kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet de var.

2011'de ardı ardına projeler lanse eden inşaat şirketleri 2012'de de aynı hızla konut üretmeye devam edecek.

2012 yılından umutlu olan inşaat sektörünün patronları, bu yıl başladıkları dev projeleri teslim etmenin yanı sıra önümüzdeki yıl yapacakları projeleri şimdiden belirledi.

Ataşehir'den Florya'ya kadar farklı yerlerde proje geliştirecek olan inşaatın patronları önümüzdeki yıl da aynı hızla proje yapmaya devam edecek.

20 bin konutluk projelere başlayacak olanların yanı sıra 1 ilyon mertekare inşaat yapacak patronlar da 2012'yi çok iyi görüyor.

Yılın özelikle ikinci yarısından itibaren sektörün hareketleneceğini düşünen patronlar konut kredilerinin de son seviyelerini koruyacağını düşünüyor. Mütekabiliyet yasasındaki değişiklikle yabancılara konut satışının önünün açılması ve kentsel döşünüm de inşaatın patronlarının gündemini oluşturuyor.konuthaberleri.com

ÖZEN KUZU - Kuzu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi:Bu yıl Kuzu İnşaat açısından iyi bir yıl oldu. Yaklaşık binin üzerinde konut teslim ettik. Spradon Quartz ve Divan Halkalı olmak üzere iki projemizin lansmanını yaptık. Geçen yıla oranla yüzde 40 büyüme yakaladık. 2012'de ise çalışmalarına devam ettiğimiz Spradon Vadi projesine odaklanacağız. Bunun yanı sıra Zekeriyaköy'de de bir proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2012 bizim için hem eldeki konutları satmaya yönelik hem de kentsel dönüşüme odaklanacağımız bir yıl olacak. Kentsel dönüşümü dört gözle bekliyoruz. Bakırköy, Zeytinburnu, Bahçelievler gibi bölgelerle ilgileniyoruz. Bunun yanı sıra yurtdışı projelerimizde İran'da devam eden 20 bin konutluk projemizde konut teslimlerine başladık. Suriye'deki projemiz ise ülkedeki siyasi karışıklık nedeniyle askıya alındı.

ALİ AĞAOĞLU- Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı:2011 yılı bizim açımızdan çok başarılı bir yıl oldu. Şirket olarak yüzde 20'lik bir büyüme oranı yakaladık. Bu yıl 4 binin üzerinde konut teslim ettik. 2012 yılında ise Maslak'ta yapacağımız My Home Maslak projemize odaklanacağız. 2012 yılının ilk aylarında bu projenin lansmanını yapmayı hedefliyoruz. Maslak projemiz 4 milyar TL büyüklüğünde bir proje olacak. Bu proje dünyanın sayılı projelerinden biri olacak. 2012'nin ilk çeyreğinde de satışlarına başlanacak Maslak My Home projesi dışında 3 proje daha lanse etmeyi hedefliyoruz. 2012 yılının işini doğru yapan ve doğru proje üreten şirketler için iyi geçeceğine inanıyorum.

NURETTİN EROĞLU - Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:Bu yıl Halkalı Lounge 2, Florya, Merter Ümraniye Ofispark ve Bursa projelerimiz olmak üzere 5 proje lanse ettik. Yaklaşık 2 bin 500 tane konutun inşaasına başladık. Satışlarda ise yüzde 50'nin üzerinde bir satış hızına ulaştık. 2012 yılı ise bizim için bu konutları teslim etme yılı olacak. Bunun yanı sra lojistik projemizle Seyrantepe'deki projemize başlayacağız. Yeni projelerde piyasa koşullarına göre hareket ediyoruz. 2012 ile ilgili çok olumsuz bir yıl beklemiyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili ise iyi bir yolsa olduğumuzu düşünüyoruz. Bu projelerle de ilgileniyoruz.

RAMADAN KUMOVA- Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:Bu yılın mart ve mayıs aylarında İstwest ve iTower olmak üzere iki projeye başladık. Satışlar da iyi bir ivme yakaladık. 2011 için ayırdığımzı bütçenin çok üzerinde bir satış gerçekleşti. Her iki projede de ortalama yüzde 60'lık satış oranına ulaştık. Bu yıl bizim açımızdan tüketici davranışları anlamında çok hareketli geçti. 2012'de de biri yılın ilk yarısında diğeri de ikinci yarısında olmak üzere iki proje planlıyoruz. Biri Kartal diğeri de yine Anadolu Yakası'nda bir yerde olacak. Her iki projede bine yakın konut inşa edeceğiz. Ayrıca Avrupa Yakası'nda da görüşmelerini sürdürdüğümüz ve yılın ikinci yarısına yetiştirmeyi planladığımız projeler var. 2012 bahar aylarından itibaren bugün negatif olan satışların pozitife döneceğine inanıyorum. 2012'nin ikinci yarısından itibaren tüketiciler iyi senaryoların satın almaya başlayacaklar. Ancak bu arada paranın maliyeti de artacak. Konut kredilerinin ise de bugünkü seviyelerini koruyacağını düşünüyorum. Bunlara ek olarak mütekabiliyet yasasındaki değişiklikler de satışlara pozitif yansır."

SÜLEYMAN VARLIBAŞ - Varlıbaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:Bu yıl 2010'a göre daha iyi bir yıl geçirdik. Yüzde 20'nin üzerinde bir artış yaşadık. 2011 iyi geçti ancak son dönemde konut faizlerinin yükseltilmesiyle birlikte bir yavaşlama oldu. Buna karşın dünya ekonomisindeki sarsıntı umulduğu kadar kötü olmadı. Aralık ayı içinde Ataşehir'deki Varyap Meridian projesinin iki bloğunda 400 kadar konutu teslim ediyoruz. 2012'de ise Doğu Ataşehir'de GAP inşaatla birlikte yapacağımız 650 bin metrekare arazi üzerinde 4 bine yakın konutun yer alacağı projeye odaklanacağız. Ayrıca yine Ataşehir'de Finans Merkezi içinde bulunan arazimizde de ofis, rezidans ve otelden meydana gelecek bir projeye başlayacağız. Bu projeyle birlikte 1 milyon metrekarelik projeye başlayacağız.

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA - Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:2011'de Avrupa Konutları Ispartakule , Atakent 3 ve Florya olmak üzere üç proje lanse ettik. Emlak Konut GYO'nun en çok satış yapan şirketleri arasında geldik. 2012 yılında da iki proje üzerinde çalışıyoruz. Biri Aydınlı İnşaat ve Keleşoğlu İnşaat ile birlikte Ayazağa'daki eski Evyap arazi üzerinde geliştireceğimiz proje olacak. Diğeri ise Mesa İnşaat'la birlikte yapmayı planladığımız Temapark projesi olacak. 2012 yılında toplam 10 bin konut inşa ederiz.Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgileniyoruz.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...