maritbet girişmaritbet
Öğrenciler için kiralık ev kriteri değişti

Öğrenciler için kiralık ev kriteri değişti

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kala öğrenciler için ev bulma telaşı başladı.

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn'ın verdiği bilgilere göre öğrenciler tutacakları evlerin yaşından çok ulaşım kolaylığına, fiber internet alt yapısının olup olmadığına bakıyor. Her yeni öğrenim yılında olduğu gibi bu yıl da üniversiteye başlama heyecanına ev bulma telaşı ekleniyor. Şehir dışından İstanbul'a gelenler kadar yurtta kalmayı tercih etmeyen öğrenciler için de ev arayışı hız kazandı.

Fiber internet ve uydu televizyon altyapısı

Ev arayan öğrenciler içinse artık yeni kriterler öne çıkıyor. Okula kolay ulaşım hala öğrenciler için önemli bir faktör. Ama onun dışında sosyal çevrelere yakınlık, evin olduğu çevrede fiber internet ve uydu televizyon altyapısı olması öğrencilerin dikkat ettiği noktalardan. Binanın yaşı kiralık ev arayan öğrenciler için çok önemsenen bir detay değil. Metrekare olarak ev büyüklüğü de çoğu öğrenci için kriter sayılmıyor. Ama kalınacak kişi sayısına göre evin 1+1, 2+1 ya da 3+1 olması dikkat edilen noktalardan.

Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy ilk sırada

RE/MAX Türkiye'nin İstanbul genelindeki ofislerinden gelen bilgilere göre ev arayışı en çok Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy ilçelerinde yoğunlaşıyor. Kiralar oda sayısına ve evin özelliklerine göre değişse de Bakırköy'de 1.200 TL'den, Beşiktaş'ta 2.200 TL'den, Kadıköy'de ise 1.400 TL'den başlayan fiyatlarla ev bulmak mümkün.

Satın almak da alternatiflerden

Öğrenciler için sadece kiralık ev tutmak değil satın almak da bir alternatif. Maddi olarak uygun olan aileler üniversite boyunca kira vermektense ev satın almayı da yatırım olarak görüyor. Gayrimenkul danışmanlarına göre, İstanbul'daki iş imkanları ve sosyal hayat sayesinde bu yöntem gerçekten uzun vadede kazançlı oluyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz