maritbet girişmaritbet
Özak GYO'da mutlu son

Özak GYO'da mutlu son

Özak GYO’nun halka arzıyla ilgili Ankara 9. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verirken, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) karara itiraz etti

Tekstil, turizm, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Özak Global Holding çatısı altındaki Özak GYO'nun halka arzıyla ilgili Ankara 9. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verirken, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) karara itiraz etti.

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği açıklamada, SPK tarafından dün şirkete gönderilen yazıda, Ankara 9. İdare Mahkemesinin ilgili dosyasında dava açıldığı, açılan davada şirket paylarının halka arzı ve portföy işletmeciliği belgesi verilmesine ilişkin kurul kararının iptali ile yürütmesinin durdurulmasına karar verildiğinin açıklandığı belirtildi.

Bu karara Kurul tarafından itiraz edildiğinin bildirildiği ve yatırımcının hak ve menfaatlerinin korunabilmesi için gereğinin rica edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bilindiği üzere payların Kurul kaydına alınmasına ve satışına ilişkin işlemler SPK tarafından yayımlanan I No: 40 payların kurul kaydına alınmasına ve satışına ilişkin esaslar tebliği hükümlerine göre yapılmakta, halka arz işlemi bu tebliğde yer alan hükümler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Şu andaki süreç talep toplama aşamasında olan bir süreçtir ve henüz arz aşamasına geçilmiş değildir. Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından alınan karar çerçevesinde SPK tarafından dava ile ilgili savunmalar hazırlanmış olup, mahkemesine sunulmuştur.

Savunma ile birlikte Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması beklenmektedir. Esasen talep toplama işlemlerine devam edilmesi halinde, halka arz işlemini tamamlayan dağıtım işlemlerinin onaylanması işleminin 10 Şubat 2012 tarihinde mesai saati bitiminden sonra yapılacağı göz önüne alındığında, dağıtım listeleri onaylanmadan yatırımcıların zarar görme ihtimali de bulunmamaktadır. Bütün bunlara rağmen, dağıtım listelerinin onaylanma aşamasına kadar geçecek süre içerisinde, yatırımcıların olası faizi kayıpları şirketimiz tarafından telafi edilecektir."

Milliyet Ekonomi

 

Yorum Yaz