maritbet girişmaritbet
PANORAMA TOWERS'LA GELİYOR

PANORAMA TOWERS'LA GELİYOR

Beyaz eşya sektöründen çekilen, elektronikteki faaliyetini ise iç piyasada TV satışı ile sınırlandıran Profilo Holding, sessiz sedasız konut sektöründe büyüyor.

Bodrum'da ‘Turkuaz Koy Evleri'ni inşa eden Profilo, ilçede 2 lüks villa projesi daha başlatacak. İstanbul Yakacık'ta Panorama Towers ile 64 daireyi satışa çıkarmaya hazırlanan grup, İkitelli, Kartal ve Silivri'de karma gayrimenkul projeleri hedefliyor.

Ünlü işadamı Jak Kamhi tarafından 1954 yılında kurulan, Türkiye'de 1990'lı yıllarda Galleria ve Akmerkez'in yanı sıra Türkiye'nin ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo Alışveriş Merkezi'ni kuran Profilo Holding, dayanıklı tüketim sektöründen çekilmesinin ardından sessiz sedasız inşaat sektöründe büyüyor.

Beyaz eşya birimini 2003 yılında Bosch-Siemens'e satan, elektronik sektöründeki faaliyetini ise Profilo Telra şirketi aracılığıyla sadece iç piyasada TV satışıyla sınırlandıran şirket, inşaat sektörüne yatırım yaparak Bodrum'da 60 dönümlük arazide 126 dairelik Turkuaz Koy Evleri projesinin inşaatını bitirdi, projedeki satışların yarısını ise tamamladı.

Holding olarak inşaat sektörünün her daim içinde olduklarını söyleyen Profilo Holding CEO'su Göksen Körezlioğlu, “Holding'e ait olan fabrika, depo ve ofis alanlarının inşaatıyla ve arazi yatırımlarıyla ilgili proje geliştirdiğimiz için aslında inşaatsız bir günümüz geçmiyordu. Beyaz eşya ve elektronik sektörlerinde değişen teknolojiler paralelinde çok büyük yatırımlar yapmanız gerekiyor, kâr marjı ise çok dar. Yan sanayide rakip firmalara bağımlısınız. Oysa gayrimenkul, makro bir hata yapmadığınız sürece devamlılığı olan, risk oranı çok daha az bir sektör” diye konuştu.

Gayrimenkulde yavaş ama emin adımlarla büyüme stratejisini benimsediklerini anlatan Körezlioğlu, Turkuaz Koy Evleri projesinde fiyatı 200 bin euro ile 290 bin euro arasında değişen 119-138 metrekarelik lüks villaların Yunan Adaları'nı gören geniş manzarasıyla dikkat çektiğini, projenin yanındaki 17 dönümlük arazide de 125 metrekarelik dubleks 28 villa inşa edeceklerini açıkladı. Projeye yılbaşının ardından başlayacaklarını, fiyatların 2.500-3 bin eurodan düşük olmayacağını söyleyen Körezlioğlu, Bodrum'da planladıkları 3'üncü projenin ise Sıcakdağ bölgesinde Iasos'a bakan yüksek bir tepede hayata geçirileceğini kaydetti.

Körezlioğlu, “50 dönümlük arsada gerçekleştirilecek projede her biri 1'er dönüm arazide minyatür malikaneler veya villalardan oluşan bir kasaba inşa edeceğiz” dedi. Yılbaşında satış başlıyor

Profilo Holding, Teksan İnşaat işbirliğiyle İstanbul Yakacık'ta 1 yıl önce ‘Panorama Towers' projesine başladı. 15'er katlı 2 bloktan oluşan projede inşaatın yaklaşık yüzde 60'
ının tamamlandığını söyleyen Körezlioğlu, “Arazisi ve yatırımı bize ait olan projede inşaat Teksan İnşaat'a ait. Her birinde 64 daire bulunan 2 bloktan birini onlar satışa çıkardı, biz de diğerini yılbaşından sonra satışa sunacağız” dedi. Projenin Haziran veya Temmuz 2012'de teslim edileceğini belirten Körezlioğlu, “Proje, havuzdan spor alanlarına akıllı bina teknolojisiyle inşa ediliyor ve Yakacık'ın en lüks projelerinden biri olacak. 1+1'ler, 250 bin liradan az olmayacak” diye konuştu. Profilo'da gökdelen yapmak en büyük hayalimiz

Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'ne geçişli olarak inşa edilecek 35-50 katlı bir gökdelen inşa etmeyi hep hayal ettiklerini ifade eden Profilo Holding CEO'su Göksen Körezlioğlu, “
İçinde ticari ofis ve rezidans olacak gökdelen, alışveriş merkezini bütünler. Ancak o lokasyonda, şehrin içinde bir çalışma başlatmak oldukça meşakkatli” dedi.

Vatan/Nihal Yuvacan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...