maritbet girişmaritbet
Ömer Faruk Çelik: The First Çankaya, Ankara’nın ikon binası olacak!

Ömer Faruk Çelik: The First Çankaya, Ankara’nın ikon binası olacak!

Bugüne kadar 15 bin kişiyi ev sahibi yapan Sinpaş GYO, 2012 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam etti

 

Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, Aqua City 2010, İstanbul Sarayları, Itower ve Ankara İncek Life projelerinde ve Sinpaş GYO iştiraki olan Eviya Gayrimenkul projesi olan Egeboyu'nda 2011 yılma oranla satışlarında yüzde 26 oranında artış gerçekleştiren şirket, bir yandan Aqua City 2010 ile Bursa Modern'in birinci etabının teslimlerine devam ediyor. 
 
Ankara'daki yeni projesi İncek Life'ı hayata geçiren Sinpaş GYO, iştirak şirketi Eviya'nın Ege Boyu projesinin de inşaatına başladı ve satışlarını sürdürüyor. Yaşanan belirsizlikler nedeniyle sektörün yatay bir seyirde ilerlediğini dile getiren Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik. "Ancak Sinpaş GYO olarak biz büyümemizi sürdürdük. Gerek teslim ettiğimiz gerekse satışına başladığımız projelerde her şey beklediğimiz gibi gidiyor. Şu anki durum itibariyle yılsonu hedeflerimizi yakalamış durumdayız" dedi. 2012'yi inşaat sektörünün KDV konusunda dair majör bir belirsizlik içine girdiği, diğer yandan da yabancılara mülk satışında mütekabiliyet şartının kalktığı ve kentsel dönüşüm alanında da önemli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiği bir yıl olarak değerlendiren Ömer Faruk Çelik'in 2013'te sektörün çok büyüyüp büyümeyeceğine dair net bir öngörüsü yok: "Sektörde eskisi gibi yüzde 20'lere varan bir büyüme beklemiyoruz. Gelişmeler gösteriyor ki sektörde yaşanan belirsizlikler nedeniyle büyüme oranı yüzde 2-5 aralığında olacak. Ancak Hükümet, kentsel dönüşüm kapsamında konut alıcılarına yönelik fırsatlar sunarsa ve 2012'de yaşadığımız belirsizlikler ortadan kalkarsa sektör tekrar hareketlenir ve yüzde 10-20 oranında büyüyebilir. Genel ekonomi içerisinde inşaat sektörü büyümeli mi büyümemeli mi kararını verecek merci hükümettir. Ondan sonra sektör gardım alacaktır." 
 
ANKARANIN İKON BİNASI: THE FIRST ÇANKAYA 
Sinpaş GYO olarak 2013 yılında en az yüzde 20 büyüme hedeflediklerini belirten Ömer Faruk Çelik, planlarını şöyle açıkladı: "Ankara'da yeni projelerimize başlayacağız. Bu projelerimiz Ankara'nın 500 konutluk ilk ikon binası olarak tasarladığımız The First Çankaya ve Büyükesat'ta gerçekleştireceğimiz bir proje olacak. İstanbul'da ise Bomonti Time projemize başlayacağız. Yılın ilk yarısında bu projelerimizde satışa başlamayı hedefliyoruz. Yine 2013 un ilk yarısında Marmaris'teki arazimiz üzerinde yapmayı planladığımız projemize başlamayı hedefliyoruz. Proje geliştirme süreci tamamlanırsa 2013'te yine Ümraniye Çakmak'taki arazimizde bir projeye başlayacağız. Bununla birlikte İstanbul Saraylarının projemizin 2.. 3. ve 4. etapların teslimleri Mayıs 2013 dönemine kadar devam edecek. Çırağan etabımızı da 2013 Aralık-2014 Mart arasında teslim edeceğiz. Bursa Modern projemizin yeni etabının ise Mayıs 2013 sonu itibariyle teslim edilmesini planlanıyoruz." 
 
Platin Vizyon

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'
  • 03.03.2018 16:58

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2018 yılında firma olarak 1 milyar 670 mil ...

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!
  • 03.11.2017 18:45

Sinpaş Metrolife Sancaktepe görücüye çıktı!

Sinpaş GYO'nun Sancaktepe'de inşa ettiği Metrolife projesinin basın lansmanı yap ...

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'
  • 20.04.2017 17:08

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Expo Turkey by Qatar fuarında, Emlaktasond ...