maritbet girişmaritbet
Ozan Balaban: Konut kredisi faiz oranları yüzde 0,50 olmalı!

Ozan Balaban: Konut kredisi faiz oranları yüzde 0,50 olmalı!

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, sektörün 2012'de genel büyümenin altında kalsa da, 2013 yılını çok daha iyi geçireceğini belirtti

 

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, sektörün 2012'de genel büyümenin altında kalsa da, 2013 yılını çok daha iyi geçireceğini belirtti. Emaar gibi uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye milyar dolarlık yeni yatırımlar yapmalarının temelinde Türkiye'nin ekonomisine, sahip olduğu dinamiklere, geleceğine duydukları güvenin yattığını anlatan Balaban, “Biz daha sonraki yıllara olduğu gibi, 2013 yılına ilişkin de olumlu beklentiler içindeyiz. Üstelik Türkiye'de ekonomi gelişiyor, satın alma gücü artıyor. Eğer içinde bulunduğumuz bölgede çok büyük bir sorun yaşanmazsa, zaten Türkiye'nin önü çok açık, son not artışı da bunu gösteriyor” dedi.

Balaban, 2013 yılında kentsel dönüşüm, Mütekabiliyet Yasası, Afet Yasası gibi uygulamaların olumlu etkilerinin de görüleceğini belirterek, “Kriz yıllarını bile başarıyla değerlendirmiş, bugüne kadar ciddi bir deneyim ve birikim kazanmış bir sektör, 2013'te de nitelikli projelerdeki artış ile birlikte büyümesini sürdürecektir” dedi. Balaban, Emar Türkiye  olarak Çamlıca'daki yeni projenin lansmanını 2012 yılının sonunda yapmış olmalarının bu sektörün ve Türkiye'nin geleceğine duydukları gğüvenin göstergesi olduğunu vurguladı.

Faiz oranları önem taşıyor

Türkiye gibi hem ekonominin ve gayrimenkul sektörünün gelişim gösterdiği hem de nitelikli konut açığının bulunduğu bir ülkede bankalara ihtiyacın bulunduğunu anlatan Balaban, “Bu noktada faiz oranları büyük önem taşıyor. Faiz oranları yüzde 1'ledir üzerinden şu anda yüzde 0.80'lere kadar geldi. Ancak daha geniş bir kitlenin, daha nitelikli konutlarda yaşayabilme imkanına kavuşması için faizin yüzde 0.50-0.60 seviyesinde olması lazım. Bu konudaki talebimizi, hiç bıkmadan bankacı arkadaşlara yinelemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Emaar Square'nin satışına başladı

Ozan balaban, Emaar Türkiye olarak, 2013 yılına heyecanlı başlangıç yaptıklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Türkiye'deki ilk projemiz olan Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nde ikinci fazın tamamlanması ve yaşamın başlamasının ardından, bu yılın sonunda Çamlıca'daki yeni projemiz olan Emaar Square'nin yapımına başladık. Yeni yıla, yeni bir projenin lansmanıyla giriş yapmanın bizim için olduğu kadar, Anadolu yakası, İstanbul ve sektör için de önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredisi kullanımı ne kadar oldu?
  • 25.03.2022 09:12

Konut kredisi kullanımı ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istat ...

Konut kredi kullanımı 305 milyar lirayı aştı!
  • 10.03.2022 17:47

Konut kredi kullanımı 305 milyar lirayı aştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık b ...

Konut kredisi hacmi 300 milyar TL'yi aştı!
  • 18.02.2022 09:01

Konut kredisi hacmi 300 milyar TL'yi aştı!

Tüketici kredileri tutarı, 11 Şubat itibarıyla 856 milyon lira artarak 778 milya ...

ABD'de konut kredi borçlarında 887 milyar dolarlık ürküten artış!
  • 10.02.2022 08:36

ABD'de konut kredi borçlarında 887 milyar dolarlık ürküten artış!

Konut kredileri kaynaklı borçlar 2021'de bir önceki yıla göre 887 milyar do ...