maritbet girişmaritbet
Örnek dairelere saray özeni gösteriliyor!

Örnek dairelere saray özeni gösteriliyor!

Birbiri ardına hayata geçirilen ve yoğun talep gören konut projelerinde her bir alanda öne çıkmak isteyen firmalar, örnek dairelere büyük önem veriyorlar

 

Birbiri ardına hayata geçirilen ve yoğun talep gören konut projelerinde her bir alanda öne çıkmak isteyen firmalar, örnek dairelere büyük önem veriyorlar. Maketlerden soma tüketicinin karşısına ikinci adımda çıkan ve projenin en önemli görseli olan örnek daireler artık mimarlara ve tasarımcılara hazırlatılıyor. Dünyaca ünlü markaların mobilyalarıyla döşenen dairelerde, en küçük objeler dahi itinayla seçiliyor. Dünyanın her yerinden objeler Murat Patavi'nin 2006 yılında hayata geçirdiği Haaz Design and Art Gallery, geçen yıl Özlem Avcıoğlu'nun da ekibe katılmasıyla yeniden yapılandırıldı. 
 
Özlem Avcıoğlu, yenilenen Haaz'ın, özellikle son dönemde büyük inşaat projelerinin örnek dairelerinin dizaynı için gelen talepler doğrultusunda projeler ürettiğini söyledi. Tasarım hayatına ABD'de başladığı, asıl mesleğinin ise kimya mühendisliği olduğunu belirten Avcıoğlu, Haaz'a ilişkin şöyle konuştu: "Haaz yeniden yapılandırıldı. Mobilyadan aydınlatmaya geniş bir ağımız var. 
 
Dünyanın 75 ülkesinden ürün çeşidine sahibiz. İtalya, Almanya, Fransa ve Belçika'nın yanı sıra son dönemde sanat objelerinde ciddi şekilde öne çıkan Uzakdoğu'dan da ürünler getiriyoruz. Aksesuarlar dünyanın her yerinden. 100 lira ile 20 bin lira arasında değişen fiyatlarımız var." Örnek daireler için büyük talep Türkiye'de örnek daire dizayn etmenin bir sektör haline gelmeye başladığını anlatan Avcıoğlu, kaliteli ürünleri uygun fiyata satmayı hedeflediklerini söyledi.
 
 Avcıoğlu, Soyak ve Sinpaş GYO için örnek daire hazırladıklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Örnek daire için çok sayıda teklif almaya başladık. A sınıfa hitap eden stüdyo, 1+1'den başlayan tüm daireler için tasarım projeleri yapıyoruz. 1+1'lerde milyonlarca lira yatırım yapılan inşaat projelerini tüketiciyle buluşturan ilk adreslerden biri olan örnek dairelere özen giderek artıyor. Murat Patavi ve Özlem Avcıoğlu'nun sahibi olduğu Haaz Design and Art Gallery, örnek daireler için gelen talepler için yeni konseptler hazırlıyor. 25 bin Euro'dan başlayan fiyatlar, 2+l'lerde 50 bin Euro, 3+İlerde ise 90 bin Euro'ya mal oluyor." Artan rekabetin görselliği ve tasarımı ön plana çıkardığım söyleyen Avcıoğlu, "Çıplak daireler her zaman daha küçük görünür. O nedenle giydirilmiş daire daha iyi fikir veriyor. Biz ayrıca otellerin lobileri için de projeler yapıyoruz. Yaptığımız oteller arasında, Meridien ve W Otelleri yer alıyor. Ayrıca son projelerimiz arasında Garanti Bankası'nın Dış Hatlar Terminali'ndeki Lounge'ı da yer alıyor" diye konuştu. 
 
Mobilya trendleri hakkında bilgi veren Özlem Avcıoğlu, değişen yaşam şartlarının koltuk boyutlarım da etkilediğini belirterek, şöyle konuştu: Yaşam tarzlan aile yapılan büyük değişim gösteriyor. İstanbul'da çalışmaya gelen insanlar, küçülen aileler dairelerin de boyutlarının küçülmesine sebep oluyorlar. Mobilya tercihleri de doğal olarak değişiyor. Daha hızlı yaşayan metropol insanı eskiye nazaran rahat edeceği geniş koltuklar istiyor. Rahatlığın ön plana çıktığı evlerde eski dönemlerin aksine aydınlatma başrollerde oluyor. Krizlerden etkilenen insanlar tasarım isteklerini objelerle gideriyorlar. Küçük detaylarla evlerine farklı bir hava katıyorlar."
 
 Aydınlatmayla fark yaratabilirsiniz
 
Ev tasarımlarında aydınlatmanın çok önemli olduğunu iyi bir aydınlatmayla evin daha şık görünebileceğini anlatan Özlem Avcıoğlu, "Aynalarla da evin havasını çok değiştirebilirsiniz. Mobilya da güvenilir markalarla çalışıyoruz. Moroso gibi köklü mobilyalara yer veriyoruz. Bir dönem bütün ürünlerde Çin furyası yaşandı. Ancak mobilya gibi çok kullanılan ürünlerde kalitenin farkı kısa sürede anlaşıldı. Çin de şu anda çağdaş sanatta çok önemli bir noktaya geldi. Çin'den milyon dolarları bulan fiyatlarla objeler çıkmaya başladı." 
 
Çilem Kaya/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

Yatak odanızı güzelleştirmeniz için en güzel fikirler!
  • 17.03.2022 14:12

Yatak odanızı güzelleştirmeniz için en güzel fikirler!

Yatak odanızı daha güzel hale getirmek için en güzel fikirler galerimizde! ...

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım
  • 07.03.2022 14:09

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım

IAIA, Şarjah BAE'de, minimal bir yaklaşımla bir villa tasarladı. İşte villadan d ...

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!
  • 03.03.2022 17:02

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!

Salonunuzun dekorasyonunu konsol ile tamamlamak istiyorsanız işte sizler için de ...