maritbet girişmaritbet
Özyazıcı İnşaat'tan Ataköy'e 3. büyük sahil projesi!

Özyazıcı İnşaat'tan Ataköy'e 3. büyük sahil projesi!

Ataköy’e Galataport ve Çırağan’dan sonra 3. büyük sahil projesi geliyor...

 


Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN
 

ATAKÖY sahil şeridindeki 80 dönümlük arazinin ihalesini 447.15 milyon lira teklifle kazanan Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme İş Ortaklığı, 5 ay içinde projenin startını verecek. İstanbul'u ilk yelken kulübüyle tanıştıracakları projenin konseptini belirlemek için komşu arsaların sahiplerinden Sinpaş ve Bosphorus İnşaat gibi şirketlerle görüşülmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Özyazıcı, “Birbirinden farklı ama uyumlu projeler geliştirmek zorundayız. Projeler tamamlandığında Ataköy'de Çırağan ve Galataport'tan sonra 3. büyük sahil projesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Ataköy sahili arazisinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için Temmuz ayında düzenlediği ihaleyi 447.15 milyon lira teklif vererek kazanan Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı, arazide planladığı projeye 5 ay içinde başlamaya hazırlanıyor. Şirket, yaklaşık 40 yıldır halka kapalı olan, bölge halkının satışına karşı çıktığı, bundan böyle hem halk hem devlet yararına değerlendirilmesi amaçlanan 80 dönümlük araziyi, sahildeki diğer yatırımcılarla birlikte Çırağan ve Galataport'tan sonra gerçekleştirilecek en büyük 3. sahil projesi haline getirmek için harekete geçti.

Otel, apart otel ve kongre merkezi yapımına imkan veren bu arazide nasıl bir proje yapacaklarına ilişkin olarak sahil şeridindeki diğer yatırımcılarla görüşmeyi planladıklarını söyleyen Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı, “Sinpaş'ın sahilde 124 dönümlük bir arsası var.

72 dönümde DATİ'nin kullanım hakkı bulunan Galleria ve 59 dönümde yer alan Baruthane gibi komşu parsellerde geliştirilecek projelerin yatırımcı ya da kiracılarıyla görüşerek konsepti bozmayacak, birbirinden farklı ama uyumlu projeler geliştirmemiz gerekiyor. Şu anda herkes kendi projelerinin fizibilitelerini yapıyor. 5 ay sonra projeyi bu görüşmeler paralelinde başlatmayı arzu ediyoruz” diye konuştu. Marinasının olmasının araziyi İstanbul'da çok özel bir noktaya taşıdığının altını çizen Özyazıcı, “Projeler tamamlandığında birlikte burada Galataport ve Çırağan Sarayı'ndan sonra sahili olan en büyük 3'üncü projeyi yapacağız” dedi.

200 kişi şimdiden sırada

Araziye 447 milyar TL'lik TOKİ payıyla birlikte 800 milyar liralık yatırım planladıklarını açıklayan Özyazıcı, projelerinin tasarlanma aşamasında olmasına rağmen büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Özyazıcı, “Burada konut yapacağımız bile belli olmamasına rağmen diğer projelerimizin satış ofislerine eski müşterilerimiz arasından 200 kişi isim yazdırdı” dedi. İstanbul'da profesyonel anlamda hizmet veren bir yelken kulübü bulunmadığını, böyle bir kulübü ilk kez bu projede hayata geçireceklerini açıklayan Özyazıcı, “Projede şehrin tümüne hitap edecek bir spor kulübü de olacak” diye konuştu.

Ataköy halkı, sahil şeridinden sorunsuz biçimde yararlanacak

Satış yapılmadan önce, İstanbul halkının Ataköy sahil şeridinden yararlanmasını sağlamak amacıyla, arsanın iki yanından sahile kadar iki yol bandı ayrıldı, ayrıca sahil kıyısından da yaklaşık 30 dönüm, halka açık alan olarak bırakıldı. Buna ilişkin arazi terkleri yapılarak, kullanıma ilişkin şerhler konuldu. Şartnameye göre 12 metrelik 2 bin 307,76 m2 alan ile kıyı sahil bandına ulaşım için ayrılan yaklaşık 4 bin 100 m2 alan, halka açık park ve geçiş alanı olarak tesis edilecek şekilde düzenlenecek.

Nishistanbul'da ofis ve rezidanslar teslim ediliyor

Özyazıcı İnşaat'ın Torunlar GYO ile Çobançeşme'de inşa ettiği Nishistanbul projesinde ise ofis ve rezidansların teslimleri yapılıyor. 33 bin m2 arsa üzerinde rezidans, ofis ve alışveriş alanlarını içeren 4 bloktan oluşan projede 67 ile 186 m2 arasında değişen büyüklükte 585 adet 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde rezidanslar yer alıyor. 1 bloğun da 270 m2 büyüklüğünde 63 ofise ayrıldığı projede blokların altında ise 63 m2 ile 681 m2lik 52 mağaza bulunuyor. Rezidans hizmetleri, kapalı otopark ve 24 saat güvenlik hizmetinin yanı sıra Nish İstanbul'un sosyal imkanları arasında yüzme havuzu, fitness merkezi, tenis, voleybol ve basketbol sahaları ile yürüyüş parkurları yer alıyor. Şirket 2 bin 200 konutluk Nishadalar projesinde ise 5.5 ayda 600 konutun satışını gerçekleştirdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz