maritbet girişmaritbet
Pandemi sonrasında Bodrum'da ev fiyatlar ne kadar oldu?

Pandemi sonrasında Bodrum'da ev fiyatlar ne kadar oldu?

Pandemi sürecinde Bodrum’un yeni gözdesi Havalimanı ile Bodrum merkez arasında kalan 35 kilometrelik kıyı şeridi oldu.

Koronavirüs salgınıyla birlikte hem hayatlar hem de tatil anlayışları değişti. Pandemi süreciyle birlikte Bodrum'a da ilgi büyük ölçüde arttı. Bodrum'un yeni gözde bölgesi ise Havalimanı ile Bodrum merkez arasında kalan 35 kilometrelik kıyı şeridi, Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik. Projekspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, pandemi süresi ve sonrasında Bodrum'a olan talepleri değerlendirdi.

En çok talep Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik bölgesine

Pandemi sonrası süreçte özellikle Bodrum'a olan ilginin daha da artacağını ve bunun gayrimenkul fiyatlarına yansıyacağının altını çizen Akbaş, “Bodrum marka değeri açısından Ege bölgesinin her zaman gözdesi ve aynı zamanda buradaki imar durumunun 2 kat ile kısıtlı olması gayrimenkulün her zaman değer kazanmasını sağlıyor. Bodrum'un yeni gözde bölgesi ise; havalimanı ile Bodrum merkez arasında kalan 35 kilometrelik kıyı şeridi. Lüks oteller dahil tüm yeni yatırımlar ağırlıkla bu bölgeye yapılıyor. Talepler ağırlıkla Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik bölgelerinde yoğunlaşıyor” dedi.

Bodrum'da fiyatlar minimum 250 bin maksimum 5 milyon TL

Bodrum artık İstanbul gibi çok farklı segmentlerde gayrimenkule ev sahipliği yapıyor. Merkezde 2+1 bir daire 800.000 TL ile 1.5 milyon TL arasında değişirken Mumcular bölgesinde 250.000 TL – 500.000 TL arasında satılıyor. Fiyatlar konusunda en belirleyici kriterler; bölgenin denize kıyısı, projenin özel plaja sahip olması, sosyal alanları, deniz manzarası vb. özellikler. Bu kriterlerdeki evlerde fiyatlar 1 milyon TL'den başlayıp 5 milyon TL'ye kadar çıkıyor.

Geniş balkonlu, geniş bahçeli evler tercih ediliyor

Apartmanlarda sıkışıp kalan aileler ağırlıklı olarak geniş balkonlu, geniş bahçeli ve deniz manzaralı evleri tercih ederken, çocuklu ailelerin birinci tercihi deniz, havuz ve plaj üzerinde şekilleniyor. Aile denildiğinde güvenlik de ön plana çıkıyor. Bu talepler ile yatırım değeri birleşince Bodrum tüketicinin ortak hedefi olarak ortaya çıkıyor. Yatırımın geri dönüş kısalığı, 10 yılda bir ikiye katlanan konut fiyatları yatırımcıları da aileleri de her daim Bodrum'a çekmeye devam ediyor.

ProjEkspert Gayrimenkul Danışmanlık'ın Bodrum'da halen Torba, Adabükü, Yalıkavak, Gümüşlük ve
Akyarlar'da lüks ve müstakil konutlardaki satışları devam ediyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz