maritbet girişmaritbet
Özlem Gökçe: Extensa İstanbul yenilenebilir enerjide yatırım yapmayı hedefliyor!

Özlem Gökçe: Extensa İstanbul yenilenebilir enerjide yatırım yapmayı hedefliyor!

Yenilenebilir enerji konusunda işbirliği olanaklarını araştırdıklarını belirten Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Belçika, çevre teknolojileri konusunda ileri seviyede know-how ve teknolojiye sahip. Kentsel dönüşüm konusunda bu bilgi birikiminden faydalanmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi

Konut, AVM ve ofis projeleri üreten Belçika merkezli Extensa, yenilenebilir enerji ve kentsel dönüşüm konusunda da işbirliği imkanları araştırıyor. Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Grup şirketlerimiz adına, Türkiye'de yenilenebilir enerji konusunda işbirliği imkanlarımızı araştırıyoruz. Ayrıca, Belçika çevre teknolojileri konusunda oldukça ileri seviyede bir know-how ve teknolojiye sahip. Kentsel dönüşüm konusunda bu bilgi birikimi ve teknolojiden faydalanmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi. 

Gökçe, "1910 yılında Belçika'da kurulan Extensa, kurulduğu tarihten itibaren Belçika'nın yanı sıra farklı Avrupa ülkelerinde de önemli projeler gerçekleştiriyor. 1998'den itibaren ise, faaliyetlerini, Euronext'de yer alan ve Belçika'nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & Van Haaren'ın bünyesinde sürdürüyor" diye konuştu. Gökçe, şöyle devam etti: "2005 yılında, gelişmekte olan pazarlara giriş kararıyla birlikte Romanya ve Slovakya'nın yanı sıra Türkiye'de de yapılanmaya başladı. Extensa, konut, AVM, ofis, iş parkı projeleriyle, faaliyet alanında çeşitliliğe sahip ve 102 yıllık tecrübesini Extensa İstanbul ile Türkiye'de de sürdürüyor." 
 
Gerçekleştirdiği projelerle Avrupa'da marka değeri yaratan Extensa'nın, Türkiye'de de kalitesi ve tasarım farkıyla tercih edilen bir marka olması için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Gökçe, "Türkiye konut pazarına girişimizi, Bomonti Apartman projemizle gerçekleştirdik ve Modern Palas ile bu çizgiyi devam ettiriyoruz. Extensa'nın 102 yıllık geçmişi içinde gerçekleştirdiği çok sayıda proje bulunuyor. Başta Belçika olmak üzere, Lüksemburg'un da en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri" şeklinde konuştu. Gökçe, şunları söyledi: "Önceki dönemlerde Fransa ve İspanya'da da faaliyette bulunan Extensa, bugün, Türkiye, Romanya ve Slovakya gibi pazarlarda da yer alıyor. Extensa, Brüksel merkezde yer alan ve Tour&Taxis tren istasyonu ve antrepoları içeren büyük projesi ile Avrupa Nostra tarafından kentsel dönüşüme katkıları nedeni ile ödüle layık görülmüştür." 
 
Extensa İstanbul olarak, eski endüstriyel alanların yaşam alanına dönüştürülme sürecinde olan Bomonti bölgesinde, inşaat ve tasarım kalitesi yüksek iki projeyle yer aldıklarını dile getiren Gökçe, "İlk projemiz olan 'Bomonti Apartman' çevresi ve kentin dokusuyla uyumlu yatay mimarisi ile Arkitera'nın düzenlediği 'ARKIV Seçkileri 2011'in En İyi Binaları' arasında yer alarak tasarım değerlerini ve kalitesini ispat etmiştir. Bölgedeki ikinci projemiz olan 'Modem Palas' ta da yakında teslimler başlayacaktır" dedi. 
 
"Projelerimizde, şehir merkezlerini seçiyoruz" 
 
Extensa olarak, Türkiye'deki yeni konut projelerinin lokasyon seçimini şehir merkezlerinden yana kullandıklarını kaydeden Gökçe, "Kentin her türlü sosyal ve kültürel imkânından faydalanarak yaşamayı seven ve bunu gerçekleştirirken kentten uzak bölgede yaşamayı tercih etmek zorunda kalmak istemeyenlerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Ana ilgi alanlarımız önümüzdeki dönemlerde de konut ve ofis projeleri olmaya devam edecek" diye konuştu. 
 
Özlem Gökçe, "Bu yılın büyüme rakamları 2011 yılını yakalayamamış olsa da son dönemde yürürlüğe giren ve sektörde hayati önem taşıyan yasal düzenlemelerden Kentsel Dönüşüm ve Mütekabiliyet Yasasındaki revizyonların, orta vadede sektöre olumlu katkıları olacağına inanıyoruz" dedi. Gökçe, şöyle konuştu: 
 
"Mütekabiliyet Yasasındaki yeni düzenlemeyle birlikte, Körfez ülkeleri, Türkî Cumhuriyetler, Rusya ve Ortadoğu vatandaşlarına gayrimenkul satışlarının önü açılmıştır. Özellikle Avrupa'da yaşanan durgunluk süreci içinde, eski düzenlemeye göre gayrimenkul satışı yapamadığımız bu ülkeler, küresel ekonomik konjonktür içinde, alım gücü ve eğilimi daha yüksek hedef kitleyi oluşturmaktadır. Bu nedenle yeni yasa, konutta yeni pazarların oluşmasını sağlayacaktır." İstanbul başta olmak üzere, kıyı bölgeleri ve sınırda bulunan şehirlerin, bu pazardan öncelikli olarak faydalanacağını öngören Gökçe, "Gayrimenkul sektörüne doğrudan yabancı yatırımı 2011'de 2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yasanın çıkmasıyla yabancı yatırımların kısa vadede yıllık 5 milyar dolara, orta vadede ise 10 milyar dolara yükselmesini öngörüyoruz" diye konuştu. 
 
Dünya - Belçika eki

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...