maritbet girişmaritbet
Padişah torunu SARAYINI SATIYOR!

Padişah torunu SARAYINI SATIYOR!

Abdülmecid'in torunu ihtiyaçtan sarayını satıyor

İstanbul'da yaşayan Türkiye güzeli Manolya Onur'un eski eşi ve Abdülmecit'in torunu Mükerrem Şah, mali durumu bozulunca Hindistan'daki sarayı satışa çıkardı.

Son 10 yıldır Türkiye'ye yerleşen ve halen İstanbul'da iki odalı bir apartman dairesinde hayatını sürdüren Mükerrem Şah mali durumunun bozulması üzerinde Hindistan'daki en büyük mülkünü satışa çıkarma kararı aldı. Hayderabad kentindeki Nezir Bağ adlı sarayına 30 milyon dolar (yaklaşık 45 milyon TL) değer biçildi. Haydarabad'ın yedinci ve son nizamı olan Mükerrem Şah'ın satılığa çıkardığı Nezir Bağ Sarayı, bir zamanlar yine nizama ait olan Kral Kothi Sarayı'nın içinde bulunuyor.
 
10 yıllık hukuk savaşı
Üç ana binadan oluşan Kral Kothi Sarayı'nın doğu tarafında bulunan ve daha önce Haydarabad Nizamı tarafından tören ve ağırlamalarda kullanılan saray, nizamın vergi borçları nedeniyle kamulaştırılarak hastane yapılmıştı. 76 yaşındaki Mükerrem Bereket Şah, bir süre önce eski eşi ve 1976 Türkiye güzeli Manolya Onur'la yaşadığı olaylı boşanma davasıyla gündeme gelmişti. Çiftin Nilüfer adında bir kızları vardı. Çift, kızları 5 yaşına geldiğinde ayrılmıştı. Türkiye'ye dönen Onur, Şah'ın yeniden evlenmesi üzerine hem kızının kraliyet haklarından yararlanması, hem de kendisine vaat edilen para ve hediyelerin verilmesi için 1996'da tazminat davası açmıştı. Tam 10 yıl süren hukuk savaşında zaman zaman gergin anlar yaşanmıştı. Mahkeme Şah'ın, Onur'a 1 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetmişti.
 
Kaynak: VATAN
 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz