maritbet girişmaritbet
Özcan Tahincioğlu: Modeller sürekli güncellenmeli!

Özcan Tahincioğlu: Modeller sürekli güncellenmeli!

Business Model Inc.’den Tobias Edström, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ve TÜSİAD Proje Koordinatörü Metin Akman’ın katılımıyla gerçekleştirilen “iyiGirişim Zirvesi”nde konuşmacılar; dünyadaki ve Türkiye’deki girişim sektörünü değerlendirdi

 

Business Model Inc.'den Tobias Edström, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ve TÜSİAD Proje Koordinatörü Metin Akman'ın katılımıyla gerçekleştirilen “iyiGirişim Zirvesi”nde konuşmacılar; dünyadaki ve Türkiye'deki girişim sektörünü değerlendirdi. Tüm gün süren atölye çalışmalarında katılımcılar “İş Modeli Üretimi”ni  özellikle inovasyon ve müşteri odaklılık boyutlarıyla mercek altına aldı. 
 
Endeavor ve TÜSİAD tarafından, Akbank ve Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen “iyi Girişim Zirvesi”nin ikincisi 24 Mayıs 2012 tarihinde Sabancı Center/Hacı Ömer Salonunda gerçekleştirildi. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen girişimcilerini, yatırımcılarını ve şirket üst düzey yöneticilerini İstanbul'da buluşturan Zirve'de açılış konuşmaları Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ile TÜSİAD Proje Koordinatörü Metin Akman ve Business Models Inc. ekibinden Tobias Edström tarafından yapıldı. 
 
İlki geçen sene düzenlenen iyiGirişim Zirvesi'nin bu seneki teması “Business Model Generation/İş Modeli Üretimi” oldu. iyiGirişim Zirvesi'ndeki tüm gün süren atölye çalışmalarında “İş Modeli Üretimi” özellikle inovasyon ve müşteri odaklılık boyutlarıyla tüm dünyadan örneklerle mercek altına alındı. Bu yılki teması “İş modeli Üretimi” olarak belirlenen iyiGirişim Zirvesi'nde konuşmacılar, değişimi kucaklamak, yeni işler yaratmak, hedef müşteri kitlesini belirlemek gibi konular üzerinde tartıştılar. 
 
Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu,  “Kuruluş ve büyüme aşamalarını hızla geçen girişimci şirketlerin iş modellerini sürekli güncellemeleri gerekiyor. Çünkü değiştiremediğimiz tek şey değişim! Bu hızlı hareket ve değişim  basketboldaki  “Pivot” oyuncular davranmayı gerektirir, Nasıl ki pivotlar bir ayağını yere basılı (sabit)  tutarken diğer ayağı ile  yönünü değiştirir ve rakip savunmanın dengesini bozarak başarıya ulaşıyorsa, girişimciler de başarı için çevik, hızlı hareket edip kabuk değiştirmeli ancak bunu yaparken temel amaçlarından ve özellikle müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarından uzaklaşmamalılar. İdeal bir pivotta girişimci bir yandan eski modeli devam ettirirken bir yandan yeni bir iş modelini test edebilmeli. İş Modeli bir şirketin “değeri” nasıl dağıttığını, nasıl finansal sürekliliğini kazandığını ve müşteri ilişkileri stratejisini tanımlayan bir mantık modelidir. Endeavor olarak biz bu Zirve'nin temasını belirlerken Yarının Büyük İşletmeleri Girişimcilere iş Modellerini baştan yenilemek için gerekli araçları öğretmek ve ilham aşılamak istedik.“ dedi.
 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de konuşmasında, Türkiye'nin rotasını 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çekti ve  "Bu nedenle, ülkemiz önümüzdeki on-oniki sene boyunca sürdürülebilir büyümesini artan bir ivme ile sürdürmek zorunda" diye konuştu.
 
Türkiye'nin bu hedefe yarının büyük işletmelerinin desteğiyle ulaşacağına da işaret eden Binbaşgil, tüm işletmeler içindeki payı yüzde 100'e yaklaşan girişimci ve yarının büyük işletmelerinin (YABİ'ler) toplam kredilerden aldığı payın yalnızca yaklaşık yüzde 24 dolayında olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti: 
 
"İstihdam ve gelir yaratacak, girişimcilerimizin ve YABİ'lerin desteklenmesi, önlerinin açılması Türkiye'nin rekabet gücünün yükseltilmesi için büyük önem taşıyor. Türkiye'nin daha fazla inovasyona ihtiyacı var. Büyük, yenilikçi fikirler artık dünyanın herhangi bir yerinden çıkabiliyor. Nüfusunun %50'si genç olan Türkiye'den neden çıkmasın. Türkiye'nin önü çok açık. Akbank olarak biz de yeni fikirlerin, girişimcilerin arkasındayız. Endeavor ile birlikte bu alanda örnek teşkil eden işbirliğimizi sürdürüyoruz. Uyguladığımız finansman modeliyle, Endeavor tarafından belirlenen etkin girişimcilere, ayırdığımız kredi havuzundan uygun teminat koşulları, uzun vade ve düşük faiz avantajları sunuyoruz.  Bugüne kadar 29 parlak fikre 40 milyon TL kredi kullandırdık.” 
 
“Teknoloji ile büyümek için altyapı hazır”
 
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da şunları söyledi:"Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. Gerçekten burada en büyük farkı yaratan Türk insanının hırsı, kendine inancı, kendine güveni. Fakat aynı zamanda daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Daha fazla katma değer üretmek, ticaret açığını kapatmak ve ortalama geliri yukarı çıkartmamız lazım. Bunun için de rekabette fark yaratmak, inovasyon ve girişimciliğin önünü açmak şart. Dünyanın en eyi mobil ve fiber internet altyapılarından birine sahip Türkiye'de artık teknolojik olarak hicbir dezavantajımız yok, tam aksine teknoloji ile büyümek için gerekli altyapı var. Turkcell olarak biz bu altyapıyı sunmakla kalmıyor aynı zamanda bu alanda önemli bir farkındalık geliştirmeyi ve girişimcilerimizin gelişimini destekleyerek toplumsal ve ekonomik katma değer yaratmak için elimizi taşın altına koyuyoruz.” 
 
TÜSİAD Proje Koordinatörü Metin Akman da “Türkiye'de kültürel yapı ve toplumda oluşan önyargılar da girişimciliğin önündeki en önemli kısıtlardan bir tanesi. Ailede başlayan, okulda devam eden anlayış,  girişimciliği özendirmediği gibi tam aksine yeriyor. Burada da önemli bir değişime ihtiyaç var, belki de yaratıcı bir yıkıma, gençlerin bu konuda da çok iyi fikirleri var, bizleri şaşırtıyorlar. Şirketlerimizin de değişime ihtiyacı var. Gelecek yıllardaki başarımız, kadın, erkek, genç, yaşlı yeni girişimcilerimizin desteğiyle güçlenecek girişimcilik ekosistemimizde, bununla birlikte yeni girişimci nesli sadece finansmanla değil, bilgi, görgü ve tecrübeleriyle destekleyecek mevcut girişimcilerimizin rolünün de büyük olduğuna inanıyorum.” dedi.
 
Endeavor Türkiye Hakkında:
 
Merkezi New York'ta olan Endeavor,  Arjantin, Şili Brezilya, Uruguay, Meksika, Kolombiya ve Güney Afrika'dan sonra,  2007 yılında Türkiye'de faaliyetlerine başlamıştır ve bugün 15 ülkeden ofisleri bulunmaktadır.  Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu'nun, Danışma Kurulu Üyeleri'nin ve Endeavor Rehberleri'nin desteğiyle faaliyetlerini sürdürmekte, Endeavor Girişimcileri'ni tespit edip ve desteklemektedir. Desteklenen girişimciler başarı öyküleriyle etkin girişimcilik kültürünün yerleşmesine hizmet etmektedir. 
 
Endeavor Girişimcileri:
 
Endeavor Türkiye, 2006 yılından bu yana toplam 27 şirketi temsilen 42 girişimciye hizmet vermektedir. Endeavor, girişimcilerinin yönettiği şirketlerin yıllık yüzde 51 büyüme hızına ulaşmasına ve 1700 kişiye istihdam yaratılmasına katkı sağlamıştır. Endeavor Girişimcilerinin toplam cirosu 2011 Aralık itibariyle 290 Milyon TL'dir. Endeavor Türkiye, 2007'dan bu yana 300'ün üzerinde etkinlik düzenleyerek Türkiye'de Etkin Girişimcilik bilincinin oluşmasında öncü rol oynamıştır. Maddi ve manevi sermayeyi bir arada girişimcilere sunmayı hedefleyen Endeavor, Etkin Girişimciliği destekleyerek sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın itici gücü olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Endeavor Yönetim Kurulu:
 
Endeavor Türkiye'nin Nisan 2011'den itibaren Yönetim Kurulu Özcan Tahincioğlu başkanlığında Ali Koç,  Alp Saul, Bülent Çelebi, Ebru Özdemir, Emin Hitay, Ersin Akarlılar, Ferit Şahenk, Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, Mahmut Ünlü, Murat Özyeğin, Mustafa Say, Özcan Tahincioğlu, Suzan Sabancı Dinçer, Vuslat Doğan Sabancı ve Onursal Üyeler Matthew Brown ve Selçuk Yorgancıoğlu'ndan oluşmaktadır.  
 
Endeavor Girişimci Destek Programı kapsamında iyiYönetim Buluşmaları 
 
Endeavor Girişimci Destek Programı kapsamındaki Endeavor Girişimcileri'nin Danışma Kurulları resmileşiyor ve süreklilik kazanıyor. Dünyanın en çok tanınan stratejik danışmanlık firmalarından Bain & Co'nun desteğiyle Danışma Kurulları'nın yapılanma şekli ve metodolojisi tamamlandı ve bu çalışmanın ilki iyiYönetim Zirvesi başlığı altında 16 Nisan Pazartesi günü, ikinci de 18 Nisan Çarşamba günü yapıldı. Endeavor Türkiye'nin 2012 stratejik hedefleri çerçevesinde yapılanan bu çalışmada Danışma Kurulları'nın amacı, girişimcilere stratejik konularda destek vermek ve kurumsal yönetişimin iyi uygulamaları için bir örnek teşkil etmek olacak. 
 
Akbank Endeavor Girişimci Havuzu:
 
Endeavor Türkiye'nin ana sponsorlarından Akbank Endeavor Girişimcileri'ne özel ''uygun teminat koşulları, uzun vade ve düşük faizli'' 20 Milyon TL'lik bir kredi havuzu sağlıyor. 
 
İyi Yatırım Zirvesi:
 
Geçen sene ilki düzenlenen iyiYatırım Zirvesi Endeavor Türkiye, TÜSİAD ve Angel Resources Institute ortaklığında ve Akbank ve Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenmiştir. Bu zirvenin amacı Türkiye'de girişimciliğin desteklenmesi ve daha da geliştirilmesine yönelik girişimcilere sermayenin yanında bilgi birikimi, koçluk ve network desteği de sağlayan “Melek Yatırımcı” modeli hakkında eğitim vermektir. iyiYatırım Zirvesi'nin ikincisi 2012'de gerçekleşecektir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı
  • 29.07.2022 16:21

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı

İstanbul Havalimanı'nda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından 5G ...

Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek
  • 25.02.2022 09:08

Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek

Gayrimenkul sektörünün gelişimine yön veren, birçok prestijli projede imzası bul ...

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"
  • 13.10.2021 15:59

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"

Akbank, "Çatı GES Yatırım Kredisi" ürününü sürdürülebilirlik odaklı ürünleri ara ...

Depreme hazırlık için iş dünyasından iş birliği
  • 17.08.2021 10:29

Depreme hazırlık için iş dünyasından iş birliği

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde “İ ...

Süleyman Çetinsaya Bloomberg HT'de inşaat sektörünü değerlendirdi
  • 28.06.2019 18:11

Süleyman Çetinsaya Bloomberg HT'de inşaat sektörünü değerlendirdi

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya Bloomberg HT'de yayınlana ...

Özcan Tahincioğlu, yeni projelerini anlattı
  • 05.12.2014 09:10

Özcan Tahincioğlu, yeni projelerini anlattı

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, GYODER'in düze ...